Egy kedves ismerősömnek kb.6 millió forint tartozása van különböző bankoktól (személyi hitelek, kártyatartozások). Ingatlan semmi a nevén, és most jelenleg külföldön dolgozik feketén. Be tudják tőle hajtani, ha 5 évig kint dolgozik feketén?
A bankok is fordulhatnak bírósághoz, ha nem találják az alperest ill. vádlottat, ki lehet adni ellene nemzetközi körözést, aztán megtalálják külföldön...
Ugye nem képzeli a "kedves ismerősöd", hogy büntetlenül megúszhat 6 milliós lopást?!
Hogy jön ide lopás, hogy jön ide büntetőjog, hogy jön ide nemzetközi körözés...? :P
Amúgy szerintem nem tudnak sok mindent tenni, ha nincs semmi a nevén és nincs látható jövedelme. Viszont addig csak növekszik a tartozása a kamatokkal, majd akkor behajtják, mikor lesz valamije.
Ami meg a kártyatartozást illeti, az peres úton nem behajtható. Viszont az sanszosabb, hogy ha egyszer megtalálják, akkor eltörik a lábát miatta minimum.
"Hogy jön ide lopás, hogy jön ide büntetőjog, hogy jön ide nemzetközi körözés...? "
6 milliós adóságot ha nem adsz vissza, az lopás, a tartozás meg nem fizetése büntett - igy jogos, hogy a büntetöjogra tartozik, és a büntettek elkövetöit körözni szokták, ha külföldre szökik az elkövetö, akkor nemzetközileg.
Nagyon köszönöm a válaszokat kedves ismerősöm nevében.
Neki csak banki tartozása van, hitelkártyákkal és személyi hitellel.
Nekem is van egy ilyen kedves ismerősöm... A bank semmit sem tud tenni egészen addig, míg nincs min behajtani a tartozást. Amint bármi vagyona keletkezik az illetőnek, a bank azonal lecsap rá, de addig csak kamatozik az adósság.
Tudtommal a banki tartozás nem évűl el, sőt még öröklődik is, de ebben nem vagyok biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!