Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Otthoni pálinkafőzés? Megéri...

Otthoni pálinkafőzés? Megéri csinálni?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam egy lepárló beszerzésén, ami mára már bizonyossá vált.A kérdés az lenne, hogy megérné-e vajon nekem árulnom a főzetem?úgy gondoltam hogy egyenlőre megpróbálkozok az évi 90 literes limitet kihasználni, abból 24l-t magamnak eltennék a többit meg "elosztogatnám és a kedves kóstoló másnap adna egy kis ajándékot (pl. pénzt)".Szerintetek megéri?Ha jól menne természetesen elkezdeném árulni a legális módon, bár amit leírtam az is legális hisz én is adok ajándékot és a kóstoló is.

2014. ápr. 28. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:

A jó pálinka, amiért tisztességes összeget el lehet kérni, nyilván bőven kell tapasztalat, bármit is hisznek sokan, ez egy komoly szakma, ugyanúgy, mint a borász...

Szóval nem vagyok benne biztos, hogy megérné anyagilag, főleg annak tudtában, hogyha bebuksz vele, nagyon megütöd a bokádat. Úgy gondolom, addig jó dolog az otthoni főzés, amíg magadnak és a családodnak/barátaidnak csinálod kedvtelésből, de ha már kereskedelmi célból megy a dolog, az mindent összevetve nem éri meg, és ez alatt nem csak az anyagiakat kell érteni, a NAV állati görénységekre képes annak érdekében, hogy valakit elkaszálhasson.

2014. ápr. 28. 21:15
 2/6 A kérdező kommentje:

És tegyük fel van egy a piacon átlagosnak számító minőségem és minden engedélyem,akkor megérné?

Amit a tapasztalatról mondtál azt értem es tisztában vagyok vele,azért gondoltam hogy az elején csak kis körben árulnék hogy megtudjam mennyire értek hozzá és milyen minőséget tudok produkálni.

2014. ápr. 28. 23:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Most nem. Éppen ezt buzergálja az EU. Ha át tudja nyomni, akkor bukik az évi 90 l is és úgy már tuti nem éri meg, ha jövedéki adót is kell fizetned utána.

Ha végérvényesen ellene tud menni a fidesz, akkor megéri.

2014. ápr. 29. 08:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Saját részre mindenképpen megéri főzni. Ugyanis ha gondosan cefrézel, a szabályokat betartva főzöl, akkor olyan pálinkád lesz, hogy a nagy főzdék pálinkái messze elbújhatnak mögötte. De ehhez kiváló alapanyag és szaktudás kell, na meg egy jó pálinkafőző vörösrézből.
2014. ápr. 29. 09:24
 5/6 anonim válasza:
Amit persze nem kell a főződ, hogy vörösrézből legyen, de még sárgából sem, lehet az vasból is teljesen jól elmegy rajta a főzés, finomítás.
2014. ápr. 30. 20:31
 6/6 Phoney ***** válasza:

„bár amit leírtam az is legális hisz én is adok ajándékot és a kóstoló is.”

Éppen ezért ajándékba adni is tilos. Az adómentes pálinkából a háztartáson kívüliek csak veled ihatnak, nem ajándékozhatsz belőle elvitelre.

2014. máj. 2. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!