Katás, áfamentes, főállású, egyszemélyes e. v. -om lesz. A bevételt majd be kell fizetnem a bankomba vagy teljes egészében maradhat nálam (pl. anyagköltségre, havi adózásra, megélhetésemre)?
Lehet házi pénztárban is, de mindenről vezetned kell a költségelszámolást is a bevételek mellett.
Bankszámla vezetésre egyébként sem vagy köteles, mivel nem vagy áfakörös alanyi adómentesként. Felesleges többletköltséged lenne csak vele.
Norbi, most az egyszer tévedtél - ritka pillanat! :-) (a kis katas)
Ugyanis KATA-nál nincs költségelszámolás, semmit nem kell vezetni, mindössze a bevétellel kell elszámolni, de azt is elég úgy "vezetni", hogy a számlatömbben (vagy nyugtatömbben) lévő nyugtákat meg kell őrizni + év végén bevallani. Ennyi :-)
Köszönöm.
A havi KATA-s adózással, az IPA-val, kamarai hozzáárulással tisztában vagyok.
Tehát lesz a biz. kockás füzet, amibe beírom a napi bevételt. Kiadás nem kell. Ezt megőrzöm.
A bevételt nem fizetem be a bankomba, mert ezt nem kell és arra használom fel, amire csak akarom a kötelezőeken kívül.
Köszönjük az elismerő szavakat :-)
Én meg tisztelem Norbit- aki számtalan teendője közül szakít időt, hogy segítsen másoknak is :-) (a kis KATA-s)
8# Annyiféle kérdés merül fel a vállalkozás alapításával kapcsolatosan, hogy mindenképpen érdemes könyvelőt felkeresni.
Előtte készíts el egy üzleti tervet (sémát megtalálod a neten) és azzal menj könyvelőhöz.
Én is elmentem, mert rájöttem, mindig eszembe jut valami és szeretnék mindenre választ kapni és olyanokat is mondott a könyvelő, amit meg sem kérdeztem, de fontosak. Egyértelműen megérte hozzáfordulni.
Még valami eszembe jutott. Azt mondtad, nem vesznek vissza a munkahelyedre, tehát főfoglalkozású vállalkozó lennél.
Ha megszűnik a munkaviszonyod, akkor elmehetsz a munkanélküli központba és egy hónapos álláskeresői státusz után beadhatsz vállalkozói pályázatot. Várostól függően kb. 2 millió ft vissza nem térítendő összeget kaphatsz + havonta br. 111 000 Ft-ot, 6 hónapon keresztül + 50 000Ft-ig állják a könyvelői, pályázati költségedet.
Már most nézd meg a neten, hogy milyen pályázati lehetőségeid vannak. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!