Ha tulajdonosa voltam egy felszámolt cégnek, az jelenthet a további életemben hátrányt pl hitelfelvételnél?
Figyelt kérdés
Az ügyvezető nem én vagyok. Gyakorlatilag csak a nevemet adtam mint tulajdonos, a tevékenységbe és pénzügyekbe sem látok bele. Lesznek jogi problémáim egy esetleges felszámolás során illetve után?2013. aug. 25. 15:08
11/13 szekhely com válasza:
Eredeti kérdésedre visszatérve: szerintem azért egy esetleges későbbi céges hitelfelvételnél, vagy új cég alapításnál azért igenis jelenthet hátrány egy csúnyán véget ért cégben levő tulajdonod. A megoldás: ne titkold a bank előtt a múltad, mert ha rájön, akkor rosszabb.
12/13 anonim válasza:
Hm jó módszer pénzkeresésre:
1. a te neveden fut a cég
2. apád csődbe viszi
3. mivel te nem fizettél faterodnak, őt állambácsi kárpótolja (előnyös 10 000 000-os fizura lejelenteni)
4. 1más közt megosztoztok az 1 éves 120 000 000-ás fizun
5. senki nem sérül anyagilag és legális is, éljen a bérgarancia!
13/13 anonim válasza:
Az előző válaszolónak írom, a kérdésre már úgy is megkapta a kiíró a választ.
A bérgarancia 1 millió forintig fizeti az elmaradt bért. 1 évig kell a cégnek üzemelni, hogy a bérgarancia szóba jöhessen. Az ügyvezető 5 éves eltiltást kap. A tények ismeretében azt hiszem át kéne gondolnod amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!