Otthoni pálinkafőzés? Megéri csinálni?
A jó pálinka, amiért tisztességes összeget el lehet kérni, nyilván bőven kell tapasztalat, bármit is hisznek sokan, ez egy komoly szakma, ugyanúgy, mint a borász...
Szóval nem vagyok benne biztos, hogy megérné anyagilag, főleg annak tudtában, hogyha bebuksz vele, nagyon megütöd a bokádat. Úgy gondolom, addig jó dolog az otthoni főzés, amíg magadnak és a családodnak/barátaidnak csinálod kedvtelésből, de ha már kereskedelmi célból megy a dolog, az mindent összevetve nem éri meg, és ez alatt nem csak az anyagiakat kell érteni, a NAV állati görénységekre képes annak érdekében, hogy valakit elkaszálhasson.
És tegyük fel van egy a piacon átlagosnak számító minőségem és minden engedélyem,akkor megérné?
Amit a tapasztalatról mondtál azt értem es tisztában vagyok vele,azért gondoltam hogy az elején csak kis körben árulnék hogy megtudjam mennyire értek hozzá és milyen minőséget tudok produkálni.
Most nem. Éppen ezt buzergálja az EU. Ha át tudja nyomni, akkor bukik az évi 90 l is és úgy már tuti nem éri meg, ha jövedéki adót is kell fizetned utána.
Ha végérvényesen ellene tud menni a fidesz, akkor megéri.
„bár amit leírtam az is legális hisz én is adok ajándékot és a kóstoló is.”
Éppen ezért ajándékba adni is tilos. Az adómentes pálinkából a háztartáson kívüliek csak veled ihatnak, nem ajándékozhatsz belőle elvitelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!