Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Valakinek adócsökkentő ötlete...

Valakinek adócsökkentő ötlete van?

Figyelt kérdés

Vállalkozást indítanék: fix áron venném (55%) az eladótól, minden más az én költségem, de a profitot is (45%) megtarthatom. A gond az, hogy még olyan 35%-ig csak csak ellennék, de efelett már olyan kicsi lenne a nyereség, hogy nagyon lassú lenne a felfutási idő, vagy pedig szinte nem is maradna semmi kéznél. A magyar állam nagyon megadóztat (több mint 40% körüli adóterhek). Nincs kedvem fizetni, nem azért, mert törvénykerülő volnék, hanem a fent említett indokok miatt. Az ok, ha a nyereségemet adóztatják meg, azaz %-os az adó is, de itt sajnos a nyereségem (ami az én részem) fix 45%, mondjuk 1000 ft, azaz ha az adóterhek összesen meghaladják a 45%-ot (amiben benne van a szállítási költség is, munkavállalók, stb), akkor nemhogy nem nyereséges a cég, hanem egyenesen negatív a mérlege.

Nekem még a 27% valahogy beleférne, de sokkal több nem. Valakinek valami tanácsa, ötlete, mit lehetne csinálni? Külföldi cég esetén mi a helyzet? Annak az államnak fizetek adót, vagy a magyarnak? Valamit ki kellene találnom, mer nagyon sok időm és energiám van ebben a dologban már eddig is.

2014. febr. 28. 18:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
azt hiszem te a fellegekben röpködsz :S
2014. febr. 28. 19:07
 2/16 A kérdező kommentje:
Leszarom hol röpködök, de leginkább az ilyen véleményekre nem vagyok kíváncsi, megoldást akarok.
2014. febr. 28. 19:08
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha lenne ilyen univerzális trükk, mindenki azt csinálná.

Ha mindenki azt csinálná, megszüntetnék..

Azért persze kiskapuk, okos megoldások mindig lesznek, pláne egy kreatív könyvelővel, de ehhez jóval több információra lesz szükség a vállalkozásodról, mint amit itt megadtál.

Írj egy privát üzenetet, ha gondolod.

2014. febr. 28. 19:12
 4/16 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, pontosan ez a véleményem
2014. febr. 28. 19:17
 5/16 A kérdező kommentje:

Mindenki használná: tipikus érv, ha valami nehéz, de nem elérhetetlen. Meg kell dolgozni azért, ha valamit akarsz.

Ha magasak az adók, akkor nem az a megoldás (sok esetben) hogy még emeljük: ha még emeljük, akkor a maradékot aki még bírja, és nem nyírtuk ki, az fizeti még (egy darabig), de már ő se sokáig. Ha ezzel szemben levinnék, akkor megfizethetőbb lenne, és sokkal többen fizetnék, ezáltal az állam is több pénzhez jutna. Elég szemellenzős gondolkodás ez, ha mindenkiről azt gondoljuk, hogy csal, lop, hazudik, és emiatt tovább emeljük. Pont az ellenkezőjét érjük el (szerintem). De hát nem én ülök a parlamentben, szóval hiába mondok bármit, addig viszont igen, sajnos vannak a kiskapuk, az ügyeskedések, és végső soron az adócsalás, noha ezt a fajta csalást én nem tartom olyan jellegű bűnnek, mint mondjuk a lopást, vagy a gyilkosságot. Mindenki csak életbe akar maradni. A kommunizmusba a törvények megszegése mai szemmel akár még dicsőség is volt.

2014. febr. 28. 19:22
 6/16 A kérdező kommentje:

Az megoldást jelentene, ha külföldön jegyezném be a céget?

Vagy esetleg több más cégbe lenne érdekeltségem, akik KATA adósok, és 6 millió alatti árbevétellel még alanyi adómentesek is? Így pl 10 emberrel kötnék szerződést, aki nekem fizet egy %-ot, de nekem nincs cégem, így adót sem kell fizetni, és nekik se 6 millióig, magyarul áfa mentesen lett megoldva az egész történet.

Talán formailag működik, de van egy olyan érzésem, hogy ezt nem szívesen nézi az adóhatóság.

2014. febr. 28. 21:54
 7/16 anonim ***** válasza:

Külföldi céged van, akkor itthon kell csinálni egy leányvállalatot, viszont az itt adózik.

Számlát vehetsz, ha tudsz, azzal tudsz elkerülni adót. Viszont ha dőlsz rajta, akkor 2-8 évig terjedő börtönre számíthatsz.

2014. márc. 1. 02:48
 8/16 anonim ***** válasza:

"fix áron venném (55%) az eladótól, minden más az én költségem, de a profitot is (45%) megtarthatom. "---Hogy veszel meg valamit 55%-os áron? SEHOGY!

Amire te gondoltál, csak nem bírtad megfogalmazni, hogy veszel valamit pl 55Ft-ért= 100%-os vételi árad, erre teszel 45Ft-ot=82%-os árrést és eladod 182%-os áron=eladási árad!

Erre a 100Ft-ra fizetsz 27Ft-áfát, ami az eredeti beszerzési árad 49%-a, tehát még így is marad 33% a zsebedben, amiből fizeted a költségeidet és befizeted az adódat!

Ezt forintosítva és korrigálva a hibás elgondolásodat (45%=1000Ft, ami persze valójában 82%!) a beszerzési árad 1225Ft kerekítve, az eladásid pedig 2225Ft! Ebből áfát fizetsz+beszerzés és marad 400Ft-od, amiből fizeted a költségeidet, fizeted a járulékokat és cégformától függően adózol! +++ visszaigényeled az áfád egy részét, ha nem vagy balfék... DE ANNAK TŰNSZ!

2014. márc. 1. 09:12
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Csak nem tűnik fel, hogy itt valami nem oké ?

Lesz neked beszerzési számlád arról ,amit te úgy hívsz, hogy 55% ?

Mert az egész megfogalmazás és leírás, meg úgy az egész kalkuláció arra utal hogy nem.

2014. márc. 1. 11:37
 10/16 A kérdező kommentje:

Nem lesz számlám az 55%-ról. Attól még hogy nincs számlám, úgy tudom el lehet adni valamit, nem illegális, illetve költségként leírható.

Kedves 2-vel ezelőtti:Én elhiszem, hogy csábító lebalfékezni valamit, tényleg jó, de azért elmondok valamit: Valójában nem tudtad, hogy áfa nélkül veszem az eredeti terméket, magyarul nincs mit visszaigényelni. Ez az egyik. A másik, hogy én nem a (te megfogalmazásod szerint 182%) 100% után fizetek adót. Egyszer megveszem (55%), majd rárakom a hasznom (45%), amjd az egészre (100%) rárakom az áfát (127%). Tehát a végén a 127%-os áron adom el. Csak nem képozelted, hogy a kis 45%-omból fizetek majd mindent. Még így is: alig éri meg. Van fogalmad róla mennyi a szállítás, a raktár, a reklám, a nekem dolgozók fizetése? Nem sok. Annyit mondhatok, hogy alig éri meg. Egy szerencse van: az áfá-n kívül a többi adót a nyereség után kell fizetni ha minden igaz.

2014. márc. 2. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!