Munka mellett szeretnék egy egyéni vállalkozást indítani, mik a feltételei?
Számtech nagykerből szeretnék, vásárolni és értékesíteni.
Ha veszek bruttóba, annak az áfája leírható eladás után?
Ezeknek a vissza fizetése hogyan megy? Könyvelő kb mennyibe fáj, aki ezt figyeli? Halottam erről a KATA-ról ahol havi 50.000et befizetek. Ott a TB-m is be van fizetve?
A lényeg hogy idővel szeretnék csak ennek/ebből élni, azaz simán átlépném az éves 600.000Ft-os bevételt.
Loooool
Képben vagy nagyon de inkább keretben!
Ha nem főállású KATÁS vállalkozó lennél, csak másodállásban csinálnád, az havi 25.000.- Ft kiadás és csak a bevételi számláidat kell nyilvántartanod, könyvelő nem szükséges, max. önszorgalomból időnként felkeresed, ha kérdésed van. Áfával nem kell foglalkoznod, mer eleve nem kell nyilvántartanod a kiadásaidat. 0 % Áfatartalmú számlát állíthatsz ki, ha az alanyi adómentességet kéred. Évi 6.000.000.- Ft (nem 600.000.- Ft !) bevétel alatt éri meg a KATA, mert ha átléped, akkor már nem csak havi 25.000.- Ft-ba fog kerülni, hanem asszem a különbözet 40 %-al adózik.
Plusz költségek:
1.,Iparűzési adó (én a 2.500.000.- Ft-os átalányt választottam, hogy ne kelljen a számítás miatt a kiadási számlákkal foglalkoznom, így nekem éves szinten kb. 47.000.- Ft
2.,Kamarai regisztrációs díj 5000.- Ft (egyszeri kiadás)
Most váltottam ki, szólj, ha segítsek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!