Ha nyitok egy büfét a városban ahol hamburger meg gyros stb készül én dolgozhatok ott és árulhatok vagy szakma kell hozzá?
Nem kötelező a működési engedély, csak akkor ha legálisan akarod csinálni.
Amúgy meg kell még hozzá különengedély, mert helyben készült meleg ételt forgalmazol. + a vállalkozói igazolvány
És természetesen be kell jelentened a helyet minden hatóságnál (élelmiszerlánc-biztonság, tűzoltóság, munkavédelem, ÁNTSZ, állategészségügy, vendéglátósok stb..) és az önkormányzatnál.
Kell csináltatnod HACCP kézikönyvet (anélkül ki sem nyithatsz), rovar- rágcsálóirtási szerződéssel rendelkezned kell, plusz kötelező egy mosogató (kétmedencés), és egy kézmosót is biztosítani kell a helységben.
Nem úgy működik ám a dolog, hogy reggel felkelek és nyitok egy büfét! Utána kéne először járnod mindennek normálisan..
Ez szakképzettséget igényel, van olyan neked? Ha nincs, akkor nem.
Sőt még üzletvezetőt is fel kell venned.
Ezeket viszonylag gyorsan 2 év alatt el lehet végezni, utána nyithatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!