Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Üzlet nyitást tervezünk. Ev....

Üzlet nyitást tervezünk. Ev. Vagy bt? Kata vagy nem kata? Afas\afamentes? Tobbi lent.

Figyelt kérdés
KATA adózási formában gondolkodom,mert első körben valószínűleg nem lesznek oriasi bevételek. Nekem egyelore van foallasom (8oras),de gyeden vagyok meg egy evig. Mellekallasos Katas ev.forma kezdetnek szerintetek? Vagy inkabb bt? Alkalmazhatok egy nyugdijas munkavallalot ev kent magam mellett? En mennyit dolgozhatok? Lenne meg sok kerdesem,ha valaki jártas ebben...eddig én alkalmazott voltam,de nem fognak visszavenni. Ja es afa vagy afamentes? Melyiket javasoljatok? Keresek majd egy könyvelőt ,persze. Csak első körben informalodok,hogy ott mar konkretumokkal tudjak előállni :) koszi ha irtok
2016. máj. 24. 13:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Kellene egy könyvelő rokon😊
2016. máj. 25. 13:37
 12/13 anonim ***** válasza:
Ilyet ne írjatok már légyszi, hogy KATA-s nem tud költségeket elszámolni. KATA-s is lehet áfakörös, de akkor már tényleg ajánlott egy könyvelő, akár rokon, akár nem.
2016. máj. 25. 23:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező írta:

"első körben valószínűleg nem lesznek oriasi bevételek"

Erre én, az első válaszban:

"Egyenlőre egyet tudok biztosra mondani: Alanyi adómentesnek, azaz ÁFA mentesnek érdemes indulni, ha nem lesz nagy forgalmad..."

Tehát én már végig az ÁFA mentes KATA-s vállalkozásról írtam, ezért írtam, hogy nem tud költséget elszámolni.

De ha jól gondolom, ÁFA-s KATA-sként is csak max az ÁFA-t tudja visszaigényelni - költséget, mint benzinpénz levonása, alkalmazott bére, stb levonni nem... mert akkor az már a tételes adózás lenne...

Jól tudom, utolsó?

Kérdezőnek: egyenlőre 1 alkalommal is elég beszélned egy könyvelővel, akivel kiszámoljátok, illetve felvilágosít, mely forma lenne a számodra a legmegfelelőbb. Ezen nem érdemes spórolni, mert egy jó könyvelő sok pénzt (legálisan) meg tud spórolni az embernek :-)

2016. máj. 26. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!