Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Behozatali díj kijátszása,...

Behozatali díj kijátszása, EBAY. Mit szoltok ehhez?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy megadnám, hogy a lakcímem egy amerikai cím, de vásárlásnál majd a valódi lakcímemet adnám meg, hogy ott tarózkodom.

Ezáltal elkerülném ezt a plusz terhet.

2015. febr. 18. 20:32
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
ha bejön akkor fa*zák vagyunk
2015. febr. 18. 20:34
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Mi az a behozatala díj? :-)) Áfára és vámra gondolsz? Azt hogy kerülnéd ki a magyar határon? Maximum ha amerikai címre kéred, de onnan is el kell jusson valahogy M.O-ra. Esetleg onnan már közvetlen a vevőnek postázhatod, akkor az itthoni áfát import esetén nem kell fizetned, de a kinti adókat igen.
2015. febr. 18. 20:37
 3/11 A kérdező kommentje:
meg ha ugye én vásárolok valamit egy nem az euban tartózkodó ürgétől, én tőle mit kellene kérjek, hogy ne keljen kifizetnem a behozatali díjat(gondoltam olyanra, hogy az ürge küldje el ajándék gyanánt-ez vajon beválna)
2015. febr. 18. 20:38
 4/11 A kérdező kommentje:

behozatali díj:áfa+adó

mondok egy példát: én egy texas állami pasi vagyok, csak éppen elmentem Pestre 1 hónapra nyaralni, és megkérem az eladót, hogy pestre címezze azt a nemtudomvalamit, és megjönne de én nem ide való vagyok s szevassz, mindezek mögött nem megyek én vissza texasba, mert én pesti vagyok, s ott lakom,s élek.

2015. febr. 18. 20:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem az állampolgárság számít, hanem az ország, ahova kéred postázni, az aszerinti adók vonatkoznak rá. Így ugyanott vagy vele, mint most.
2015. febr. 18. 20:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Finoman szólva tájékozatlan vagy (de inkább segghülye)
2015. febr. 18. 20:57
 7/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem akkor vámolják el a csomagot, amikor feladják, hanem amikor a címzett országba beérkezik...
2015. febr. 18. 21:05
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Rosszul tudják az eddigi válaszolók, ne hallgass rájuk.

Meg lehet csinálni, de nem ilyen egyszerű.

Oklahomai címet kell használnod, mert ott az állami szabályok megengedik ezt, de csak náluk. És a címzésnél bele kell írnod, hogy FAG. Ez a Federal Address Governance rövidítése, így kell jelezni ezt az állapotot, amit leírtál.

Én már régóta így rendelek, és semmi probléma nincsen belőle, iPhone-okat, Macbookot, stb drága cuccot így veszek mélyen áron alul.

2015. febr. 18. 21:17
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

"FAG. Ez a Federal Address Governance rövidítése"

Jó ötlet, de a kérdező nem az usába akarja szállítani! Nálunk ennek a "Belkereskedelmi Uniós Zálog-Intézet" a megfelelője, ennek a rövidítését, és a 1993.évi XXII. tv-re való hivatkozást kell ráírni a csomagra!

2015. febr. 18. 21:49
 10/11 anonim ***** válasza:

hulyesegeket beszeltek,

kerdezo, az afa fizetést ugy tudod elkerulni, hogy a Magyar Ado Rehabilitacios Hivatal Afa csoportjanak irsz egy kervenyt, ennek az illetéke 1000 forint, de az engedely 8 hetig ervenyes tobb beszallitasra

e:mail-en itt tudsz tajekozodni a pontos nyomtatvanyszamokrol seggitunk@marha.vok.gov

2015. febr. 18. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!