Bölcsödét/magán óvodát szeretnénk nyitni a nővéremmel. Kialakult pár nézeteltérés, segítene valaki néhány információval?
Ez így tényleg nem hangzik olyan vészesnek... :) Lényegében akár a saját otthonnál is lehet csinálni, ami mondjuk abból a szempontból jó, hogy néhány átalakítástól eltekintve nem kell szerezni egy komplett épületet + használhatóvá tenni. Ami ügye jóval több pénz...
Persze... egy ilyen még rengeteg engedély meg papírmunka gondolom, de legalább már van valami elképzelés. Egyébként én is ilyen kisebb dologban kezdtem gondolkodni... Nővéremmel meg kicsit megszaladt a ló...
Szóval akkor érdemes ill szükséges a családi napközi vezetői tanfolyam... Mondjuk ez teljesen korrekt dolog.
azt megkérdezhetném, hogy pl az étkezéseket ti hogy oldjátok meg?
igen a tanfolyam az kell :) a két hónap alatt se kell minden nap iskolába menni... ha jól emlékszem 8 nap volt maga a tanfolyam, utána kellett írni egy szakdogát (6-8 oldalast) utána rá egy hónapra vizsga... ami abból állt, hogy előre e-mailben kaptunk 3 kérdést amit ki kellett fejteni a vizsgán... szóval olyan nincs hogy ezt valaki ne végezze el :D sőt én mellé hivatásos gyermekfelügyelői papírt is kaptam (bébiszitterkedhetek :) )
ami átalakítás kellett nekünk a babaszobán csak annyi volt, hogy rácsot kellett tenni a radiátorra... (meg az előszobába) a többi igazából ugyanolyan bútor mintha egy gyerekszobát rendeznél be... csak nem 1 gyereknek hanem 7-nek...:) engedély: köjál, gyámügy, háziorvostól igazolás a családtagoknak is hogy nincs fertőző betegségük (lehet van még más is de ki emlékszik már arra :)) ) kaját mi rendeljük, egy olyan cégtől, akik oviknak, idősek otthonának, bölcsiknek főznek és szállítanak. hozzák a tízórait, ebédet, uzsit. Kolléganőm főzött eleinte, de belefáradt... vagy hajnalban kelt, mielőtt mentek a gyerekek, vagy késő este főzött nekik másnapra... hosszú távon ezt nem lehetett bírni... biztos találsz te is valakit akitől tudsz hozatni... erről jut eszembe! a kaja nincs benne abba az összegbe amit írtam nektek! az még a befizetésen felül 700 ft/nap szóval az árral így kalkulálj, hogy arra még kajapénznek is rá kell jönnie... hozzáteszem a környezetünkben mi vagyunk a legolcsóbbak... 50-60 000 körül mennek a családi napközik (gondolom ők is vállalkozók és nem jutnak normatívához)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!