Ha a réz edények mérgezők akkor a pálinkát mért vörösrézbe főzik?
Figyelt kérdés
2014. febr. 21. 13:56
2/6 anonim válasza:
mért? mert!8(Ne edd meg az üstöt!)
3/6 Sifli válasza:
A Réz bizonyos nem kívánatos anyagokat megköt nem megy át a párlatba, kihozza az armákta azért kell a réz, más rész a kisüsti eljárásnál 2 szer van lepárolva a cefre és el van választva a rézeleje, az előpárlat és az utópárlat, ezek mérgezők! A középpárlat pedig tiszta, ha jól lett megszakítva azt pedig élvezzük :)
4/6 Sifli válasza:
Próbáld ki egy vas edényben kifőzni a cefrét biztos elhánynám magamat, manapság már csinálnak rozsdamentes acélból is üstöt,de attól még ugyan úgy kell a réz a készülékhez minimum a páracső abból kell hogy legyen vagy az aromatoronyban van elhelyezve réz hengerek..A réz katalizátorként elősegíti az aromaanyagok elpárolgását, káros összetevőket megköti, tehát a réz tisztít és nem mérgez!!
5/6 Phoney válasza:
Mert nem a cefrét iszod meg, hanem csak a párlatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!