Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért nehéz Magyarországon...

Miért nehéz Magyarországon vállalkozni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és szeretnék később majd egy vállalkozást. Viszont folyton hallom hogy milyen rossz ma itthon vállalkozni és ez folyton elveszi a kedvemet az egésztől. Értem hogy rossz a gazdasági helyzet de ennyivel nehezebb lenne egy profitáló céget alapítani mint mondjuk a nyugati országokban? Mit gondoltok?
2015. aug. 30. 22:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Milyen vállalkozást szeretnél? Konkrétan mivel foglalkoznál? Mi az amihez értesz?
2015. aug. 30. 22:42
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem csak a az. Magyarországon pofátlanul lehúzzák a vállalkozót. Tehát tényleg valami nagyon profitáló dolgot kell kitalálni hogy megérje egyáltalán.
2015. aug. 30. 22:43
 3/15 A kérdező kommentje:
de miaz hogy lehúzzák? van nyugati ország ahol többet kell adózni a vállalkozónak
2015. aug. 30. 22:57
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
Nem csak az adò mèrtéke szàmìt. Az ügyintèzès menete, hatòsàgok hozzàd viszonyulàsa. Angliaban vagyok vállalkozò, itt nem adòcsalóként tekintenek ràd, egyèni vàllalkozòkent evi egy bevallás van, nincs kötelező számlaadási kötelezettség, nem kell nèvre szóló szàmlatömb, stb, stb. több dolgot elszàmolhatsz költsègkènt mint otthon. Hatòsàg nem jàr a nyakadra csesztetni tèged. Hagynak ÈLNI! Èrted a különbsèget?
2015. aug. 30. 23:35
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy a 4-es írja! Otthon nekünk is volt Bt-nk, hát soha többet semmiféle vállalkozás otthon!!! Most külföldön élek, nem adócsaló bűnözőként tekintenek rád. Teljesen más környezet.

Erről van szó: [link]

2015. aug. 30. 23:39
 6/15 anonim ***** válasza:

És ez ettől Magyarország jobb lesz? Sosem értettem, hogy miért érvel valaki azzal, hogy a rosszabbnál van rosszabb is.

Gondolj bele. Elindítasz egy céget, minimum 1 év kell, hogy beinduljon és némi profitot termelj, de te már az első naptól kezdve adózol (tehát amikor még 1 Ft bevételed sem volt, nem, hogy profitod, és nem elég, hogy adózol, pofátlanul sokat adózol). Ez mellé jön a rossz gazdasági helyzet, amit te is írtál. Magyarországon, ahol a lakosság nagy része szegény eléggé békafeneke alatt van a vásárlókedv + a vásárlásra fordítható összeg is elég limitált (legyen az termék vagy valamilyen szolgáltatás). Ezen felül még van kis millió más dolog ami alapból adott egy új vállalkozás elkezdésénél.

2015. aug. 30. 23:41
 7/15 A kérdező kommentje:
de akkor mégis melyik országban a legkevésbé rizikósabb vállalkozni? mivel magyar vagyok gondoltam nekem itthon könnyebb lenne
2015. aug. 30. 23:43
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

A mi Bt-nket amúgy annó 75 ezerre büntették. Tudod miért? Mert egy 2000 forintos járulék be lett fizetve, be lett vallva, de nem vettem észre, hogy ha a bevallás azon sorában adat van, akkor a részletező táblázatot is be kell adni. A részletezés hiányzott egy KETTŐEZER forintos befizetett és bevallt járulékról. És nem felszólítás jött, hogy 8 napon belül pótoljuk, hanem azonnal büntetés.

Megreklamáltuk,méltányosságot kértünk (kettőezer valamennyi forintot illetékbélyegben rányalva), majd EGY ÉV MÚLVA jött a határozat, hogy elengedik. Erre pár hét múlva kaptuk a papírt, hogy fizessünk 15 ezer Ft késedelmi kamatot, mert egy évig nem volt befizetve a büntetés és ott ketyegett. Egy évig ők nem válaszoltak!!!!

Van még kedved vállalkozni?

2015. aug. 30. 23:45
 9/15 A kérdező kommentje:
jó én is szivesen vállalkoznék külföldön de ahhoz magyarként több problémát kell megoldani, kiköltözni, feltérképezni a piacot ami nem könnyü mert megszoktam a magyar szinvonalat, ez mind idő és költség
2015. aug. 30. 23:47
 10/15 anonim ***** válasza:
A vállalkozás nem rövidtávra szól.
2015. aug. 31. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!