Hogyan legyek gazdag? 16/F
Tudom, hogy ez nagyon gyakori kérdés, de én elhatároztam, hogy a családommal ellentétben (ők azt mondják, hogy sosem szeretnének sok pénzt, meg vannak elégedve a mostani életükkel) én igenis erre vágyom. De szerintem legbelül mindenki szeretne gazdag lenni, csak ez nem mindenkinek adatik meg.
Olvastam több helyen tippeket, ahol legtöbben azt írják, hogy az egész fejben dől el. Márpedig én nagyon szeretném :D szóval jó úton haladok.
Volt egy történet egy szintén 16 éves fiúról aki 4 éven keresztül keményen dolgozott (kisebb munkákat vállalt), amiből semennyit sem költött "hülyeségekre" (nem vett drágább ruhákat, ment el drága helyekre, itta el stb...), hanem mindet betette a bankba. Ezalatt kb 25.000 $-t gyűjtött össze. Ekkoriban az ingatlanok értéke nagyon lezuhantak ("gombokért adták") és mindenki szabadulni akart tőle. Ő vett 2-3-at belőle, hogy később még jól jöhet neki. 6 hónap se telt el mire ezeknek az értéke felment az eredeti ár másfélszeresére. Ekkor eladta őket kb. 170.000. Ezután saját vállalkozást indított, és mára a vagyona kb. 3.000.000 $
Ez mutatja, hogy aki ért a pénzhez (és van egy kis szerencséje), az könnyen többszörösévé teheti a vagyonát.
Én kíváncsi lennék hasonló történetekre GAZDAG EMBEREKTŐL, hogy nekik hogyan sikerült ezt elérni (persze nem olyantól aki a szülei vállalkozását örökölte!!! vagy nyerte a lottón...) Hanem aki önerőből a 0-ról húzta fel magát. Mivel még elég fiatal vagyok gyakorlatilag bármi lehet belőlem, így nagyobb előnnyel indulok mint egy 40 éves például (szerintem). A képességeim megvannak hozzá az átlagtól kicsit jobb (ezt nem azért mondom, hogy fényezzem magam hanem mert a saját korosztályomban tapasztalom, hogy rengetegen (egyébként felnőttek között is) alap dolgokat képtelenek megcsinálni (pl. egy teljesen egyszerű logikai feladat (ahol kizárásos alapon kell rájönni valamire) vagy nem tudja a saját országa himnuszát..., a helyesírása 0, vagy például: pár éve írtam felvételit, amit az országban mindenkinek (aki 8. osztályos) írnia kellett 100 pontból az országos átlag 43 pont lett!?? (nekem 81) Szerintem elszomorító. Pedig ilyen óvodás szintű feladatokat tartalmazott... Én semmit nem készültem rá! És egyáltalán nem vagyok zseni, csupán ezt tekintem átlagosnak. Mindössze logika kell hozzá. Tehát ezért merem azt mondani, hogy kicsit az átlag felett.
Persze ezzel senkit nem szeretnék szidni, de ez az igazság....
Tehát a lényeg, hogy én képes vagyok bármit megtenni ennek érdekében. Könnyen tanulok, fizikailag (szerintem) alkalmas vagyok a legtöbb feladatra, aránylag jól beszélek angolul, pozítívan állok a dolgokhoz, vannak terveim a jövőmmel kapcsolatban (ha lesz elég pénzem saját vállalkozást szeretnék), jól rajzolok (inkább műszaki rajzot), szeretek sportolni, "értek a számítógépekhez" :D ahogy a felnőttek mondanák bár szerntiem ez (utóbbi) mindenkire igaz a korosztályomban.
Akinek bármi története van MAGÁRÓL vagy tud ajánlani valamit azt örömmel hallgatom :)
A negatív hozzászólásoktól kíméljetek!
Éjt nappallá téve építesz egy időgépet, aztán leteszed a vadász vizsgát, veszel lőfegyvereket, visszamész az időben oda, ahol még nem léteztek lőfegyverek, odaadod őket az elődeidnek, megmutatod hogyan kell használni, elfoglalnak maguknak mindent, visszatérsz a jelenbe, gazdag vagy.
Persze fennáll a veszély annak is, hogy elődeid elszórják a könnyen jött pénzt vagy kihalnak stb., de akkor visszamész megint fegyverekkel, ott maradsz, leéled életed a múltban, hogy gondoskodj mindenről, majd mikor "megint" megszületsz, akkor már jobb eséllyel nem lesz semmilyen anyagi gondod.
Az átlag ember dolgozik.Tudod,ahol hasznos tevékenységet végeznek és nem ilyen habi dolgokra kapják a pénzt,mint a foci és társai.
Talán már hallottál vagy láttál ilyet. :D
Kedves kérdező meg számolni se tud,de a pénz az kéne neki.
(25000x1,5=170000) :DDDDD
Inkább szívd tovább a herbált,idióta! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!