KATA-s, áfamenetes e. v leszek. Nyugtát adok. Ha valaki számlát kér, akkor azt kap. A nyomtatványboltban veszek egy nekem tetsző számlát? Tudom, hogy nem leszek áfás, de ha el akarja számolni a szolgáltatást, akkor a nyugta neki nem elég.
Veszel számlatömböt. Vidd magaddal a papírjaidat a vállalkozás indításáról, mert csak úgy nem adhatják el.
Fent baloldali rovatba:
- vállalkozás neve és utána "kisadózó egyéni vállalkozó" (lehet e.v.-nek rövidíteni, de a "kisadózó" legyen rajta)
- vállalkozásod címe
- számlaszámod ha máshogy fizetnek, akkor nem muszáj, nekem a paypal-es fizetőmnél nem szokott lenni
- adószámod
- közösségi (EU-s) adószám csak ha van
Termék/szolgáltatás nevéhez én odaírom mellé a TEÁOR számomat, áfakulcs AM, áfát nem számolsz fel sehol, kulcs százaléka AM, összege 0.
Nyilván voltam könyvelőnél, de ezt elfelejtettem akkor megkérdezni.
Ki mondta neked, hogy nem kell nekem könyvelő?
Ki mondta, hogy engem érdekel valamilyen torzított elképzelésed?
Csak tanácsot kértem és hálás vagyok minden ideillő válaszért, de nincs szükségem az olyan megjegyzésekre, amit a 6# -os hozzászóló írt a magas lováról.
Kérdezz, mielőtt véleményt mondanál legközelebb. Ezt javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!