Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Bölcsödét/magán óvodát szeretn...

Bölcsödét/magán óvodát szeretnénk nyitni a nővéremmel. Kialakult pár nézeteltérés, segítene valaki néhány információval?

Figyelt kérdés
Kezdők vagyunk vállalkozás terén, nem igazán tudjuk, hogy ehhez mi is kell pontosan, ezért kissé hajba kaptunk. Van itt olyan akinek van tapasztalat mondjuk bölcsöde nyitásról? Mi szükséges hozzá? Pénzügyi alap megvan. Nincs kitől tanácsot kérnem az ügyben, és szeretném elsimítani a vitákat. Ha most nem tudunk egyet érteni, mi lesz még a jövőben...
2013. nov. 13. 18:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nem ismerem a családi házadat, de biztos vagyok benne, hogy túl sok átalakítást nem kell tenned...:) egy szóval jellemezhetném hogy mi a lényeg : biztonságos! tehát: fűtőtestekre rács, zárható ajtó, udvar is zárt, mérgező bogyóktól mentes növényzet, ha van pl kutya akkor neki külön elzárható helység, amíg az udvaron vannak még ha pici is de el lehessen zárni, külön szekrény a picik poharainak, tányérjainak, evőeszközeinek, nem tudom mekkorákra gondolsz ha picik, akkor pelenkázó, koruknak megfelelő játékok, természetesen biztonságos játékok, amiket nem tudnak lenyelni, vagy nem mérgező az anyaguk .. de gondolom ezzel tisztában vagy :) jó ha külön wc-mosdó van nekik... :) (de ez sem feltétel hisz van aki panelban csinálja.. ott meg ugye ezt nem lehet megoldani) külön tároló váltóruhájuknak, kabátjuknak, váltócipőjüknek. még ami eszembe jutott közben, ha bölcsis korosztályban gondolkodtok... hiába van az h 5 gyerekkel egyedül is lehettek, de gondoljatok bele, hogy 5 picit magára hagyni amíg csak wc-re elfutsz, vagy míg megmelegíted az ebédet (mert ugye közben nem tudsz főzni... ha hozatod és szerencséd van akkor melegen hozzák az ebédet oda pont délre... de akkor se a nagy bödönből méred ki nekik, hanem átszeded rendes tálakba... (konyhai tálakat is teljesen külön kell kezelni amikkel a gyerekek érintkeznek...) ) szóval veszélyes magukra hagyni pár pillanatra is... én alapból 7-tel csinálnám segítővel . 9-13.00 -ig dolgozom én... odaérek amire reggeliznek és mikor már az ágyban vannak az egész naposok akkor megyek el. szóval nem kell megijedni a feltételektől, mert lehet bonyolultan van esetleg megfogalmazva az oldalon, de nem nehéz nekik megfelelni! :)
2013. nov. 17. 13:58
 12/16 anonim ***** válasza:
írok még ne unatkozzatok.. :D udvarra nem kötelességed egy teljes játszóteret felépíteni :) nekünk homokozónk meg hintánk van csak... (igaz tőlünk 200 m-re van egy játszótér és oda sokat járunk..) nyáron medencét állítunk nekik... van kis asztal amin kint főzhetnek, gyurmázhatnak... festhetnek...motorok úgy vannak, hogy megkértük a szülőket, hozzák el a gyerekek a sajátjukat... mondjuk már van egy csomó mert akik elmentek oviba, majdnem mindenki otthagyta nekünk :) szóval ettől se kell megijedni... :)
2013. nov. 17. 14:15
 13/16 A kérdező kommentje:
De Jó! No én is ilyenekre lettem volna kíváncsi! Én is köszönöm szépen az információkat! :))
2013. nov. 17. 21:00
 14/16 anonim ***** válasza:
na akkor ilyeneket írok még :) nálunk úgy van hogy van egy "babaszoba" ebből nekünk nyílik egy külön wc mosdóval. (ilyen feltétel van még hogy külön felmosó legyen ) de külön porszívó nem kell már :) szóval ez a szoba van berendezve a gyerekeknek, itt vagyunk csak velük, a ház többi részébe nem visszük őket. Itt vannak a pelenkázó, asztalok, szekrény az ő tányérjaiknak evőeszközeiknek, szekrény külön pelenkáknak névvel a polcok felcimkézve melyik pelenka kié , pelenkázó felett polc krémeknek szintén névvel, és rengeteg játék... játékokat is ismerősöktől kaptuk, akiknek már nagyobbak a gyerekei és megunták.. vagy már koruk miatt nem játszottak vele... szóval nem kell azokból se bevásárolni ha vannak barátaitok akiktől be tudjátok szerezni... (konyha felszereléssel, babák, autók, kirakók,mesekönyvek, "hangszerek" logikai játékok , építőjátékok,gyurma, ceruza, stb... )van cd lejátszó , gyerekdalos cd-k,a zenét nagyon szeretik.. az ott alvósok szüleitől kértünk matracokat amin alhatnak a gyerekek + ágyneműt. ahogy bejönnek a házba a folyosón van nekik akasztó a kabátoknak, alatta polc a cipőknek,kis székek és zsákok vannak névvel ellátva a váltóruháknak. igazából ennyi... nem kell hozzá nagy költségekbe verni magunkat hogy jó napközi legyen... bölcsis korosztálynak úgyis a legfontosabb hogy szeretgessük őket :) ők nem tudják melyik játék milyen menő... nekik tetszik minden :)örülök hogy segíthettem! :)
2013. nov. 17. 22:29
 15/16 A kérdező kommentje:

Ez így tényleg nem hangzik olyan vészesnek... :) Lényegében akár a saját otthonnál is lehet csinálni, ami mondjuk abból a szempontból jó, hogy néhány átalakítástól eltekintve nem kell szerezni egy komplett épületet + használhatóvá tenni. Ami ügye jóval több pénz...

Persze... egy ilyen még rengeteg engedély meg papírmunka gondolom, de legalább már van valami elképzelés. Egyébként én is ilyen kisebb dologban kezdtem gondolkodni... Nővéremmel meg kicsit megszaladt a ló...

Szóval akkor érdemes ill szükséges a családi napközi vezetői tanfolyam... Mondjuk ez teljesen korrekt dolog.

azt megkérdezhetném, hogy pl az étkezéseket ti hogy oldjátok meg?

2013. nov. 20. 16:06
 16/16 anonim ***** válasza:

igen a tanfolyam az kell :) a két hónap alatt se kell minden nap iskolába menni... ha jól emlékszem 8 nap volt maga a tanfolyam, utána kellett írni egy szakdogát (6-8 oldalast) utána rá egy hónapra vizsga... ami abból állt, hogy előre e-mailben kaptunk 3 kérdést amit ki kellett fejteni a vizsgán... szóval olyan nincs hogy ezt valaki ne végezze el :D sőt én mellé hivatásos gyermekfelügyelői papírt is kaptam (bébiszitterkedhetek :) )

ami átalakítás kellett nekünk a babaszobán csak annyi volt, hogy rácsot kellett tenni a radiátorra... (meg az előszobába) a többi igazából ugyanolyan bútor mintha egy gyerekszobát rendeznél be... csak nem 1 gyereknek hanem 7-nek...:) engedély: köjál, gyámügy, háziorvostól igazolás a családtagoknak is hogy nincs fertőző betegségük (lehet van még más is de ki emlékszik már arra :)) ) kaját mi rendeljük, egy olyan cégtől, akik oviknak, idősek otthonának, bölcsiknek főznek és szállítanak. hozzák a tízórait, ebédet, uzsit. Kolléganőm főzött eleinte, de belefáradt... vagy hajnalban kelt, mielőtt mentek a gyerekek, vagy késő este főzött nekik másnapra... hosszú távon ezt nem lehetett bírni... biztos találsz te is valakit akitől tudsz hozatni... erről jut eszembe! a kaja nincs benne abba az összegbe amit írtam nektek! az még a befizetésen felül 700 ft/nap szóval az árral így kalkulálj, hogy arra még kajapénznek is rá kell jönnie... hozzáteszem a környezetünkben mi vagyunk a legolcsóbbak... 50-60 000 körül mennek a családi napközik (gondolom ők is vállalkozók és nem jutnak normatívához)

2013. nov. 20. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!