Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek megéri belefektetni?

Szerintetek megéri belefektetni?

Figyelt kérdés
Egyik haveromnak van egy szállító cége E.v. Egyéni vállakozó, és 30 husbolttal van kb. szerződésben, és elmondása szerint , heti 400ezret megkeers ezzel: na most mondta szívesen beszállhatnék, 3 millióval tudnék az 50 százalék részesedés lenne, akkor 800ezret megtudnék én is keresni, Szerintetek belevágjak? Vagy mert azért 3 milliót áldozni rá, vagy hogy csináljam, mert én még egyenlőre azt se hiszem, el hogy ennyit keres.. Meg nem tudom hogy mi van ha átver? Vagy ilyesmi?.
2016. szept. 30. 19:03
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
25%

Értem...

és te is ilyen életművész vagy egyébként?

Számodra ez elfogadható?

Azt tudod, hogy ha ő nem fizet tb-t és egyebeket, akkor neked kell?

Mert mindegy, ha munkanélküli vagy hivatalosan, a tb-t akkor is fieztned kell magad után, havi 6-7000 ft között van. Sokan nem is tudnak erről, aztán csak gyűlik, és ha 5 év múlva találsz egy jó munkát, ahol bejelentenek, akkor azzal kezdesz, hogy több százezres végrehajtás a fizetésedből...

Nyugdíjjárulékot sem fizet utánad senki, most még biztos fiatal vagy, de ha egyszer odajutsz, akkor szerintem az államot fogod szidni, hogy "28 ezerből nem lehet megélni!"

Ha esetleg bejelentkezel a munkanélkülibe, és kapod a segélyt is, akkor tudd, hogy bármikor behívhatnak közmunkára. Ha nem vállalod, egy évre elveszíted magát a segélyt is. Nem sok, de akkor sem 0 ft. Ha ez a jó haver meg egyszer csak nem alkalmaz tovább, mert talál jobbat, akkor se munkád, se önkormányzati támogatásod nem lesz, és 0 ft-ból tényleg nem fogsz megélni.

Lehet túl komolyan veszem, de én nem mennék bele, hogy nem jelentenek be.

2016. szept. 30. 20:38
 12/43 A kérdező kommentje:
UTolsó: Valami félreértés van:D Én nem vagyok nála dolgozó, nekem van önálló munkám, plussz egyetemen vagyok tanuló.. :D CSak dolgopztam neki tavaly, néhány honapot. Én mint tulajdonés mármint a felét venném meg ennek a válallkozásnak, tehát nem rakodó lennék, vagy sofőr..
2016. szept. 30. 20:46
 13/43 anonim ***** válasza:
25%

valóban nem tiszta. csak ugye írtad, hogy dolgoztál már nála.

ha megvennéd, és ő jelenleg sok mindent feketén csinál ebben a vállalkozásban, akkor a te résztulajdonodban is ugyanígy feketén mennének a dolgok. elég egy dühös ex-alkalmazott, hogy felnyomjon majd titeket, és a büntetés több lesz, mint amit nyerhetnél ezen az egészen.

2016. szept. 30. 20:48
 14/43 A kérdező kommentje:
Nem tudom kikkel dolgozik, együtt, de eddig elvileg nem történt még baj, Meg ha én megevnném, én csinálnám, tehát nem fog kellenni, rakodó meg sofőr csak egy. Mindegy ez tul hosszú, és felesleges is erről beszélni, mondani bármit lehet, de majd megmutaja az éves zárását hivatalos papírokat. amjd akkor elfogom hinni.
2016. szept. 30. 20:53
 15/43 anonim ***** válasza:
75%

Az emberek és a matek... :D

Úgy tudna 800-at keresni, mivel a haverja hetenként keres 400-at 1 hónapba szóval 1.6-ot keres aminek a fele 800, hát így...

Amúgy meg ha ilyen jól keres, akkor nem kéne neki ennyi pénz. Lehet, hogy csak lehúzás. Ez az a sztori, hogy túl szép ahhoz hogy igaz legyen. Már ott bukik a dolog, hogy az egyéni vállalkozni maximális éves bevétele 6 millió ft lehet, ha ezt meghaladja akkor 40% az adó ha jól tudom. De mibe kell, hogy belefektess egy működő dolognál? MIre kell neki a pénzed?

2016. szept. 30. 22:04
 16/43 anonim ***** válasza:
77%
HA feketén csinálja akkor nem lesz róla hivatalos papír, hogy mennyit keres amúgy
2016. szept. 30. 22:12
 17/43 anonim ***** válasza:
83%
Az új boltja nyitásához a 3millió kevés , az új bolt nem hoz bevételt és ha egyáltalán mire az felfut az idő . Ezzel tisztába lehet , a fix boltokba szállítás jobb buli . Ezt tisztán és papírral se könnyű , feketén meg úgy hogy ehhez nem értesz se dörzsölt sem vagy bukó , jobban mintha feltennéd ruletten a 3 milkót a pirosra . Hitelbe amit felvenne a nevedre se és nevedre történő cég alapításba se menj bele .
2016. szept. 30. 22:40
 18/43 A kérdező kommentje:
Majd kdierül:D Mostmár nagyon kiváncsi, ha nincs róla papír, megse veszem természetesen. Se ha feketén csinálja. MJad leirom később hogy mire jutottam, . Köszi az eddigi válaszokat azért.
2016. szept. 30. 23:14
 19/43 A kérdező kommentje:
Elvileg amugy, arra kell a pénz, már én is krédztem tőle, mert nyit egy husboltot, és akkor arra, egyik ismerősőmnek 21 éves és milliomos. Neki mobilboltjai vannak, de neki is úgy, hogy részben feketén van meg a vagyona, és mivel nem tudja elkölteni, hiába van neki 5 millió ha nem tud elszámolni a NAV-nál, nem vehet így, 5 millió forint értkben egy autót vagy akármit, mert akkor jön a NAV hozzá hogy honnan van neki pénze..vagy el kell számolni vele.. ÉS akkor gondolom, nem tduja elkölteni, csak az "aprókat". Gondolom hasonló a haverom is, ha így csinálja, valamit feketén csinál, valamit nem. Gondolom kell neki millió amit eltud költeni, belefeketetni gondolom abba a boltba, de igazság szerint tényleg nem tudom, de majd kiderül.
2016. szept. 30. 23:19
 20/43 anonim ***** válasza:
50%

Komoly, feketén szerzett pénzt ha befektetted, azt is meg kell magyarázni.

Van törvényes módja a leadózásnak, ami olcsóbb, mint bármi, és utána nem csesztettnek.

2016. okt. 1. 01:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!