10-11 millióból milyen vállalkozást éri meg indítani mondjuk a 35 ezres lakosú Gyulán?
Munkalehetőség ugyan nem nagyon van ott, viszont mivel egy fürdőváros, így az egész a vendéglátásról szól. 10-11 millióból mit érné meg beindítani? Étterem, hamburgeres, kocsma, szórakozóhely?
Csak azért kérdem amúgy ezt az egészet, mert össze szeretnék költözni a barátnőmmel, aki Gyulán lakik, míg én Érden. Neki problémás lenne feladni a régi életét, van egy állandó munkahelye 20 éve /igaz, bíróságon, szóval ha ő jönne ide, akkor egy Budapesti bíróságra át tudnák helyezni/ és ott a 70 éves apukája, akit nem akar magára hagyni. Az anyukája 2 éve elhunyt, és bár az apukája jó egészségben van /nyugdíj mellett részmunkaidős állása is van/, nem akarja magára hagyni azzal, hogy felköltözik Budapest mellé. Szó volt arról is, hogy jönne ide az apukája is, de a párom azt mondja, hogy mivel az apukája már 70 éves és tősgyökeres gyulai, így depresszióssá válna egy új, idegen környezetben.
Viszont az én szüleim is elhunytak, és most egyedül élek a 99 m2-es családi házunkban. Sajnos most jelenleg nincs munkahelyem, a spórolt és az örökölt pénzemből élek, de ha találnék is melót, végzettség hiányában valami szar nettó 80 ezer forintos munka lenne, amiből nehéz lenne hosszú távon fenntartani a házat, aminek kb. 60-70 ezer a rezsije összesen... A maradékból meg valahogy oldjam meg a kaját, a tankolást, satöbbit...
Emiatt jó lenne a párommal való összeköltözés, hogy akkor együtt is lennénk, a költségek is megoszlanának. De ott van az apukája, aki /bármennyire is bírom őt/, hatalmas "akadály".
Így bármennyire is vérezne a szívem, marad ez a verzió, hogy eladnám a házat, ami ér 14 milliót, és ebből 10-11 milkát beleölnék valami gyulai vállalkozásba.
Viszont ezzel teljesen feladnám a régi életemet. Ti mit tanácsoltok?
Válalkozást csak úgy érdemes kezdeni ha van egy jó pályázatíró a környezetedben és persze ha tudod hogy mit akarsz csinálni. Egyik ismerősöm most nyitott egy kisebb konditermet ha nem lenne olyan ember a környezetében aki profi pályázatíró akkor 9-10 millió forintjába került volna (átmenetileg került is mert az EU a pályázatokban soha nem ad előre pénzt) így hogy megkapta a támogatást csak olyan 1-1,5millába fájt neki.
A házat én semmiképp nem adnám el sokkal stabilabb tőke mint a pénz. A kiadás szerintem is úgy lehet opció ahogy fent leírták. Igazából érdemes lenne szakmát tanulnod és úgy elhelyezkedni (én is ezt fogom tenni a közeljövőben) van sok szakma amiben igen jól lehet keresni és valjuk be a havi 80-nál már havi 100is szintlépést jelent, versenyképes szakmával pedig többé is lehet keresni.
A 21. században nem értem, miért gondolkodik még szinte mindenki "fizikai" vállalkozásban (hamburgeres, kocsma stb.).
Ott a net, ahol potenciálisan az egész világ a kliensed lehet egy kisvárosnyi ember helyett és több tízmilliós kezdőtőke sem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!