Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Valakinek adócsökkentő ötlete...

Valakinek adócsökkentő ötlete van?

Figyelt kérdés

Vállalkozást indítanék: fix áron venném (55%) az eladótól, minden más az én költségem, de a profitot is (45%) megtarthatom. A gond az, hogy még olyan 35%-ig csak csak ellennék, de efelett már olyan kicsi lenne a nyereség, hogy nagyon lassú lenne a felfutási idő, vagy pedig szinte nem is maradna semmi kéznél. A magyar állam nagyon megadóztat (több mint 40% körüli adóterhek). Nincs kedvem fizetni, nem azért, mert törvénykerülő volnék, hanem a fent említett indokok miatt. Az ok, ha a nyereségemet adóztatják meg, azaz %-os az adó is, de itt sajnos a nyereségem (ami az én részem) fix 45%, mondjuk 1000 ft, azaz ha az adóterhek összesen meghaladják a 45%-ot (amiben benne van a szállítási költség is, munkavállalók, stb), akkor nemhogy nem nyereséges a cég, hanem egyenesen negatív a mérlege.

Nekem még a 27% valahogy beleférne, de sokkal több nem. Valakinek valami tanácsa, ötlete, mit lehetne csinálni? Külföldi cég esetén mi a helyzet? Annak az államnak fizetek adót, vagy a magyarnak? Valamit ki kellene találnom, mer nagyon sok időm és energiám van ebben a dologban már eddig is.

2014. febr. 28. 18:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Nem lesz számlám az 55%-ról. Attól még hogy nincs számlám, úgy tudom el lehet adni valamit, nem illegális, illetve költségként leírható." Ha nincsen számlád, hogyan igazolod, hogy legálisan szerezted be )pl. nem vagy orgazda)? Hogyan írod le költségként? Megsúgom sehogy! Látom nem igazán vagy képben a kereskedelemmel kapcsolatban...

"Valójában nem tudtad, hogy áfa nélkül veszem az eredeti terméket, magyarul nincs mit visszaigényelni." De a szállításnak, csomagolásnak, stb is van áfa tartalma!

"A másik, hogy én nem a (te megfogalmazásod szerint 182%) 100% után fizetek adót. Egyszer megveszem (55%), majd rárakom a hasznom (45%), amjd az egészre (100%) rárakom az áfát (127%)." Ez már csak játék a szavakkal, a lényegen semmit nem váltóztat!

"Van fogalmad róla mennyi a szállítás, a raktár, a reklám, a nekem dolgozók fizetése? Nem sok." Hát ha nem sok, akkor az tényleg jó, de te szerintem megint rosszul fogalmaztad meg a mondanivalódat :)

"Annyit mondhatok, hogy alig éri meg." Mi ez a termék, felcsigáztál lehet rendeled tőled én is.

"Egy szerencse van: az áfá-n kívül a többi adót a nyereség után kell fizetni ha minden igaz." IGEN, nagyjából így van.

2014. márc. 2. 12:17
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ha magasak az adók, akkor nem az a megoldás (sok esetben) hogy még emeljük: ha még emeljük, akkor a maradékot aki még bírja, és nem nyírtuk ki, az fizeti még (egy darabig), de már ő se sokáig. Ha ezzel szemben levinnék, akkor megfizethetőbb lenne, és sokkal többen fizetnék, ezáltal az állam is több pénzhez jutna. Elég szemellenzős gondolkodás ez, ha mindenkiről azt gondoljuk, hogy csal, lop, hazudik, és emiatt tovább emeljük. Pont az ellenkezőjét érjük el (szerintem). De hát nem én ülök a parlamentben, szóval hiába mondok bármit"

Hihetetlen, hogy mennyire nincs önkritikád.

Egy nyomorult veszek-eladok típusú vállalkozást nem tudsz nem hogy működtetni, de megalapítani sem, ehhez képest totál leh*lyézed a mesterszakos közgazdászokat, akik jelenleg is egy 10 milliós országot vezetnek..

2014. márc. 3. 09:44
 13/16 A kérdező kommentje:

Utolsó 2: Ha lehet, ne az én kommentjeimet fikázzátok, hanem inkább a lényegre koncentráljatok, mert elhiszem hogy jó érzés alázni, ez már csak az emberi természet, de alázni mindenki tud, mert könnyű, építő jellegű dolgokat mondani már sokkal kevesebbeknek megy.

Az elitista szöveg, hogy "nekem van diplomám, szval én beszélhetek, neked meg kuss" meg végképp értelmetlen. A tudás nem a papírtól függ. Ha valamit mondok ne azt nézd hogy hány diplomám van, hanem amit mondok, mert lehet 5 diplomám és nem tudok semmit, és lehetek egyszerű 8 általánossal a világ legkifinomultabb embere is.

2014. márc. 4. 09:19
 14/16 anonim ***** válasza:
Az árú eredetét kell igazolni, ha nincs róla számlád az első ellenőrzésnél megdőlsz, plusz annyi bírságot kapsz, hogy életed végig fizeted.
2014. márc. 4. 11:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedvesnek kérdező, hogy te nem látod az építő jelleget egy segítőkész válaszban csak a magad sara. Számla nélkül vásárolni feketézve, lopott dolgokkal üzérkedve megnövekszik a rizikó faktorod, bár a vágyad teljesülhet eléred a 45%-od, amit mellesleg rosszul is számoltál!

A kérdésre nem jött válasz: mi ez a termék?

2014. márc. 4. 19:55
 16/16 anonim ***** válasza:

"Nem fogom elmondani mi a termék. Egyrészt mert szükségtelen a lényeg szempontjából, másrészt aki kilátásba helyezi hogy lenyulná az ötletet az nem érdemli meg. Amúgy te lennél az utolsó ember akivel a gyártó tárgyalnia. A válaszaid arra mennek ki hogy engem szemely szerint kritizalj mindezt úgy hogy kb semmi konkrétumot nem tudsz. Először tudakozodj, aztán beszélj, nem fordítva. Több levelet nem kapsz, nem fogom rád pazarolni az időmet. Legyél alazatosabb és segitokeszebb hogy kierdemeld a figyelmem."

Ha el sem árulod mi a nagy terméked, akkor hogyan fogod eladni és legfőképpen kinek?

Ki akarta ellopni az ötleted? Minden vásárlójelöltet így fogsz elhajtani?

Ha a gyártód szóba sem állna velem, pláne nem értem mitől félsz ennyire? Körülírni sem tudod a termékedet?

A válaszaim felhívták az elképzelésedben rejlő hibákra ,tévhitekre a figyelmet. Ennek inkább örülnöd kellene (te kis hálátlan :) ) !

Annyi konkrétumot tudunk amennyit megosztottál velünk, kérdésre pedig nem vagy hajlandó válaszolni, így a terméked is az ismeretlenségbe burkolózik.

Segítőkész voltam, de annyira nem leszek, hogy megalázzam magam érted, nem vagy te olyan jó nő!

2014. márc. 4. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!