Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kb.20 milliót mibe fektetnétek?

Kb.20 milliót mibe fektetnétek?

Figyelt kérdés
Jelenleg külföldön dolgozom, magas bevétellel, kb 2-3millió havonta. Ingatlanra gondoltam, hogy kiadom. Kb 26millióért tudnék venni 2-3 szobás lakást, azt kiadni 150-200.ért. Vagy nem tudom. tervezek tovább dolgozni, szóval saját cégre a szakmámban még nincs lehetőség csak külföldön.
2015. okt. 31. 20:10
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Sztem sima lakást is, és sokan értékelnék. Nézd, előző albérletemet 100.000ért adták ki... 30nm, egy szobás, de jó környék, biztonságos, kamerás liftben, lent is, semmi extra. Szóval egy 30nm-es lakást ha ki lehet adni 100.000-ért akkor egy 2 szobás, 60nm, légkondis, full HD Tv-st tuti van 150-200.ért
2015. okt. 31. 21:14
 12/27 anonim ***** válasza:
78%

# 4

11 lakást adok ki jelenleg. Nekem az a !tapasztalatom!, hogy:

- Az egyetemista az egyik legjobb fajta bérlő HA Anyu/Apu fizeti neki a bérleti díjat. Ha jó helyen van a lakás nyárra sem költözik ki, mert parázik, hogy ősszel nem tud hasonlóan jó helyre visszajönni. Egy kezemen meg tudnám számolni aki 10 év alatt nyárra kiköltözött. Persze olcsóbbat / jobbat mindenki találhat bármikor, de nekem jól felszereltek és szépek a lakások, ha talál jobbat isten áldja, kb. 2 óra alatt tudtam mindent kiadni az elmúlt 3 évben, 4-5 jelentkező áll sorba minden lakásra másnap reggel ha este feladok egy hirdetést.

- Nem tapasztalom, hogy jobban lelaknák a lakásokat. Aki szobát bérel az nem hordja fel a haverjait magához, inkább elmennek bulizni valahova / max. a csaját hozza fel. Főzni általában nem főznek, így a konyhában sok kárt nem tesznek :) A fürdőt meg amúgy is illik 5-6 évente felújítani minimálisan, de törés zúzás ott sem volt az elmúlt 10 évben.

- Sok kis garzonunk van, tipikusan olyan veszi ki, aki csóró - pont ezért, mert "normális" méretű lakásra nem telik neki. Még a látszólag normális és becsületes bérlőknél is nagyon sokszor beüt az, hogy nem tud fizetni, mert nincs neki, napról napra él. És mivel neki ÉLNI kell, nem tud anyunak hazaszólni, hogy kéne még 10e hó végéig nálam akar/fog csúszni, amit nem szeressünk...

Ez persze csak az én tapasztalatom. Szerintem a kulcs az ingatlan elhelyezkedése és az állapota. Nagyon nehéz helyzetbe vannak jelenleg a bérlők, szó szerint ölre mennek egy jó lakásért. Ha ilyet tudsz adni nyert ügyed van.

2015. okt. 31. 21:20
 13/27 A kérdező kommentje:
A múltkor 78Eur/nap szálltam meg 1 napra egy egy szobás lakásban. 13.kerület, klíma TV, internet adott volt.
2015. okt. 31. 21:44
 14/27 anonim ***** válasza:
60%
Azért az 1 napos szállások mások. Pláne, mert ott egy csomó költség is felmerül (takarítás, ágynemű, rezsi, nincs kiadva havi 30 napra, stb...)
2015. okt. 31. 22:01
 15/27 A kérdező kommentje:
Pont ezért szimpatikusabb a hosszútávú, a [link] n is voltak cikkek ezekről.
2015. okt. 31. 22:08
 16/27 A kérdező kommentje:
De lakáson kívül egyéb ötlet?
2015. okt. 31. 22:27
 17/27 anonim ***** válasza:
67%

2-3 milliót keresek és Airbnb-vel akarsz szöszmötölni, elég fura.

"Jah nem az egyetemistákban van a pénz"

Én pont egyetemistáknak adtam ki, mert megbízhatóan fizetnek, hála a gazdag szülőknek.

"Nézd, előző albérletemet 100.000ért adták ki"

20 milliód van, 2-3 milliót keresel és albérletben laksz. Ne haragudj, nem akarok személyeskedni, de amiket írsz nettó hülyeség.

2015. nov. 1. 09:30
 18/27 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó:

Írta, hogy jelenleg külföldön dolgozik. Miért ne lakhatott volna mondjuk 2 éve BP-en egy albérletbe?

2015. nov. 1. 09:31
 19/27 A kérdező kommentje:
Én is voltam anno egyetemista és albérletben laktam.
2015. nov. 1. 13:48
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Jó de aki 3 milliót keres havonta az miért szenvedne albérlőzéssel ami hozna 50-100 ezer pluszba
2015. nov. 1. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!