Üzlet nyitást tervezünk. Ev. Vagy bt? Kata vagy nem kata? Afas\afamentes? Tobbi lent.
Kérdező írta:
"első körben valószínűleg nem lesznek oriasi bevételek"
Erre én, az első válaszban:
"Egyenlőre egyet tudok biztosra mondani: Alanyi adómentesnek, azaz ÁFA mentesnek érdemes indulni, ha nem lesz nagy forgalmad..."
Tehát én már végig az ÁFA mentes KATA-s vállalkozásról írtam, ezért írtam, hogy nem tud költséget elszámolni.
De ha jól gondolom, ÁFA-s KATA-sként is csak max az ÁFA-t tudja visszaigényelni - költséget, mint benzinpénz levonása, alkalmazott bére, stb levonni nem... mert akkor az már a tételes adózás lenne...
Jól tudom, utolsó?
Kérdezőnek: egyenlőre 1 alkalommal is elég beszélned egy könyvelővel, akivel kiszámoljátok, illetve felvilágosít, mely forma lenne a számodra a legmegfelelőbb. Ezen nem érdemes spórolni, mert egy jó könyvelő sok pénzt (legálisan) meg tud spórolni az embernek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!