Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 10-11 millióból milyen vállalk...

10-11 millióból milyen vállalkozást éri meg indítani mondjuk a 35 ezres lakosú Gyulán?

Figyelt kérdés

Munkalehetőség ugyan nem nagyon van ott, viszont mivel egy fürdőváros, így az egész a vendéglátásról szól. 10-11 millióból mit érné meg beindítani? Étterem, hamburgeres, kocsma, szórakozóhely?

Csak azért kérdem amúgy ezt az egészet, mert össze szeretnék költözni a barátnőmmel, aki Gyulán lakik, míg én Érden. Neki problémás lenne feladni a régi életét, van egy állandó munkahelye 20 éve /igaz, bíróságon, szóval ha ő jönne ide, akkor egy Budapesti bíróságra át tudnák helyezni/ és ott a 70 éves apukája, akit nem akar magára hagyni. Az anyukája 2 éve elhunyt, és bár az apukája jó egészségben van /nyugdíj mellett részmunkaidős állása is van/, nem akarja magára hagyni azzal, hogy felköltözik Budapest mellé. Szó volt arról is, hogy jönne ide az apukája is, de a párom azt mondja, hogy mivel az apukája már 70 éves és tősgyökeres gyulai, így depresszióssá válna egy új, idegen környezetben.

Viszont az én szüleim is elhunytak, és most egyedül élek a 99 m2-es családi házunkban. Sajnos most jelenleg nincs munkahelyem, a spórolt és az örökölt pénzemből élek, de ha találnék is melót, végzettség hiányában valami szar nettó 80 ezer forintos munka lenne, amiből nehéz lenne hosszú távon fenntartani a házat, aminek kb. 60-70 ezer a rezsije összesen... A maradékból meg valahogy oldjam meg a kaját, a tankolást, satöbbit...

Emiatt jó lenne a párommal való összeköltözés, hogy akkor együtt is lennénk, a költségek is megoszlanának. De ott van az apukája, aki /bármennyire is bírom őt/, hatalmas "akadály".

Így bármennyire is vérezne a szívem, marad ez a verzió, hogy eladnám a házat, ami ér 14 milliót, és ebből 10-11 milkát beleölnék valami gyulai vállalkozásba.

Viszont ezzel teljesen feladnám a régi életemet. Ti mit tanácsoltok?

2014. nov. 6. 16:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kürtöskalácsos ismerősöd helyzetjelentése pontos. Én éppen most segédkezem egy barátnőm kisvállalkozásának végelszámolásában. 2008-ban 16 milliós bevétele volt, tavaly 950 ezres... a saját minimálbérét nem tudta kitermelni, muszáj becsukni. Iszonyuan sokat romlott a gazdasági helyzet, az embereknek kimerültek a pénztartalékaik, a jövedelemszerzési lehetőségeik... Egy icipici egyszemélyes kisvállalkozás végelszámolásának a költsége kb. 700 ezer forint lesz. Ennyibe kerül hogy megszüntethesse és kaphasson munkanélküli segélyt három hónapig... akinek nincs piacképes szakmája és ötlete, annak én a mai helyzetben nem ajánlom a vállalkozásinditást. A lakáskiadással kapcsolatban: utcáról betévedő idegennek nem szabad kiadni a lakást. De mivel nem könnyű elfogadható áron elfogadható minőségű lakást találni Budapesten és környékén, sokan keresnek például vidéken élő rokonaik egyetemista gyerekének albérletet, szóval leinformálhatóan, ismeretségi körből lehet normális bérlőt találni, azért nem mindenki veri szét a házat.
2014. nov. 12. 06:09
 12/14 anonim válasza:

Válalkozást csak úgy érdemes kezdeni ha van egy jó pályázatíró a környezetedben és persze ha tudod hogy mit akarsz csinálni. Egyik ismerősöm most nyitott egy kisebb konditermet ha nem lenne olyan ember a környezetében aki profi pályázatíró akkor 9-10 millió forintjába került volna (átmenetileg került is mert az EU a pályázatokban soha nem ad előre pénzt) így hogy megkapta a támogatást csak olyan 1-1,5millába fájt neki.

A házat én semmiképp nem adnám el sokkal stabilabb tőke mint a pénz. A kiadás szerintem is úgy lehet opció ahogy fent leírták. Igazából érdemes lenne szakmát tanulnod és úgy elhelyezkedni (én is ezt fogom tenni a közeljövőben) van sok szakma amiben igen jól lehet keresni és valjuk be a havi 80-nál már havi 100is szintlépést jelent, versenyképes szakmával pedig többé is lehet keresni.

2014. nov. 19. 02:35
 13/14 Vizesaram válasza:
Vegyel ingatlant. Annyiert lehet hogy kapsz kettot is gyulan. Vagy foldet, abbol nem csinalnak tobbet.
2018. jan. 12. 09:39
 14/14 anonim ***** válasza:

A 21. században nem értem, miért gondolkodik még szinte mindenki "fizikai" vállalkozásban (hamburgeres, kocsma stb.).

Ott a net, ahol potenciálisan az egész világ a kliensed lehet egy kisvárosnyi ember helyett és több tízmilliós kezdőtőke sem kell hozzá.

2018. jan. 12. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!