Miért éri meg valakinek egy olyan céget megvenni, aminek 30 millió forintos tartozása van?
így akié a cég az 30 millióval gazdagabb, aki megveszi az meg vesz egy veszteséges céget.
ebbe mi a logika?
én hallottam olyat, hogy eleve az eladó ad pénzt a vevőnek, akire át lesz írva a cég. a vevő a cég nevére vesz mindent, magyarán szétszámlázzák a céget és aztán ő is eladja. a végén általában egy csövesnek fizetnek, hogy vegye át.
de hiteles ingatlanokkal is csinálnak ilyesmit..
hogy megveszik a banktól a tartozást.így az adós neki tartozik. ebben is hol a profit, nemtudom. mert ez az ügylet ált. az adósnak kedvez.
csövesek úgy tudom nem vehetnek céget, mert kell hozzá lakcím.
vagy más "csövesekre" gondoltál? :D
volt ismerősömék foglalkoztak ilyesmivel, meg ezer egyéb más ilyesmivel. és általában mindig több milliók forognak.
pl egy hitelkiváltás is pl. 25 millás ház, 13 m a hitel, a 13 m tartozást megveszik a banktól..és ...innenstől nem tudom hol a haszon, meg semmit :(
jaja én is ezen agyalok ez miért éri meg... :D
de én cégekre voltam kíváncsi de az első válaszoló már megírta röviden, lényegretörően
Nem így gondoltam.
Fillérekért megveszik a veszteséges céget, a veszteséggel csökkenti a saját nyereségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!