Alkalmazottként vagy vállalkozóként nagyobb rabszolga az ember?
Mondják azt, hogy vállalkozóként évi 365 nap a munka, mert félretenni nem tudod, ellenőrözni, konkurenciát, trendeket, jogszabályt, piacot figyelni, újításokon agyalni még hétvégén, ünnepnapokon is kell. Ehhez képest az alkalmazott hétvégére és estére elfelejti a melót, van pár fizetett ünnepnapja és szabadsága is, akkor igazán önfeled lehet. Ha nem tetszik a melóhelye, egyszerűen vált, nem "sajnálja" megszüntetni, eladni az évek alatt felépített vállalkozását.
Szóval, vállalkozók, írjatok picit magatokról és vállalkozásotokról, ha úgy érzitek, mégiscsak rosszabb az alkalmazotti lét.
(Amikor alkalmazottat írok, nem a minimálbéres gyári munkásra gondolok, hanem egy közepes-jó fizetésre)
Kinek a pap, kinek a papné.
Sokan nem alkalmasak a vállalkozói létre, ugyanúgy ahogyan sokan nem alkalmasak könyvírásra, filmszerepre, stb.
Felesleges boncolgatni, hogy melyik a sz@rabb.
Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Az, hogy kinek mi való egyén kérdése dönti el.
Ez nagyon embertipus kérdése. Én nagyon utálom, ha azért kell ott lennem valahol x-y óráig, mert valaki erre utasít. Nagyon utálom a felesleges meetingeket is, ahogyan azt is, hogy nem közvetlenül én osztom be az időm, munkám, és azt, hogy itthon a fizetés, amit adnak semmit nem ér.
Ezért jobb nekem a vállalkozói lét. De sokan nem akarnának alkotni a semmibol, nem akarnak folyamatosan fejlődni, tanulni, új üzleti lehetőségeket, piacot találni
Önállóság szeretete, kockázat hajlandóság...ezeknél dől el.
Amíg alkalmazott voltam a főnők rabszolgája voltam, most a vállalkozásom rabszolgája vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!