Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lehet vállalkozni,...

Hogyan lehet vállalkozni, hogy ne kerüljenek ki?

Figyelt kérdés

Bármilyen gyártó v viszontelado cégnek tudnék külföldi partnereket.

De ha összehozom a megrendelőt a céggel, akkor ugye rám már nincs szükség.

Vagy ha havi százalékot kérnék a profitbol honnan tudjam hogy nem vernek át?

Ha nem adom ki a megrendelő adatait a gyakorlatban ugy is megtudják(pl a szállito kamionok miatt mert kell a cím...)

2016. jún. 9. 12:49
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

egyik konkrét példám.

a volt főnököm 3 nagy külföldi megrendelőjével nem tudtak a további évek termelésében megegyezni, az árak miatt. így nem fogadott további megrendeléseket. a céget felszámolta.

csak felszámolás előtt megkért, hogy na most jönne jól a segítségem, hozhatok új megrendelőket..

és akkor gondolkodtam el ezen először.

csak ott áll meg a dolog, mi van ha tudok vevőket.(mert tudok...)

volt már pl hogy egy kölcsönző "cégemet" nyúlták le. egy vállalkozónak mindig a munkaerővel volt gondja én meg ismerek megbízható munkaerőközvetítőt(szintén külföld-magyar viszonyltról van szó) megadtam az adatokat és egy köszönömöt nem kaptam, köztük meg létrejött a szerződés...

ezt nem csinálom meg még egyszer az biztos.

2016. jún. 10. 12:25
 12/25 anonim ***** válasza:

Én vállalkozó vagyok és ez úgy működik hogy felhívom az adott gyár értékesítési osztályát hogy mit mennyit (és mennyiért) szeretnék kapni, x. szállítási helyre, x. határidővel. Nem értem, miért kéne bohóckodni ezenkívül?

Ennek semmi értelme. Gyakorlatilag a semmiért fizetnék plusz pénzt.

A gyárnak is megvannak a maga lobbistái akik járják az országot a megrendelők miatt.

2016. jún. 10. 12:36
 13/25 A kérdező kommentje:
igény viszont van erre a (hogy a szavaiddal éljek)bohóckodásra, nem is kicsi!
2016. jún. 10. 12:44
 14/25 A kérdező kommentje:

lásd a 11-es konkrét példáimban is.

szinte minden hétre jut ilyen.

2016. jún. 10. 12:44
 15/25 anonim ***** válasza:

Tehát amikor ez volt a munkád, akkor nem szereztél megrendelőket, mert neked nem érte meg, hogy megmaradjon a munkahelyed.

A 11-es példád viccesre sikerült, hogy ebben a tudatlanságod játszott közre, vagy egy átmulatott éjszaka sosem fog kiderülni :)

2016. jún. 10. 13:29
 16/25 anonim ***** válasza:
Szerintem a te meglátásaid az üzleti világról már ÖN és KÖZVESZÉLYESEK ! Bizonyítsd be az ellenkezőjét és valósítsd meg álmaidat !
2016. jún. 10. 18:29
 17/25 A kérdező kommentje:

15 ...irtam, hogy akkor kezdtem ezen gondolkodni. Akkor még nem épitettem ki semmit.

Megvalosítanám pont ezert is kérdezgetek itt mert nem tudom a hogyanját.

Anno is kérdeztem amikor munkaerőkölcsönzésen agyaltam.tudnék külföldi munkákat, de ha odaviszek egy embert is, az már simán leadja a drótot a többinek és felveszi őket a cég.azt sem értettem hogy működik, de ahhoz volt konkret külföldi partnerem.ő ezzel foglalkozik és vállalta volna a magyar munkaerőket és lerendezett volna mindent, kérdezte is hol akarok dolgozni hogy itt nyisson nekem irodát vagy kint es gyűjthettem volna az allalmazottakat.

Sőt.egy másik érdeklődő külföldi is volt ezügyben.szóval már ketten szerezték volna nekem a melokat.

Mindenből azert nincs semmi, mert a logikájával nem vagyok tisztában, hogy ne kerüljenek ki.

2016. jún. 10. 19:22
 18/25 anonim ***** válasza:
Kérdező amit leírtál munka a lobbista, a gyárak alkalmazzák őket persze fix fizetésért, esetleg minimális jutalékért, de nettó 1-2-pár százezernél nem keresnek többet. Egy álomvilágban élsz ha azt hiszed hogy vannak független lobbisták akik egy egy üzlettel (a megrendelő kárára) milliókat kaszálnak.
2016. jún. 10. 19:30
 19/25 A kérdező kommentje:

Hogy lehet igy gondolkodni?

A megrendelő kárára? Egy külföldi cég pont hogy örül az olcso magyar munkaerőnek meg olcso magyar gyártási költségeknek a külföldi m.erő es koltsegek mellett...

Ezen mindenki csak nyer.

2016. jún. 10. 20:28
 20/25 anonim ***** válasza:
A 11 - nél éppen az ellenkezője történt !? Az olcsó magyar munkaerő meg gyártás miért nem kellett nekik ? Miért nem járt jól senki ? Ott már egy régi kapcsolat sem működött ? Az is életszerűtlen amit ott írtál meg az előbbi is !
2016. jún. 10. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!