Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A cefre tárolásának, készítésé...

A cefre tárolásának, készítésének mi a leghelyesebb módja?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy a lepotyogott gyümölcsöt beledobálom egy hordóba, lezárom, de mire kell odafigyelni?

-kell-e kavargatni, és ha igen, milyen gyakran?

-mennyi ideig állhat így, vagy mennyi a legmegfelelőbb idő?

-ha többféle gyümölcsöt is rakok bele, rosszabb lesz, vagy jobb?

Mikor lesz a legjobb?

Előre is köszönöm a választ!



2014. febr. 7. 13:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Műanyag hordóban, lefedve és minél gyakrabban kevergetni lehetőleg naponta. Addig áll, amíg ki nem forr kb 3-4 hét, addig hagyod, amíg keverésnél habosodik, bugyog, de ha nem tudod egyből lefőzni nem lesz semmi baja.

Természetesen meleg hely kell neki.

Többféle gyümölccsel még nem próbáltam.

2014. febr. 7. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:

Már ott elrontottad, hogy beledobálod a gyümölcsöt a hordóba... a pálinkát cefréből főzik, nem összerohadt gyümölcsökből.


A cefrézéshez pedig érteni kell, pl. innen:

[link]


Pársoros válaszokból nem lehet értelmes pálinkát főzni, csak selejtet, de az menni fog segítség nélkül is...

2014. febr. 7. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!