Őstermelőként előállított termékekkel lehet legálisan boltokba házalni?
Őstermelőként nem csinálhatsz lekvárt, arra egészen más szabályok vonatkoznak.
És egy apró észrevétel: a lekvárt nem termelik, hanem készítik.
Csinálhat lekvárt, de kizárólag saját termésből, saját munkájával (tehát bérmunkában kiadva nem). Hasonlóképen pálinkát is készíthet és eladhatja, de kizárólag magánszemélynek és csak a saját házánál árulhatja.
A falugazdásznál érdeklődjél, mindenre válaszol ingyenesen! (tehát még a jogszabályokat sem neked kell keresgélned, ez a rész a privátban érdeklődőnek is szólt)
Házilag készült lekvár, süti, savanyúság...mind élelmiszer, amelyekre komoly egészségügyi rendeletek vonatkoznak.... szerencsére....termelésük, eladások ezért is csak "nagyban" célszerü, a sok elöírás, ellenörzés, vizsgálatok, meg engedélyek miatt....
De ha valóban finomak a lekvárjaid, próbálj eladni belölük a családi/baráti körben...abból is összejöhet egy kis zsebpénz:-)
PL.Mivel én nem tudok és nem is szeretek pepecselni süteményekkel...és a boltiakban kevésbé bizom meg a tartósitószerek miatt (allergiás vagyok)...nekem a szomszédasszonyom süti a finomságokat....Erzsike sütijeit lagzikba is szokták vinni... Nincs a sütögetésböl fix jövedelme, de egy kis zsebpénz összejön neki, amit aztán igy karácsony táján az gyerekei/unokái ajándékaira költi el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!