Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kell adni nyugtát egy taxiban?

Kell adni nyugtát egy taxiban?

Figyelt kérdés
Nem kaptam nyugtát vagy számlát a taxiban a taxis azt mondta nem tud adni mert nincs hőpapírja ienkor mi a teendő? Mert az apám fizette a taxit és nem hiszi el hogy ennyibe került

2014. nov. 16. 08:23
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Természetesen kötelező adni. Ha nincs "hőpapírja" akkor írnia kell kézzel számlát vagy elismervényt.
2014. nov. 16. 08:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Gondolom a taxióra sem ment, és 100%-ban zsebbe került a bevétel (amit édesapád sokall is, tehát valószínűleg többszöröse a vártnak, jól át is lettél verve). "Nincs hőpapírom", hát jó duma.
2014. nov. 16. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Haha, de sajnos ez van. Egy sztorim a közelmúltból:

November elején külföldről hazaérve a Keletinél fogtam egy taxit, amivel át akartam gyorsba menni a Stadionokhoz. (Tudom nem nagy táv és van metro, de sok cuccom volt, így maradt a taxi)

Első taxis meglepő módon azt mondta ő nem abba az irányba megy.., de ugye tudom hogy vasárnap 2-es szorzóval dolgoznak (?!) Menjek át a mögötte lévőhöz.

Az is megerősítette, hogy 2-es szorzóval megy hétvégén, ami persze sehol nem volt feltüntetve. Kérdezte,-gondolom a csomagokból gondolta, hogy külföldről jövök - bár egy szóval nem mondtam, hogy lenne eurom, forinttal, vagy euroval fizetek?

Mondom van mindkettő. ok, akkor egy 20-asért átvisz.

Mivel el akartam kapni a buszt, amivel tudtam tartani a napi programom, nem volt mese beszálltam.

Óra nem bekapcsolva és gyorsba kellett beszállni, mert állítólag a mögötte lévő már hallgatózik és adja a drótot a főnöknek, hogy zsebre dolgozik. A Kerepesin majdnem belénk jöttek mellékútról, amibe még a taxis bele is ment és káromkodott a furgonosra, aki meg egyszerűen lezárta a szöget ahhoz, hogy a felújítást ki tudjuk kerülni és folytatni tudjuk az utunkat.

Menet közben kérdezte hova megyek vidékre, mondtam neki a várost, amire még 2-szer kérdezett vissza, hogy hova is megyek? Mert ő vidékre elvisz áfa nélkül visszaút díj nélkül feketén ha akarom (Teszem hozzá busszal a 120 km-t 2500 Ft-ból járom meg). Közben elmesélte, hogy ott volt katona és hány nőt du..tt meg akkoriban.

Megérkezve, a Hungária körúti buszmegállóknál állt meg, és mondta, hogy készítsem a pénzt, mert azonnal ki kell szálljak és ki kell pakolnom gyorsba a cuccokat hátulról, mert ő itt meg sem állhatna.

Hát így került 1,4 km-es 5 perces út több, mint 6000-be egy pesti taxisnál, akit csak úgy "leintesz" az úton és nem a diszpécser küld ki címre (aki meg fele annyiból visz ki a reptérre számlával rendszerint)

2014. nov. 16. 10:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Természetesen kell adni nyugtát taxiban is. Ha azt mondja, hogy nem tud adni, mert nincs hőpapírja, akkor mondd meg, hogy te meg nem tudsz fizetni, mert nincs pénzed.
2014. nov. 16. 12:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Miért nem mentél másik taxishoz, aki tud adni nyugtát??:O

Nem értem hogy lehetsz ennyire bamba.:O Nyugtád is lett volna, meg féláron elvitt volna.

2014. nov. 16. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!