Faipari vállalkozást szeretnék indítani, megéri?
Nem tudom nálatok Romániában hogyan vannak a szabályok, itt nem tehetsz fát a szomszéd telke mellé. Megvan szabva pl. hogy fenyőfa esetén a magassággal csaknem egyező távolság kikel maradjon, kedves szomszédnak hála 3 sorral ritkítanom kellett, ezen felbuzdulva másik 2 szomszéd is kérte a vágást!
A fenyőfabizniszemnek annyi, várhattak volna még pár hónapot...
Telepítés előtt érdeklődjél mennyi helyet kell kihagynod, figyelembe véve, hogy 20-30méterre is megnő. Nem tudom milyen eloszlású a 3700m2 amit írtál, azt sem mennyit kell kihagynod a telekhatárnál. Viszont te nagy vonalakban megtippelheted mennyi terület marad, ha 20-30m-re kezded a telepítést a kerítésektől.
Érdekelt hogy hogyan szedik a levelét, ezért rákerestem.
6000db fát ültetnek melyet kombájnnal aratnak évente, a malacok ömlesztve kapják a csodát. Megeszik a leveleit, viszont a szárdarabokat nem, tehát a fás rész veszteség ballaszt anyagként megmarad.
Másik etetési mód, szárítás és porrá őrlés, ez esetben megzabálják a szár részt is viszont nem képesek megemészteni, a trágyával ürül.
Csibék esetén csak kiegészítésként etethető, dugulást állománypusztulást okoz nagy mértékben alkalmazva, tehát nem épp ideális.
Majdnem elfelejtettem lehet szabad kézzel is szedni, 6000 fa/ha esetén viszont ez szerintem túlzottan munkaigényes feladat.
Összegezve telepítés 30 000 000Ft/ha 25 évig aratható, öntözni, gondozni kell 25 évig, költséges módon aratni, feldolgozni, szállítani.
Évente elvileg 6-ór aratható, hangsúlyozom elvileg! Még gyakorlatban nem csinálják, nincs rá piac, sem pedig bemutató telep.
Amennyiben csak a telepítést vesszük alapul (ingyenes aratást, feldolgozást feltételezve), 25 évben adjuk meg az ültetvény életképességét, elfogadjuk az évi 6 aratás lehetőségét...
Ez esetben 200 000Ft/ha a költségünk 1 aratásra vetítve, 1,2 millió/év. Ennyi pénzből 17 000kg gabonát vehetünk évente, ismétlem ebben még nincsen benne az aratás, szállítás, feldolgozás.....
http://www.youtube.com/watch?v=lvMmn_Bd0BU
3min 48sec ez eldönti lopja-e a vizet! Máshol a belvíz ellen reklámozzák, nálunk a sivatag ellen :)
Tök olyan mint az MLM-es vérnyomás csökkentő---növelő, most akkor melyik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!