Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha egy kft. Tulajdonosa nem a...

Ha egy kft. Tulajdonosa nem a cégének az ügyvezetője, részt vehet az érdemi munkában nap mint nap?

Figyelt kérdés

2012. szept. 24. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Elvileg igen, de ha nekem, mint ügyvezetőnek, minden nap a nyakamra járna, akkor baromi gyorsan átadnám neki a helyem!

Illetve létezik az az összeg, amiért maradnék, de ott sok nulla van az egyes után.

2012. szept. 24. 12:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Ebben az esetben a felek családtagok. Így, ha minden igaz, az egyik után való járulékfizetéssel (ügyvezető), a másik is aktívan kiveheti a részét a munkából (legálisan).
2012. szept. 24. 13:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezt a marhaságot honnan vetted?! A "segítő családtag" mint járulékfizetésre nem kötelezett kategória régen megszűnt!
2012. szept. 25. 20:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem segítő családtagról beszélek. Van egy cégem, és megteszem ügyvezetőnek például az unokatestvéremet. Az ő fizetése után nyilván járulékfizetési kötelezettségem támad, én pedig, mint tulajdonos tevékenykedek a cégben. Viszont magam után csak egészségügyi hozzájárulást kell fizetnem, illetve szja-t.
2012. szept. 26. 19:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Egyébként a rokoni kapcsolatot a nyakra járás miatt említettem meg: azaz, hogy ebben az esetben ez nem teherként jelenik meg.
2012. szept. 27. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!