Megéri -e mezőgazdaságba ennyit belefektetni?
Nemrég végeztem el a Mezőgazdasági és növénytermermesztési iskolát, és szeretnék is ezzel foglalkozni !
Számolgattam,2.6 millió forintból tudnák venni egy traktort,és hozzá munkagépeket.(Persze tartalék pénzre is gondoltam rossz év esetén)
-MTZ 82 - 1.450.000FT
-Vogel Not 3 fejes eke - 300.000FT
-10 leveles függesztett V tárcsa - 295.000FT
-Kombinátor - 95.000FT
-Lajta 24 soros gabona vetőgép - 350.000FT
-Műtrágya szoró - 78.000FT
Jelenleg 4 hektár szántóföldünk van.
Bér munkán gondolkoztam, és a földeim művelésén. Hozzáértők véleményére lennék kiváncsi.
4 hektár föld kevés a szántóföldi növénytermesztéshez, ezért felesleges traktort fenn tartani, ezt simán meglehet oldani bérmunka szolgáltatások igénybevételével. Az MTZ 82-es traktor pedig elég kevés, meg öreg gép, ahhoz hogy bérmunkát szolgáltass. Szerintem ekkora területen leginkább valamilyen zöldség illetve kertészeti kultúrával kellene foglalkoznod, mert azzal ekkora területen is főállásban tudnád folytatni a mezőgazdaságot.
Üdv: egy szakmabeli mezőgazdász :)
A faluban ahol lakom, kettő traktoros van akik vállalnak bérmunkát , de alig győzik. Lenne lehetőségem bérmunkát is vállalni a 4 hektár mellett.
Meg megismétlem mindenféleképpen el szeretném kezdeni.:)
Van olyan ismerősöm, vagyis faterom ismerőse. Aki több évtizede, egy MTZ 80-asal és 1 db tárcsával kezdte, 0 hektár földdel csak bérmunkázva vele. Mára már hatalmas vállakozása van, 1500 hektár körüli földdel..
Tanácsot szeretnék ! Hogyan érdemes elkezdeni ezt.
"zöldség illetve kertészeti kultúrával kellene foglalkoznod, mert azzal ekkora területen is főállásban tudnád folytatni a mezőgazdaságot.
"
Melyik növényt tudnád ajánlani?
1500 ha-os gazdaság nem semmi, akkor a 10 legnagyobb egyike, honlapját belinkelnéd?
Miért nem tőle kérdezed a dolgok menetét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!