Etterem nyitas? Tobbi lent
Sziasztok!
Az erdekelne, hogy ha nincsenek extran gazdag szuleim es orokos sem vagyok, akkor hogyan tudom ugymond a semmibol felkuzdeni magam odaig, hogy tudjak nyitni egy sajat ettermet? lehetseges ez igy? es mennyibe kerul kb egy jo etterem megnyitasa, felfuttatasa?
40-50 millió egy kis étterem,ettől felfele a csillagos ég a határ... És nem mindegy, hogy kockás abroszos menüs hagyományos ízek gázégőkön/zsámolyokon, vagy kombiszekrények és sous vide tematikus arculattal.
Itthon szakmunkásként tanulva,esetleg munkaügyin keresztül okj, de külföldön vendéglátásba elhelyezkedve 10-15 évet szakácsként vagy felszolgálóként, később séf, vagy Maitre D, esetleg üzletvezetői vagy szállodaigazgatói pozícióba összespórolt pénz önerőként + pályázatok, vagy hitel. Mellette iparkamaránál mestervizsga.
Ha mázlid van, és szemfüles vagy, akkor 2-3 M Ft is elég lehet.
Sokszor működő éttermeket is ki lehet bérelni.
Persze valószínű azért adják bérbe, mert nem ment nekik.
De ha ügyesebb vagy, neked bejöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!