Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan legyek gazdag? 16/F

Hogyan legyek gazdag? 16/F

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nagyon gyakori kérdés, de én elhatároztam, hogy a családommal ellentétben (ők azt mondják, hogy sosem szeretnének sok pénzt, meg vannak elégedve a mostani életükkel) én igenis erre vágyom. De szerintem legbelül mindenki szeretne gazdag lenni, csak ez nem mindenkinek adatik meg.

Olvastam több helyen tippeket, ahol legtöbben azt írják, hogy az egész fejben dől el. Márpedig én nagyon szeretném :D szóval jó úton haladok.

Volt egy történet egy szintén 16 éves fiúról aki 4 éven keresztül keményen dolgozott (kisebb munkákat vállalt), amiből semennyit sem költött "hülyeségekre" (nem vett drágább ruhákat, ment el drága helyekre, itta el stb...), hanem mindet betette a bankba. Ezalatt kb 25.000 $-t gyűjtött össze. Ekkoriban az ingatlanok értéke nagyon lezuhantak ("gombokért adták") és mindenki szabadulni akart tőle. Ő vett 2-3-at belőle, hogy később még jól jöhet neki. 6 hónap se telt el mire ezeknek az értéke felment az eredeti ár másfélszeresére. Ekkor eladta őket kb. 170.000. Ezután saját vállalkozást indított, és mára a vagyona kb. 3.000.000 $

Ez mutatja, hogy aki ért a pénzhez (és van egy kis szerencséje), az könnyen többszörösévé teheti a vagyonát.

Én kíváncsi lennék hasonló történetekre GAZDAG EMBEREKTŐL, hogy nekik hogyan sikerült ezt elérni (persze nem olyantól aki a szülei vállalkozását örökölte!!! vagy nyerte a lottón...) Hanem aki önerőből a 0-ról húzta fel magát. Mivel még elég fiatal vagyok gyakorlatilag bármi lehet belőlem, így nagyobb előnnyel indulok mint egy 40 éves például (szerintem). A képességeim megvannak hozzá az átlagtól kicsit jobb (ezt nem azért mondom, hogy fényezzem magam hanem mert a saját korosztályomban tapasztalom, hogy rengetegen (egyébként felnőttek között is) alap dolgokat képtelenek megcsinálni (pl. egy teljesen egyszerű logikai feladat (ahol kizárásos alapon kell rájönni valamire) vagy nem tudja a saját országa himnuszát..., a helyesírása 0, vagy például: pár éve írtam felvételit, amit az országban mindenkinek (aki 8. osztályos) írnia kellett 100 pontból az országos átlag 43 pont lett!?? (nekem 81) Szerintem elszomorító. Pedig ilyen óvodás szintű feladatokat tartalmazott... Én semmit nem készültem rá! És egyáltalán nem vagyok zseni, csupán ezt tekintem átlagosnak. Mindössze logika kell hozzá. Tehát ezért merem azt mondani, hogy kicsit az átlag felett.

Persze ezzel senkit nem szeretnék szidni, de ez az igazság....

Tehát a lényeg, hogy én képes vagyok bármit megtenni ennek érdekében. Könnyen tanulok, fizikailag (szerintem) alkalmas vagyok a legtöbb feladatra, aránylag jól beszélek angolul, pozítívan állok a dolgokhoz, vannak terveim a jövőmmel kapcsolatban (ha lesz elég pénzem saját vállalkozást szeretnék), jól rajzolok (inkább műszaki rajzot), szeretek sportolni, "értek a számítógépekhez" :D ahogy a felnőttek mondanák bár szerntiem ez (utóbbi) mindenkire igaz a korosztályomban.

Akinek bármi története van MAGÁRÓL vagy tud ajánlani valamit azt örömmel hallgatom :)

A negatív hozzászólásoktól kíméljetek!

#gazdag #gazdagság #gazdaggá válás
2016. szept. 12. 18:45
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Sikerült, már milliomos, vagy milliárdos vagy? :)

Engem kirúgtak a suliból (nem kedveltek) az utolsó héten, és elkezdtem gondolkodni, hogy miért hagytam?! - Na akkor a nulláról kellett újrakezdenem, és elhatároztam, hogy nem veszítek, senkinek sem hagyom, hogy győzelmet arasson felettem! :)

Először csak kis dolgok voltak, ha kellett valami, ÉN EGYEDÜL utána mentem, megszereztem, elintéztem - elkezdtem élvezni a helyzetet, és egy közúti balesetnél (nekem volt igazam, a hibás fél viszont gazdag volt, jó ügyvéddel, rám akarta verni), na akkor mindenkinek a biztosítóktól kezdve az ügyvédekig a szemébe röhögtem, hogy "Nem érdekel mibe kerül, meddig tart, nyerni fogok, mert élvezem a dolgot!" Valamiféle őrültnek néztek, de sikerült :)

Aztán ezzel felkeltettem egy ingatlankereskedő figyelmét, idővel rám bízott egyre komolyabb tárgyalásokat, és tudtam, hogy amíg nem követek el bűncselekményt, BÁRMEDDIG elmehetek! Pl. egy esetben egy építési vállalkozóval volt garancia gondunk, de ő került, sosem fogadott, amikor személyesen elmentem, a titkárnője megállított, hogy "Felhívom és megkérdezem, fogadja-e."

Kihúztam a faxgépből a zsinórt, odavittem az ablakhoz, és az üvegen keresztül kivágtam! - Egy órán belül meg is beszéltük a dolgot.

Aztán amolyan összeférhetetlenség miatt kirúgtak a cégtől, és elkezdtem ingatlannal üzletelni egyedül - most adtam el az első ingatlanomat (5 hónap után) és tisztán 1.2 milliót kerestem... most 3 db ingatlant készülök megvenni :)

Szóval a lényeg a puszta akaraterő, elszántság és merészség, meg persze tudni kell úszni a mélyvízben, ahol sokan megfulladnak :)

26/F

2017. júl. 14. 20:53
 32/43 anonim ***** válasza:
89%

"Kihúztam a faxgépből a zsinórt, odavittem az ablakhoz, és az üvegen keresztül kivágtam! "

Álmaidban haver :) 5 percen belül vittek volna el a rendőrök garázdaság miatt.

2017. júl. 14. 20:56
 33/43 anonim ***** válasza:
Egyébként ez szép és jó, hogy képzed magad, ez nagyon fontos, de így szépen lassan lépegetsz fel majd a lépcsőn, dolgozol egy cégnél, majd sok év, évtized alatt lesz belőled valami vezető, sokat keresel, de az írásodból nekem az jött le, te nem az a "jól kereső gazdag" akarsz lenni, akinek küldik az 1-2 milliós fizetését, hanem az aki úszkálni szeretne a pénzben, átvitt értelemben persze. Persze ez nem baj, talán én is ilyen vagyok. De a milliomosokat, milliárdosokat az különbözteti meg az átlagtól, hogy olyat tudtak amit más nem. Vagy volt olyan ötletük, vagy zsenik voltak ( ez ritkább persze ). És a legfontosabb mertek kockázatot vállalni. Nem féltek a kudarctól, megfontoltan, de a nagy siker mindig nagyobb kockázattal is jár. Legyen valami ötleted, ne félj megvalósítani. Persze ehhez átfogó piackutatás kell, hogy tudd mire van igény, mondjuk ha egy vállalkozásban gondolkozol pl. Szóval legyél más mint az átlag, nyilván kellenek a nyelvek, tanulni kell, hogy egyetemre mehess, láss világot, ismerj meg más kultúrákat, olvass sok szakkönyvet és előbb-utóbb kirajzolódik az út a célod felé. És persze ragadd meg a lehetőséget, legyen az egy utazás, munka, vagy akár egy eszmecsere egy olyan emberrel, aki már elérte ezt. Bár én a pénzügyi pályát ajánlom, mert az igazán gazdagok ( kivéve a sportolók ), mind a pénzügyi világban tudtak maradandót alkotni anyagilag. Jól keres egy mérnök, de azért nem igazán lehet hallani milliárdos mérnökről ( ha valaki az volt eleinte, aztán csinált egy vállalkozást az megint más). Szóval összefoglalva a sok locsi-fecsit, tájékozódj, minél szélesebb körben ismerj meg dolgokat és mindig keresd a lehetőségeket, hogy pénzt tudj teremteni, és ha esetleg van egy ötleted ne félj megvalósítani, kockázat nélkül siker sincs.
2017. júl. 21. 22:48
 34/43 anonim ***** válasza:
25%

"Legyen valami ötleted, ne félj megvalósítani. Persze ehhez átfogó piackutatás kell, hogy tudd mire van igény, mondjuk ha egy vállalkozásban gondolkozol pl."

Azt kihagytad, hogy kell hozzá 8-10 millió tőke alsóhangon.

2017. júl. 22. 00:24
 35/43 anonim ***** válasza:
Te egyebkent mirol hadovalsz most komolyan? Kapitalizmusban mindenki meglop mindenkit meg osszehordasz itt mindenfele suletlenseget. Kereslet-kinalat van. Mindenki minel jobb anyagi helyzetbe akar kerulni. Valaki el ad mondjuk 1 millios profittal egy ingatlant az miert lenne meglopas, senki nem tart kest a vevo nyakahoz. Ezen az aron is van kereslet ra, akkor nyilvan nem fogja 9 misiert adni. Mindenkinek adott a lehetoseg hogy kepezze magat es vigye valamire, csak te inkabb uszol a fosban tatott szajjal es szidod a rendszert. Egyebkent egy igeretes vallakozasba adhatnak toket emberek akik latnak benne potencialt, vagy akar a bank is adhat hitelt. Nyilvan kockazatos dolog, de hat valamit valamiert. Na igy jon ossze az 10 millio toke, nem csak apuci tudj oda tolni. A kapu elotted is nyitva all...;)
2017. júl. 22. 01:35
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

Gratulálok, a kapitalista oldalnak, hogy törölte a válaszom amit 12 percig írta kb. de sok sikert ehhez a korrupsz rendszerhez, rejtsétek el az emberek szeme elől, aztán uralkodjatok egy szemétdombon 3 majmon, egy hanyatló, alumíniumtól mérgezett atmoszférás világban, annyit is értek. A többi civilizációk röhögnek rajtatok.

Deus Vult!

2017. júl. 22. 13:25
 37/43 anonim ***** válasza:
0%

Az ingatlankereskedő vagyok, aki kivágta a faxgépet...

Jógyerek, ha egy vállalkozó kerül (ahogy megszokásból mindenki mást is), valahogy fel kell keltened a figyelmét, és amikor rájön, hogy nem egy senki vagy, hanem egy komoly cégnek dolgozol, és milliókat hoztok egymásnak, na akkor mosolyogva leírja az üvegezést és a faxgépet - jobb milliókat keresni, mint csinálni egy negatív reklámot, mert azért megfordul az ügyfelek fejében "lehet, hogy nem a semmiér vágta ki..."

Az ingatlankereskedésnél meg az tisztességes üzlet, ha vásárlásnál előadod hogy ez az ingatlan tulajdonképpen értéktelen, aztán eladásnál, hogy ez a világ legjobb ingatlana.

Az már persze etikátlan, ha télen elmegy síelni a szomszéd és te minden nap slaggal jól meglocsolod a padlását, és mire hazajön leszakad a tető, aztán megveszed a telkét azzal az összedőlt romhalmazzal...

2017. júl. 25. 19:31
 38/43 anonim ***** válasza:
Azt csak csak elhiszem, hogy kitette fa(k)szt az ablakon keresztül, DE 1,2m-ból 3 lakást/házat/ólat vegyen ott nagyon elvan tévedve!
2017. aug. 5. 11:40
 39/43 anonim ***** válasza:

"tisztán 1.2 milliót kerestem" Csakhogy az ingatlant 3 millióért adtam el - és ebből vettem 3 újabbat...

És persze nem attól aki horror áron hirdeti, hanem Nav eáf árverésen - ott aztán lehet kaszálni, ha átlátod a dolgot és tudsz úszni a mélyvízben :)

2017. aug. 6. 19:35
 40/43 anonim ***** válasza:
Na kérdező, gazdag vagy már, vagy még mindig panelproli? :}
2017. okt. 9. 01:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!