Ezt meg lehet valósítani?
Szeretnék nyitni egy boltot,és addig míg nem tudom meg hogy nyereséges e nem jelenteném be.Annyira van eldugodt helyen hogy nincs a főutcán hanem egy mellékutcába van a lakótelepen.Lehet ilyet csinálni mert gondolom,a vásárlók nem szolnának senkinek mert ő nem tudnák mi a helyzet,a navosok meg gondolom nem jönnek olyan helyre ellenőrizni amiről nem is tudnak...
Természetesen,ha nyereséges akkor bejelentem ha nem akkor meg bezárom.Ha mégis kiderül milyen következménye lehet?
Persze nyisd meg! Viszont ha elkapnak a Nav jó indulatán fog múlni mennyire rántanak meg. Alap olyan 1 milla, plusz kitalálják, hogy mondjuk 4 hónapja bérled, akkor rád vernek egy kb, bevételt, aminek az eltitkolást olyan 2-3 millió.
Ezt rád terheli ingó-és ingatlanra.
Ha kicsit eldugott helyen van, hogy találnak meg a vevők? Ha kicsit hirdeted, vagy kitáblázod, akkor meg már egy ellenőr is pont úgy odatévedhet, mint egy potenciális vásárló. Szerintem napok kérdése, hogy odaállítson egy kedves, mosolygós ellenőr egy próbavásárlással, akit te kedvesen kiszolgálsz, majd ugye nem tudsz adni rendes nyugtát... hoppá, NAV.
azt nem írtad, milyen bolt. élelmiszer? ruha?
bár a következő szempontjából mindegy: engedélyeztetni kell az ÁNTSZ-szel is, kimennek megnézni, van-e elkülönített mosdó folyóvízzel, a higiéniai feltételek adottak-e. ha ez sincs meg, nem csak a nav büntet.
olyan sok címszóval fogsz büntetést kapni, hogy fel se lehet sorolni. amit te tervezel, azt max utcán lehet megvalósítani, nem egy üzlethelyiségben. még az utcai árusokra is vadásznak, nem hogy egy ilyenre...és ha az első vásárlódnak panasza lesz? ha élelmiszer, és romlott, vagy lejárt, esetleg a vevőnek ételmérgezése lesz, te már mész is előzetesbe. számlával kellene igazolni az áru származását, stb.
ha ruha, kicseréled?
ha kéri a panaszkönyvet, mit adsz neki? ha letereled, hogy nincs, ma már vannak olyan tudatosak a vásárlók, hogy már töltik is ki az online bejelentőt a fogyasztóvédelem honlapján. aki meg már írt ilyen könyvbe, hisz nem akarja senki, hogy átverjék... az felismeri. ilyen sem árulnak ám az írószer-boltban! főleg nem pecséttel ellátva.
szerintem tegyél le erről az ötletedről, mert nagyon csúnyán meg fogod ütni vele a bokádat.
Az első, legkézeekvőbb kérdés:
Hogy lesz pénztárgéped? (tudod ugye, hogy kellene lennie egy regisztrált online példánynak...)
Ha van, akkor bekerülsz a rendszerbe (adószámmal tudsz venni!), ha nincs, akkor még a vásárlónak is fel fog tűnni (egyszerű mezei vásárló is tudja már, hogy mi az az AP kód, de azt is, hogy mi az, ha sosem kap nyugtát)
Jól írták itt előttem: nagy a verseny a kiskereskedelemben is, hidd el, hogy a környékbeli boltosok is figyelik a konkurenciát, te is ezt tennéd a helyükben, nem?
Ez így nem műköőképes szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!