Na ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 4. 23:15
 1/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Szeretnék elindítani egy vállalkozást csak a jogi részeket nem tudom.

Annyit tudok adózás szempontból, hogy KATA-zni kell ilyen esetben.

Leírom röviden a vállalkozást.

Xbox one, Ps4 játékokat adnék kölcsönbe HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL.

Az illető felmegy a weboldalra, kikeresi a játékot amit ki akar kölcsönözni, felhív engem vagy (később) android platformon appon keresztül is rendelhet. Kimegy a futár, írnak egy papírt, hogy xy átadta xy-nak ilyen meg ilyen feltétel mellett. Előre megbeszéljük, hogy melyik díjszabásban szeretné kivenni az adott játékot, így aztán a késedelmi díj (600HUF/nap) egyértelműen el lehet kérni.

Az adatait felvenném a bázisba, hogy ne keljen újra lefényképezni. Fizetni előre kell. Visszavinni pedig ide kell a székhelyre vagy pedig plusz 500forintért érte megy a futár.

Nyilván több szint lenne a játékok között.

Premium játékok

1 hét: 2500 HUF

2 hét: 4000 HUF

1 hónap: 6000 HUF

Nyilván itt olyan játékokról beszélünk amiknek a bolti ára 12k+...

Normál játékok

1 hét: 1800 HUF

2 hét: 3300 HUF

1 hónap: 4500 HUF

Nyilván olyan játékokról lenne szó leginkább amik a premium kategóriába sorolandók illetve azokról amiket rövidebb idő alatt is ki lehet vinni. A normal játékok közzé tartoznának azok amiket azért rendelsz meg mert a haverjaid átjönnek és tudjatok valamivel játszani (Mortal, Tekken, NBA, Fifa, Pes..)

A kiadott és bent lévő játékokat excel táblázatban rögzíteném és a weboldalt 4-6 óránként frissíteném, hogy mindig a friss infókat láthassák a vendégek.

Amiért gondolom, hogy menne ez a szolgáltatás:

- Akiknek van PS4, Xboxone konzoluk valószínűleg nem a legszegényebb emberek. Az az osztály aki 1-1 ilyen rendelést megtudna engedni magának.

- Nyilván praktikusabb lenne megvenni egy játékot akár 15-18ezerért is ha az ember 3 évig játssza, de a legtöbb esetben az van, hogy az ember 1-2x kiviszi és utána ott porosodik a polcán.

- Tudok olyan programot irattatni ami leegyszerűsíteni a rendelést és a feldolgozást.

A kérdéseim a következők:

- Létezik ilyen tevékenységi kör KATÁban?

- Kiket kéne felkeresnem további tájékoztatásért?

- Szerintetek megérné? Ha nem, miért nem?

Várom válaszotokat!

Köszönöm :)

2016. ápr. 4. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem működne.

Ahogy számolgattam elég sok pénz kéne az induláshoz több milliós tétel. Aztán ott van az, hogy pl kijön a gta 6 aztán mindenki azt akarja kikölcsönözni mert új(és ez csak 1 darab tétel 1 darab konzolra), akkor értelem szerűen több darab kell belőle, minimum 10 darab konzolonként egy kis vállalkozás esetében aminek darabja kb 20 ezer forint aztán fél év vagy 1 év múlva senki nem fogja már kikölcsönözni mert nem menő, így a nyakadon maradnak a lemezek amikben benne állna a pénzed. Amikkel nem tudsz semmit kezdeni, ez így ilyen formában nagyon veszteséges vállalkozás lenne.

2016. ápr. 5. 04:29
 3/8 anonim ***** válasza:
De még ha eltudnád adni a használt lemezeket ebay-en akkor se hiszem, hogy nullára kitudnál jönni, számolni kell az amortizációval is, illetve egy vállalkozást úgy érdemes indítani, hogy ami pénz kell hozzá 3 szoros összeg tartalékban van bármilyen esetre, ez így nem működik, bár ,hogy is nézem amennyi pénz kéne beletenni, annyival már komolyabb dolgokba is fektethetnéd.
2016. ápr. 5. 04:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Például mikbe tehetném?
2016. ápr. 5. 10:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függ, pl ,hogy mekkora tőkét akarsz befektetni, milyen kockázati tényezővel, mennyi időt tudsz rá szánni stb. Én az első milliómat 0 ft befektetősből csináltam, így ha pénz nélkül is tudsz pénzt csinálni akkor tudsz majd még többet pénzzel. Én legalább is ezt tanácsolom neked, először 0Ft befektetésből csináljál pénzt aztán ha már ráéreztél akkor fektessél be dolgokba, nem baj az ha elbuksz mert tanulsz majd belőle, de ez fontos, hogy a sikeres emberek mindig cselekszenek és ha el is buknak akkor újra kezdik, csak így lehet nyerni.
2016. ápr. 5. 14:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Csak pár törvényt szegsz vele, a nagy cége ezért szálltak rá a használt játék piacra.

Artisjus rád fog szállni kapásból, szerzőjogsértés miatt, aztán a MS és a Sony helyi képviselete, és a játékkiadó.

Akartam én is csinálni ilyet, azt felvillágosítottak, mivel a játék megveszed játékra használhatod, nem kölcsönzésre veszed, azok 2-3x annyiba kerülnek. Olyan 50-60 ezer egy játékra.

Kisbetűs részt olvasd el a játékon "not for rent".

Erről ennyit. Ráadásul egy rakat konzol üzlet van, szerinted mennyien fognak felnyomni, mert rontod az üzletüket?

2016. ápr. 5. 17:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Plusz egy webshop 1 milláról indul...

Rosszat már kapsz 100 ezerért

2016. ápr. 5. 17:55
 8/8 anonim ***** válasza:

"Akiknek van PS4, Xboxone konzoluk valószínűleg nem a legszegényebb emberek. Az az osztály aki 1-1 ilyen rendelést megtudna engedni magának. "

Ez visszafelé is igaz. Miért gondolod, hogy akinek van pénze, az nem tudja megvenni a játékot, ami után ott porosodik majd a polcán.

Egyébként szerintem is a jogdíjjak a legnagyobb probléma. Ahhoz, hogy teljesen legálisan csináld, biztos, hogy nem a bolti árat kell kifizetni a játékért. Illetve a játéknak mennyi idő alatt kell kitermelnie az árát? Kb 25 ezer a játék, és heti 2500 forintot hoz. Számolj azzal, hogy ha jól is megy a bolt, az idő mondjuk 70%-ában a játék nálad porosodik, nem hoz pénzt. Mennyi idő, amíg lecseng egy ilyen új játék? Hogyan méred fel, hogy ha kiadnak valami újat, abból pontosan hány darabot kell rendelned amit folyamatosan ki is vesznek majd? Ráadásul nem csak a beszerzési árat kell kitermelnie, hanem az adókat, egyéb költségeket és az elvárt nyereségedet is.

2016. ápr. 5. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!