Bartók Roland kérdése:
Fizethetem magam után a tb-t, és a nyugdijjárulékot ugy hogy nem dolgozok sehol alkalmazottként?
Figyelt kérdés
2016. febr. 11. 07:16
2/6 A kérdező kommentje:
Jo persze:-) ugy értem hogy munkanélkülin vagyok.de mivel sok munkám van igy nem mennék sehova dolgozni csak itthon magamnak ezért kérdem,hogy ne szakadjon meg a tb meg a nyugdijfizetés.
2016. febr. 11. 08:51
3/6 anonim válasza:
úgyse fogod viszont látni y nyugdíjra szánt összeget, szóval kár fizetni.
4/6 anonim válasza:
Ha álláskeresőként vagy nyilvántartott, akkor fizetik utánad a tb-t. Ha letelt az álláskeresői támogathatóságod és aktív korúakra jelentkeztél be, akkor is fizetik utánad a tb-t. Ha ebből egyik sem, akkor magadnak kell ezt havonta fizetned, ami most 7050Ft/hó. Ha nem fizeted, akkor NAV-felszólítást kaphatsz valamikor.
5/6 anonim válasza:
Rosszul tudod, nem fizetik senki után, max. 3 hónapig csak!
6/6 anonim válasza:
..és ki mondta az ellenkezőjét?
Álláskeresői járadék esetén fizetve van a tb. Ez max 3 hónapig tarthat és ezt minden álláskeresővel közlik, ezért nem írtam le külön. Aztán, ha letelik az álláskeresői járadék és aktív korúakra jelentkezik be, akkor is biztosított addig, ameddig aktívkorú státuszban van az önkormányzatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!