Saját kft-ben ügyvezető vagyok, minimálbérre vagyok bejelentve alkalmazottként, de a cég már nem működik, elmennék dolgozni, ahol szintén bejelentenének, hogyan?
A könyvelődnek kellene kijelentenie a Kft-ből.
Szerintem sürgősen cserélj könyvelőt, hiszen ez az ő dolga lenne, hogy ebben segítsen.
Ha nem fizetek járulékos a "nem működő kft-ben", akkor milyen adók maradnak? Társasági adó, áfa, iparűzési? Kihagytam valamit?
Megszűntetni nekem is macerás lenne (5 éves adóellenőrzés, pénztár kipucolás, stb), vagy rosszul érzem?
szia a második válaszoló vagyok. Nagyjából igen, de adott helyzetet kell mindig elemezni, és a nem fizetsz járulékot nem ilyen eccerű
megfelelő kódokkal megfelelő bevallásokat le kell adni. Ehhez kell a könyvelőd
kérdésem: minek működtetsz egyáltalán,ad absurdum egy halott kft-t?
Vagy esetleg csak azért,hogy ha megkérdezik mivel foglalkozol,akkor azt tudd mondani hogy JLKFJDKLFKLDH KFT ügyvezetője vagy?
Egy halott kft-t teljesen felesleges fenntartani olyan címen,hogy jó lesz még valamire(mint a 10 éve meghalt nagymama 20 évvel ezelőtt befőzött lekvárjai) .
Gondolom egy csomó járulékot,ilyen olyan adókat,illetékeket fizetgetsz utána,amik lehet,hogy 2-300 forintok,de összeadva lehetnek akár 10-20.000 forintok is...aztán lehet nem is tudsz róla,mert automatice levonják a bankszámládról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!