Főállással rendelkezőknek is léteznek vállalkozóvá válási támogatások? Vagy már meglévő őstermelőként vagy vállalkozóként vannak ilyen lehetőségek?
Tehát,eddig regisztrált álláskeresőként voltam nyilvántartva és tudtam,hogy van sok önfoglalkoztatást segítő támogatás...(melyeknek ugye feltétele a munkanélküliség). De most szerencsére sikerült elhelyezkednem viszont a vállalkozás iránti érdeklődésem nem apadt,sőt (nem is fog). Az őstermelőit idén decemberben mindenképpen kiváltottam volna, ki is fogom. Így,már főállás mellett is meg kell fizetni első évben a minimálbér utáni járulékokat? Mert ha nem,akkor akár holnap is kiválthatnám,nem kéne várni decemberig.
Csak most azt nem tudom hirtelen (1 hete dolgozom),hogy így már bejelentett főállás mellett,mik a lehetőségeim illetve vannak-e? Mielőtt kiváltom az őstermelőit tudok pályázni valamire? Vagy miután kiváltottam akkor?
Első lépésként ez az ami érdekel,de aki a vállalkozások tekintetében tájékozottabb,az is írjon,mert jövőre aktuális lehet az is.Tehát idén őstermelőség,s a közeljövőben vállalkozás,mindezt egy főállás mellett.Minden kezdet nehéz,minden pénz jól jöhet.
Köszönöm!
Vállalkozás indítási pályázatok vannak, főként fiatalok részére minden évben pl az Életpálya Alapítványnál is, vagy a fiatal gazda program, esetleg Darányi Ignác Terves Vidékfejlesztés.
Működő vállalkozásoknak pedig szintén többféle lehetőség adott, a területalapú támogatástól, a helyi Leaderen át, az NFÜ-ig sokfelé,de meg kell felelni néhány kritériumnak hozzá. És attól függ mire van kiírva a pályázat és kinek, mert nem minden vállalkozásfejlesztési pályázatban tud indulni őstermelő és ugyanez igaz fordítva is.
Őstermelőinél a járulékot nem kell megfizetni, ha máshol van 36 órás munkaviszonyod. Jövő évben pedig a járulék alapját, az idei bevétel határozza meg, feltéve ha főállásúba mennél át.
Viszont indulni szerintem önerőből mindenképp csak másodállásban érdemes itthon, vagy pályázati úton.
Köszönöm a válaszod! Tehát akkor elkezdhetem intézni az őstermelői kiváltását már most?:) Mert ugye azért akartam húzni december végéig,hogy minél kevesebb járulékot kelljen megfizetnem az idei évben. Ez szuper hír,ha már tényleg nem kell várnom!? Heti 40 órás teljes munkaidőben vagyok.:)
Általad írt támogatási lehetőségeknek utána nézek.Hátha találok valamit,amit még a kiváltás előtt kell és lehet megpályáznom.:)
Köszönöm szépen mégegyszer!
A NAV-nál még egy megerősítést azért kérj erről, amikor mész kiváltani, de év elején még így volt, hogy ha nincs meg a 36 órás máshol, akkor kell járulékot fizetni.
Ezért szokták ajánlani a decemberben történő kiváltást.
Úgy látom idén már, vagy most,nincs semmilyen pályázati lehetőség az induláshoz.Minden esetre köszi és remélem majd őstermelőként sikerül valami.
Őstermelőivel kapcsolatban lenne pár kérdésem,úgy látom értesz hozzá: A termelési helyszín a bejelentett lakcímemen kell lenni? Ha nem,akkor a falugazdászt azon a településen keressem a kiváltást illetően,ahova be vagyok jelentve,vagy azon ahol "működni" fogok? Le lehet több helyrajzi számot is adni? Mondjuk több családtagom házát/kertjét? Köszi!
Ott keresd, ahol be vagy jelentve állandó lakosként.
Ettől függetlenül az ország másik végében is lehet területed, de be kell írni azokat is, ágazatokra bontva. A területekhez igazolnod kell, illetve nyilatkozni arról,hogy ott te tevékenykedhetsz, de ezt belterület esetén nem kérik, ha jól tudom, csak külterületnél.
És a termékköröket is meg kell határoznod.
bővebb info:
Emellett kell ugye a navos regisztráció és MVH-s is (egyik sem fizetős), de ezeket majd elmondja a falugazdász is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!