Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy ekkora horgászboltnak az...

Egy ekkora horgászboltnak az árukészlete mennyit érhet?

Figyelt kérdés

Tervezem egy horgászbolt nyitását. Épp van egy lehetőségem az adott településen, közel 200 négyzetméter. Úgy gondolom, hogy a piacra belépni csak nagyon komoly szándékkal lehet, webáruház és nagy árukészlet alap. Egy átlag 100 orsókollekcióból és legalább ennyi botból, illetve a szükséges alkatrészekből, ruházatból álló horgászbolt árukészlete körülbelül mennyi lehet? Alapvetően a kevésbé minőségi (Nevis) és a minőségi (Shimano) orsókat és botokat helyezném előtérbe, kiegészítve nagyon jó márkákkal. Leginkább olcsóból a Nevist tartanám.

Válasz privátban is jöhet! (és tudom, hogy sok mindentől függ, de akinek van tapasztalata, az egy tól-ig határt írhat!)

2016. ápr. 29. 22:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Ismered a piaci arakat? Tudsz szorozni?
2016. ápr. 29. 23:18
 2/3 A kérdező kommentje:

Már vártam egy ilyen válaszra!

Úgy gondoltam, hogy milyen befektetést igényel. De nem úgy akarom számolni, hogy rajta van az áfa meg a hasznom... És ezt a piac diktálja, mielőtt azt írod, hogy attól függ, milyen haszonkulccsal dolgozok. Ezért nem kérek én nettó árat, csak annyit, hogy kb ennyi meg ennyi lehet. Támpontnak jó, de nem erre fogok alapozni...

2016. ápr. 30. 00:07
 3/3 anonim válasza:

Nem feltétlenül az a legfőbb kérdés, hogy mennyit kell belefektetned az árukészletbe. Inkább abba gondolj bele, hogy hány 200 négyzetméteres horgászbolt van az dott település vonzáskörzetében, és miért van ez így. Nem tudom melyik településről beszélünk, de Budapesten és vonzáskörzetében van kb 5 ilyen horgászbolt (Walter, keleti, Kaland, stb) és a nagyobb városokban és körzeteikben (jó vízzel/vizekkel a környéken) egy-kettő.

Biztos, hogy akarsz nyitni egyből egy ilyen, relatíve nagy boltot? Eleve 7 hónap a szezon, a haszonkulcs pediglen mondjuk úgy, hogy nem túl nagy. Egyébként nem kell matematikusnak lenned ahhoz, hogy kiszámold. 100 orsó, alja Nevis, teteje Shimano átlagban vehetsz 20.000 Ft/db árat, bot kb ugyanez 100 db, máris 4 milla. Aprócikk, etetőanyag, kiegészítők, méregdrága elektromos, ledes, stb cuccok, székek, ruházat, hűtés az élőnek, hirtelen fel sem tudnám sorolni... 200 négyzetmétert nem rendezel be szerintem 20-30 milla alatt, szerényen. A mi kis boltunk 20 négyzetméter, hidd el van fogalmam róla.

2016. ápr. 30. 12:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!