Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyi az esélyem befektetőt...

Mennyi az esélyem befektetőt találni?

Figyelt kérdés

Vállalkozást akarok indítani, ahova befektetőt keresek. Részleteket nem akarok leírni, de lényegében ilyen jellegű vállalkozás Magyarországon nincs. Nemsokára elkészülök az üzleti tervvel. A hátulütője az, hogy nagy befektetést igényel (több száz millió forint...) a megtérülése akár 30-40 év is lehet, viszont a kockázat szinte nulla, legalábbis nagyon minimális.

Nehezen tudok olyan variációt elképzelni, hogy a vállalkozás ne hozzon - az első néhány hónapot kivéve amikor is ezt az egészet reklámozni kell - milliós/több milliós nyereséget havonta. De a veszteséges hónap lehetősége gyakorlatilag nulla. Van esélyem ilyen vállalkozásra befektetőt találni?

#befektetés #befektető #nagy nyereség
2013. jan. 4. 21:18
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

Hát én rendelkezem jelentős összeggel (több millióval) de így hogy szinte semmit nem mondasz el róla még egy kis útmutatást sem nem szívesen fektetném be a pénzemet a vállalkozásodba.

De ha annyira tuti a terved akkor célozd meg azokat a cégeket, üzletembereket, magánembereket akik jártasak abban a területben amibe a vállalkozásodat indítanád..

2013. jan. 4. 21:22
 2/28 anonim ***** válasza:

Rengeteg embernek van befektetni való pénze. Ha van egy komoly, részletes, és hihető üzleti terved, azok a pénztárcák bizony könnyen megnyílnak.

Én ZRT formában csinálnám, alapozva sok, akár 40-50+ kisbefektetőre. Ha haladsz a tervvel, megkereshetsz engem is privátban.

2013. jan. 4. 21:27
 3/28 A kérdező kommentje:

Szándékosan nem akarom részletezni egy nyílt fórumon, mert könnyen lopható az ötlet. Csak mivel nem vagyok az üzleti világban annyira otthon, arra vagyok kíváncsi, hogy lehet-e ilyenre befektetőt találni. Természetesen ha odamegyek valakihez akkor bemutatom mit is akarok, és nem homályosan beszélek :)

A kulcskérdés az hogy valaki beszállna-e több száz milliós beruházással egy biztos vállalkozásba, aminek lassú a megtérlési ideje, a csődkockázat gyakorlatilag nulla, és ha bármi okból felbomlik a cég, a beruházott pénzt nagy valószínűséggel ki is tudja venni (maximum egy kicsit kevesebbet, de legalább a 90%-át biztos)

2013. jan. 4. 21:33
 4/28 anonim ***** válasza:
Persze, hogy beszállnak. De nem több száz millióval, annyija senkinek nincs. Illetve, akinek van, az nagyon jól tud magának is pénzt termelni.
2013. jan. 4. 21:40
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

30-40 év megtérülés és több száz millió forintnyi tőkeszükséglet, ráadásul mindezt egy jelenleg nem is létező cég esetében? Ugye ezt még magad sem gondoltad komolyan!

Hosszú évek óta nyereséges, befutott cégeket is csak nagyon ritkán értékelnek az éves jövedelemtermelő képességük 10-15-szörösénél többre.

30-40 év nagyon hosszú idő, azalatt nem is gondolnád pl. milyen óriási hatása van az inflációnak. Ráadásul a kockázatmentes hozamot is túl kell szárnyalnod (a céged tevékenységétől függően) az iparági elvárt kockázati prémiummal. Ez a "milliós/több milliós nyereséget havonta" elég ködös.

2013. jan. 4. 21:46
 6/28 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ha te úgy gondolod hogy több 100 millió kell a befektetéshez és a nyereség lassan csorog vissza akkor érdemes több befektetőt keresni. Több 100 milliót 1 ember nem fog befektetni olyan üzletbe aminek 30-40 éves a nyereségi futamideje.. Meg hát az sem garantált hogy az illető 30-40 év múlva élni fog, vagy mennyit fog érni akkor a pénz. Ilyen nagy összegeknél több embert kell megcélozni akik 10-20 millióval tudnak beszállni.. 10 milliós üzletnél még én is szívesebben beszállnék ha tudnám tényleg beválna. Ahogy a második is írta. Készíts üzleti tervet, tervrajzokat. Vázold fel a lényeget, csinálj diagramot, hogy mennyi nyereség várható stb. Ha jól hangzik akkor lesznek befektetőid.. De mint írtam ilyen hatalmas összegnél több kisebb befeketőket keres.

2013. jan. 4. 21:50
 7/28 anonim ***** válasza:

A magyar állampapírok hozamaa most 6% köröl van, ennek a kockázata valóban szinte nulla, egy vállalkozásé soha.

Te azt mondod, hogy 30 év a megtérülése a befektetésnek. Ugyanennyi idő alatt az állampapírba fektetett pénz majdnem 6x annyi lesz!!!

De úgy is lehet számolni, hogy a te befektetésed évi 2.5% hozamnak felel meg. Ennyit meg aztán tényleg el lehet érni a szuperbiztonságos amerikai kötvényekkel is.

Szóval már csak ezért sem fogsz találni befektetőt. De valószínűleg az üzleti terved sem valóságos, ha már ennek sem számoltál utána aminek én.

2013. jan. 4. 21:51
 8/28 anonim ***** válasza:
Ne sértődj meg kedves 6-os, de így gondolkodik a proli. Ami 100 millió forinttal nem jó üzlet, az 100 forinttal sem az. A vállalat értéke nem a tulajdonosi szerkezetétől függ, hanem csakis a jövedelemtermelő képességétől.
2013. jan. 4. 21:56
 9/28 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy 100 millióval nem jó üzlet. Csak annyija kevés embernek van.

A 30 éves megtérülést sem tudják itt sokan értelmezni. Egy nyereséges vállalat, ami fixen, évi 15-20%-ot tud elérni, az felbecsülhetetlen értékű, mindegy, hogy mennyi idő a megtérülés, mert utána aranybánya.

2013. jan. 4. 21:59
 10/28 anonim ***** válasza:

ma 21:56

és hol olvastad hogy azt írtam hogy 100 milliónál rossz üzlet?? Csak azt írtam hogy nem lesz ember aki ennyivel be fog szállni, ezért érdemes több befektetőt keresni..

Nem sértődtem meg hogy prolinak neveztél, bár te nem vagy képes olvasni a sorok között..

2013. jan. 4. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!