Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Túl sűrű cefre utólagosan...

Túl sűrű cefre utólagosan lehet pektinbontóval kezelni?

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy túl sokat állt a cefre de viszont van még benne alkohol ,arra gondoltam hogy ezt pektinbóntóval kezelhetném hogy ne kelljen hígítanom vízzel mert így kevés alkohol jön le belőle.

2014. febr. 13. 20:50
 1/5 gabrincs ***** válasza:

Ez téves meállapítás!

Mindenképpen hígítanod kell különben ha főzöd(főzeted) odaéghet.

A cefrében lévő víz nem befolyásolja az alkohol mennyiségét.

Pektin bontó használata kifort cefrénél teljesen felesleges.

Remélem segítettem.

2014. febr. 14. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
az a baj hogy ha hígítom akkor nagyon kevés jön le egy 20 literes főzőnél,ha nem hígítom akkor ugyebár több alkohol tud lejönni mert több cefre mehet bele az üstbe,ezért is gondolkodom az utólagos pektinezésen,hátha levest tudok belőle csinálni valahogy anélkül hogy vizezni kelljen.
2014. febr. 14. 16:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi a választ!
2014. febr. 14. 16:12
 4/5 Sifli ***** válasza:
A víznek nincs köze a pálinka kihozatalhoz, de abban igazad van hogy kevesebb jön le hát akkor főzd le 2 szerre a cefréd és finomítsad egyben?! Pektinbontó semmistsem ér már a kiforrt cefrénél, én a helyedben előtte átnyomatnám egy szennyvízszivattyún vagy keverőszárral turmixold át.
2014. febr. 16. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Eszembe se jutott keverőszárral picit megmozgatni...

2014. febr. 16. 16:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!