Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan legyek gazdag? 16/F

Hogyan legyek gazdag? 16/F

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nagyon gyakori kérdés, de én elhatároztam, hogy a családommal ellentétben (ők azt mondják, hogy sosem szeretnének sok pénzt, meg vannak elégedve a mostani életükkel) én igenis erre vágyom. De szerintem legbelül mindenki szeretne gazdag lenni, csak ez nem mindenkinek adatik meg.

Olvastam több helyen tippeket, ahol legtöbben azt írják, hogy az egész fejben dől el. Márpedig én nagyon szeretném :D szóval jó úton haladok.

Volt egy történet egy szintén 16 éves fiúról aki 4 éven keresztül keményen dolgozott (kisebb munkákat vállalt), amiből semennyit sem költött "hülyeségekre" (nem vett drágább ruhákat, ment el drága helyekre, itta el stb...), hanem mindet betette a bankba. Ezalatt kb 25.000 $-t gyűjtött össze. Ekkoriban az ingatlanok értéke nagyon lezuhantak ("gombokért adták") és mindenki szabadulni akart tőle. Ő vett 2-3-at belőle, hogy később még jól jöhet neki. 6 hónap se telt el mire ezeknek az értéke felment az eredeti ár másfélszeresére. Ekkor eladta őket kb. 170.000. Ezután saját vállalkozást indított, és mára a vagyona kb. 3.000.000 $

Ez mutatja, hogy aki ért a pénzhez (és van egy kis szerencséje), az könnyen többszörösévé teheti a vagyonát.

Én kíváncsi lennék hasonló történetekre GAZDAG EMBEREKTŐL, hogy nekik hogyan sikerült ezt elérni (persze nem olyantól aki a szülei vállalkozását örökölte!!! vagy nyerte a lottón...) Hanem aki önerőből a 0-ról húzta fel magát. Mivel még elég fiatal vagyok gyakorlatilag bármi lehet belőlem, így nagyobb előnnyel indulok mint egy 40 éves például (szerintem). A képességeim megvannak hozzá az átlagtól kicsit jobb (ezt nem azért mondom, hogy fényezzem magam hanem mert a saját korosztályomban tapasztalom, hogy rengetegen (egyébként felnőttek között is) alap dolgokat képtelenek megcsinálni (pl. egy teljesen egyszerű logikai feladat (ahol kizárásos alapon kell rájönni valamire) vagy nem tudja a saját országa himnuszát..., a helyesírása 0, vagy például: pár éve írtam felvételit, amit az országban mindenkinek (aki 8. osztályos) írnia kellett 100 pontból az országos átlag 43 pont lett!?? (nekem 81) Szerintem elszomorító. Pedig ilyen óvodás szintű feladatokat tartalmazott... Én semmit nem készültem rá! És egyáltalán nem vagyok zseni, csupán ezt tekintem átlagosnak. Mindössze logika kell hozzá. Tehát ezért merem azt mondani, hogy kicsit az átlag felett.

Persze ezzel senkit nem szeretnék szidni, de ez az igazság....

Tehát a lényeg, hogy én képes vagyok bármit megtenni ennek érdekében. Könnyen tanulok, fizikailag (szerintem) alkalmas vagyok a legtöbb feladatra, aránylag jól beszélek angolul, pozítívan állok a dolgokhoz, vannak terveim a jövőmmel kapcsolatban (ha lesz elég pénzem saját vállalkozást szeretnék), jól rajzolok (inkább műszaki rajzot), szeretek sportolni, "értek a számítógépekhez" :D ahogy a felnőttek mondanák bár szerntiem ez (utóbbi) mindenkire igaz a korosztályomban.

Akinek bármi története van MAGÁRÓL vagy tud ajánlani valamit azt örömmel hallgatom :)

A negatív hozzászólásoktól kíméljetek!

#gazdag #gazdagság #gazdaggá válás
2016. szept. 12. 18:45
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
76%
A kapitalizmus nem a hasznosság, hanem a kereslet-kínálat alapján fizet. Hasznosabb munkát végez-e egy sztárfocista mint egy tanár? Kérdéses. De hány sztárfocista van és hány tanár? Vagy éppen hány ember tud úgy focizni és hány képes tanítani? Ez a nem mindegy.
2017. máj. 6. 22:36
 22/43 anonim ***** válasza:
9%

Kereslet-kínálat?Max. álmodban!

Szerinted azért veszik az emberek az olcsó párizsit,mert annyira ku..a finom és keresik??Nem,ba.zd meg,mert arra van pénzük!Meg ez a rendszer esélyt se ad arra,hogy magad old meg az életed,csak rabszolga lehetsz.

És igen,egy "sztár" focista csak egy labdát rúgdos,nulla a fizikai-szellemi haszna.Egy politikus szerinted megérdemel 700-800k Ft-os fizetést,mert szerinted van rá is kereslet.Hagyjuk már!Ebben a rendszerben csak az élősködő,semmittevő,tolvaj gec!,másokból hasznot szerző nyer.A focistád is csak egy eszköz,aki kap a profitból,mint a cirkuszi bohócok.

2017. máj. 7. 01:04
 23/43 A kérdező kommentje:
#20 Én csak azt mondtam, hogy annyiért adta el, nem azt hogy annyit érnek együtt. SZÖVEGÉRTÉS... (Attól, hogy a te házadat felbecsülik 10 millióra, nem biztos hogy annyiért is fogad eladni). De ebből látszik, hogy te se vitted/fogod vinni semmire. Ha valakinek jobb élete van (vagy csak jobbat akar) mint neked, rögtön jössz károgni.
2017. máj. 11. 15:57
 24/43 A kérdező kommentje:

Kedves Károgók!

Megsúgom nektek, mióta kiírtam ezt a kérdést elkezdtem gyűjteni a pénzem hasonlóan. Össze is gyűlt egy szép összeg, amit különórákra, könyvekre, a készülő jogosítványomra stb.. költöttem ("magamba" fektettem be a pénzt). Jelenleg rendelkezem: felsőfokú angol, középfokú német, és egy alapfokú olasz nyelvvizsgával. A jegyeim átlaga: 4.8 (ami igazából semmit se jelent, mivel "az igazi tudást nem az iskolában lehet elsajátítani", persze aki szeretné vinni valamire annak kelleni fog az egyetemre :) ) Én miden tőlem telhetőt megteszek, nem másokkal foglalkozom, hanem megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet.

Na, ez a különbség köztem és a Károgók között. Én nem mások sikerére irigykedek és magyarázom, hogy biztos lopta, stb..

És nem, nem élek álomvilágban, csak tudom, hogy egyszer lesz egy családom és el kell majd tartanom őket. Én azt szeretném, hogy meglegyen mindenük, amire szükségük van.

Kitérnék a focistákra is. Tény, hogy sokat érik őket olyan megjegyzések, hogy hülyék, sokuknak érettségijük sincs, a semmiért kapják a fizetést. Nos, véleményem szerint ez csak kis mértékben igaz. Most gondoljatok bele: tehetségesek vagytok egy sportban és eredményeid alapján elképzelhető, hogy a jövőben is ezzel fogsz foglalkozni. Akkor számít-e az neked, hogy a harasztok szaporodásakor a spórák megfelelő körülmények között osztódnak, és létrehoznak egy mindössze néhány cm-es, lemezes előtelepet? NEM! Szerintem a helyükbe ti se tennétek. Most őszintén mi haszna van ha tudod? Ezt a kérdés kapod, a Legyen Ön is milliomos-ba? Egyébként lehet, de máshol nem igazán ér semmit. Kivéve, ha biológus vagy valami hasonló szeretnél lenni.

A másik pedig, hogy a semmiért kapják a pénzt. Az tény hogy egyes focisták fizetése már szinte túlzó a többi emberre nézve, viszont be kell ismernünk, hogy teljesen tisztán keresi meg, többnyire megérdelmelten.

Miért?

A válasz egyszerű. A világ legnézettebb sportja a labdarúgás, azzal hogy te elmész egy meccsre, azzal az adott klubot és egyúttal a játékosokat is támogatod. De még ha a TV-be nézed, akkor is. A magyar focisták pedig azért kapnak 600.000-3.500.000 FT közötti fizetést mivel hazánkba ennyit ér az ő teljesítményük. Ronaldonak se véletlenül 500 millió forint a havi fizetése. Arányokba pedig szerintem ez korrekt. Ha pedig még mindig nem érted, az a te bajod. Egyszóval TE TÁMOGATOD A FOCISTÁKAT (azzal, hogy megnézed a meccset, akármilyen színvonalú is)!!

Visszakanyarodva, egyáltalán nem élek gazdag családba, a szüleim tanárok (lutri fizetésért, ahogy ők mondják).

Pénzt szinte sose kérek tőlük, az edzésemet is magamnak fizetem. Pedig simán fizetnék, de én így érzem jól magam, ha mindent magamnak teremthetek elő.

Ezzel az egésszel azt szeretném mondani, hogy ne hallgassatok azokra, akik irigységből beszólnak, esetleg hátráltatnak céljaitokban. Aki hülye az hülye is marad. Aki lusta úgyszintén. Minden ember egyenlő esélyekkel indul, semmi nem korlátoz téged csak, saját magad.

2017. máj. 11. 16:47
 25/43 anonim ***** válasza:
11%

Kérdező! Ügyes vagy! Ne is figyelj a sok ótvar idiótára, főleg az 51%-os kreténre.

Én nem vagyok gazdag, de a fizetésem 5x annyi már mint 2010-ben, és azon dolgozom, hogy mégtöbb legyen, megyek előre, tanulok, képzem magam. 2010-ben, főiskola után bolti eladóként kezdtem egy Coop-ban, most, 1 évre rá el tudtam helyezkedni a szakmámban (IT), minden munkahelyemen adogatom be az önéletrajzomat jobb cégekhez, már az 5. helyen dolgozom, de ide már hívtak, jobb pénzért mint az előző. Tanulok folyamatosan, képzem magam, pörgök állandóan, érdekel minden, minden megbeszélésen, előadáson, továbbképzésen ott akarok lenni. Törtető vagyok, nem siránkoztam soha, pedig volt úgy, hogy nekem is csak párizsira és farhátra volt pénzem, havi 1x tudtam rendes húst enni, most pedig van megtakarításom, van jövőképem. Szóval hajrá, ne foglalkozz senkivel, csak menj előre, csináld amit szeretsz, képezd magad folyamatosan, ismerkedj emberekkel, ne költsd el a pénzed hülyeségekre, és meglesz a gyümölcse 5-10 év alatt, meglátod.

2017. máj. 18. 18:47
 26/43 anonim ***** válasza:
65%
Ja, és még annyit, én sem nőttem fel gazdag családban, anyám egyedül nevelt miután apám lelécelt, volt, hogy majdnem vitték a fejünk fölül a lakást, anyám 2 munkahelyen is dolgozott, és mindig azt mondta, hogy "Fiam, te sose legyél ilyen buta, tanulatlan gyári munkás mint én". Én sosem tartottam őt kevesebbnek, de megfogadtam a tanácsát.
2017. máj. 18. 18:51
 27/43 A kérdező kommentje:

#25 Gratulálok! Jó hallani, hogy vannak még emberek akik nem adják fel ha éppen szorul a hurok körülöttük.

A legrosszabb az egészben az, hogy legtöbben a változtatás helyett a saját ...ban vergődnek. Mást szidni mindig könnnyebb. De arról már nem osztják az észt, hogy azért történt mindez mert lusták voltak tanulni...

2017. máj. 18. 20:10
 28/43 A kérdező kommentje:
könnyebb*
2017. máj. 18. 20:11
 29/43 anonim ***** válasza:
79%

A legfontosabb: mindig legyenek céljaid és mindent tegyél is meg értük!

Ha mindig vannak céljaid, akkor teljesen mindegy honnan indulsz az életbe, bármit el tudsz érni.

Tudom nem lesz népszerű amit mondok, de legtöbb ember, aki középszerű életet él, és igazából semmit nem ért el az életben, az azért van, mert nincsenek céljaik.

És igen, igaz hogy minden fejben dől el. DE!

Ez nem annyit jelent, hogy ábrándozok, hogy jaj de jó lenne gazdagnak lenni. Hanem azt jelenti, hogy te eldöntöd és elképzeled, hogy bármi áron gazadag leszel, és mindent megteszel ezért, AKKOR is, amikor a környezetedben mindenki hülyének néz, lebeszél és vissza akar húzni.

És még valami, amit sokan nem ismernek be: ahhoz hogy gazdag legyél, szeretni kell a pénzt, mert csak akkor tudsz rá vágyni, ha szereted.

Amit vagy akit nem szeretsz, arra nem is vágysz.

2017. máj. 19. 19:05
 30/43 A kérdező kommentje:
#29 Egyetértek!
2017. máj. 20. 15:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!