Hogyan találjak erre befektetőt?
Fiatal iparművész vagyok erőteljesen eladható munkákkal, ötletekkel.
A baj csak az, hogy üveggel dolgozom, aminek drága a megmunkálása és saját pénztárcából nem tudom ezt állni.
Olyan befektetőt keresek, aki pénzügyi alapot biztosítana a designtárgyak, főleg világítótestek prototípusainak elkészítéséhez, majd a termékek értékesítése után visszakapná a pénzét és kereshetne is rajta.
Minél többet segítenénk egymáson apránként, annál nagyobbra nőne a vállalkozás és annál több lenne a profit. Konkrét piaci tervem is van, kapcsolataim, minden megvan az üzlethez, csak pénz kellene. Kölcsönt nem szeretnék felvenni.
Ki mondta h én befektető lennék.Én 1 olyan hitelt biztosítanék,amely ha nyereséges az üzlet akkor %-os haszon mellett megtérül(ezáltal üzlettársá módosulok),viszont ha nem jönne be,akkor kamat nélküli kölcsönadóként funkcionálnék.
(persze ez csak elmélet-félreértések elkerülése végett,pénzem lenne rá,csak időm és kedvem nem lenne a szerződésekre,találkákra,intézkedésekre.)Ahogy már írtam, ez nem akkora összeg,amit ha valóban ütőképes üzletre kéne,ne lehetne 1 éven belül megszerezni.Önerőből.(egyetemistaként pl diákmunkával)
Kérdező!
Pontosítanád a termékek körét? Esetleg korábban elkészített termékről fotó, link?
Gondoljátok végig kicsit részletesen. Legyen szó akár az online játékról, vagy akár az iparművészetről, vagy egyáltalán bármiről.
Van egy illető, akinek megvan a tehetsége, de egyszerűen nem tudja elkezdeni anyagi okok miatt.
Üzleti életben tevékenykedek és higgyjétek el rengeteg olyan ember van, akinek a havi több tízmilliós keresete 300-400ezer ft-on múlik. HOGY MIÉRT? Mert már benne van az összes pénze, belefektetett mindent az utolsó fillérig és valószínű felbukkant valami nem várt költség, esetleg egy meghibásodás stb... és igen, ezért keres egy befektetőt és hajlandó érte nagy részesedést adni, hogy induljon az üzlet.
Rengeteg ilyen van, számtalan. Korrekt szerződés mellett várják az összeget, részesedéssel és mindennel. Ha te kötsz egy szerződést valakivel, hogy kötelessége visszaadni a pénzt és csak erre és erre használhatja fel, akkor ne aggódj. Gondolod, hogy 300ezer ft miatt kockáztatna egy több tízmilliós üzletet? Nem! Ha már beletette a milliókat és tényleg csak ennyi kell, akkor idióta az, aki ezen bukik el, hogy nem fizeti vissza a befektetett összeget és nem utalja rendesen a részesedést.
Gondolj bele. Autót szeretnél venni, de még kéne 300. Valószínű nem befektetőt keresel rá, hanem hitelt vagy egyebet, barátok..., de senkinek nem kötelessége elhinni mire kéred a pénzt.
Ha ilyen lehetőséggel keresnek, meg benneteket, kérjetek teljes betekintést az üzletbe, számlákat az eddigi munkákról, minden kiadásról, minden fejlesztésről..., ha mindent tud igazolni és emellett még a kész terméket is látod, tapasztalod, akkor nincs okod aggodalomra, visszakerül hozzád a pénz, és kapod a részesedést. Egyszerűen túl sok a veszítenivalója az illetőnek és ezen elbukni, pereskedni amatőr dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!