A cefre tárolásának, készítésének mi a leghelyesebb módja?
Úgy értem, hogy a lepotyogott gyümölcsöt beledobálom egy hordóba, lezárom, de mire kell odafigyelni?
-kell-e kavargatni, és ha igen, milyen gyakran?
-mennyi ideig állhat így, vagy mennyi a legmegfelelőbb idő?
-ha többféle gyümölcsöt is rakok bele, rosszabb lesz, vagy jobb?
Mikor lesz a legjobb?
Előre is köszönöm a választ!
Műanyag hordóban, lefedve és minél gyakrabban kevergetni lehetőleg naponta. Addig áll, amíg ki nem forr kb 3-4 hét, addig hagyod, amíg keverésnél habosodik, bugyog, de ha nem tudod egyből lefőzni nem lesz semmi baja.
Természetesen meleg hely kell neki.
Többféle gyümölccsel még nem próbáltam.
Már ott elrontottad, hogy beledobálod a gyümölcsöt a hordóba... a pálinkát cefréből főzik, nem összerohadt gyümölcsökből.
A cefrézéshez pedig érteni kell, pl. innen:
Pársoros válaszokból nem lehet értelmes pálinkát főzni, csak selejtet, de az menni fog segítség nélkül is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!