Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyi az esélyem befektetőt...

Mennyi az esélyem befektetőt találni?

Figyelt kérdés

Vállalkozást akarok indítani, ahova befektetőt keresek. Részleteket nem akarok leírni, de lényegében ilyen jellegű vállalkozás Magyarországon nincs. Nemsokára elkészülök az üzleti tervvel. A hátulütője az, hogy nagy befektetést igényel (több száz millió forint...) a megtérülése akár 30-40 év is lehet, viszont a kockázat szinte nulla, legalábbis nagyon minimális.

Nehezen tudok olyan variációt elképzelni, hogy a vállalkozás ne hozzon - az első néhány hónapot kivéve amikor is ezt az egészet reklámozni kell - milliós/több milliós nyereséget havonta. De a veszteséges hónap lehetősége gyakorlatilag nulla. Van esélyem ilyen vállalkozásra befektetőt találni?

#befektetés #befektető #nagy nyereség
2013. jan. 4. 21:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Amúgy hülyeség felaprózni és sok (2-nél több) befektetőt keresni bármilyen ötlethez. Gondolj bele, milyen horror lenne ennyi emberrel egyeztetni a döntéseket, mert nem úgy megy ez, hogy odaadom a pénzt és csinálj vele amit akarsz!
2013. jan. 4. 22:11
 12/28 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján megközelítőleg 0% esélyed van befektetőt találni.

30-40 év rettentő sok idő. Ha több száz milliós üzlet "csak" havi 1-2 milliót hoz az irtó rossz éves hozamot jelent, kb. banki kamat megveri.

Illetve amit leírsz az nagyon álom kategória. Olyan vállalkozás, ami:

- Még egyáltalán nincs MO-n

- Nulla a kockázatat

Ezeket véleményem szerint csak te gondolod így - a valóság nagyon más lehet.

2013. jan. 4. 22:40
 13/28 anonim ***** válasza:
Van egy olyan jelenség, amit már pszichológusok is leírtak, hogy amikor valaki úgy gondolja hogy valami forradalmival állt elő, akkor nagy az esélye, hogy ez a tudatlanságából-tapasztalatlanságából következik. Nem azt mondom, hogy nem lehet jó ötlet, az amire te gondolsz, de valószínűleg nem annyira nagyon jó, mint gondolod.
2013. jan. 4. 22:45
 14/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is nulla az esélye, 30-40 éves megtérülés brutálisan rossz.
2013. jan. 4. 22:58
 15/28 anonim ***** válasza:
Ekkora összeget egyetlen ember biztosan nem fog egy cégbe fektetni. Én még a tizedrészére se találok komoly ajánlatot, pedig nem is 40 évre kell, csak 2-re, lényegesen magasabb megtérüléssel.
2013. jan. 4. 23:04
 16/28 anonim ***** válasza:

Bocs, de ekkora zagyvaságot, már régen olvastam!!

"a megtérülése akár 30-40 év is lehet,

viszont a kockázat szinte nulla,

...milliós/több milliós nyereséget havonta."

1. Nyereség akkor keletkezik, amikor már megtérült a befektetés!!

2. Kockázat, csak neked nulla, mert nincs egy vasad sem!

3. Ha pontos összeget sem tudsz, és csak dobálódzol a 100 milliókkal, akkor halovány lila fogalmad sincsen a valós költségekről!

4. Arról sincsen fogalmad, hogy hány milliárdot kellene kitermelned, hogy legálisan kifizesd az adó , TB, és egyéb rezsiköltségeket, és maradjon is bevétel.

5. Egy kb. 1 milliárd értékű tehermentes ingatlant fel tudnál mutatni fedezettnek?!

6. Végül, de nem utolsó sorban, egy magánbefektető kiröhög, ha 40 éves megtérülésről beszélsz.

Tegnap olvastam itt a gyíkon, a közlekedési rovatban egy forradalminak nevezett újítást, amit komolyan le akar védetni az illető.

Arról írt, hogy kitalált egy sokkal hatásosabb fékezést.

A kerekek fékezésnél kifordulnak és keresztbe állnak!

Tehát idióta ötletekből nincs hiány.

2013. jan. 5. 02:22
 17/28 A kérdező kommentje:

Pár dologra válaszolnék:

Egyrészt ha lenne ilyen Magyarországon, már tudnék róla, mert nekem is szükségem lett volna rá - vagyis inkább megkönnyítette volna a dolgokat. Másrészt a pontos részleteket most számolom - ahogy a szabadidőm engedi (mert hát én is csak egy multinacionális vállalatnál vagyok egy átlag munkás). Természetesen ha megyek befektetőket keresni,már a konkrét számokkal teszem. És igen,az ötlet nagyon nagy, biztos vagyok benne. pár embernek vetettem fel a barátok között, mindenki szerint nagy ötlet, csak magas induló tőkére van szükség. De pont ezért kérdeztem meg itt, hogy van-e esély ilyen vállalkozásra befektetőt találni. Nem érdekelnek a kétkedők,akik nem hisznek bennem (amit amúgy megértek,mert eléggé ködösen fogalmaztam - de nem írok le konkrétumot, mert viszonylag könnyen megcsinálhatja bárki.) Mondjuk pont ezért érné meg több befektetőt találni, mert akinek van annyi pénze,elmondom neki az ötletemet, megcsinálja magának, nincs rám szüsége...

És most lehet kinevetni: bíztam benne,hátha megnyerem a lottó ötöst. Ebben az esetben megalapítottam volna magamnak - örö életemre (meg az utódaiméra is) megalapoztam volna az életemet.

2013. jan. 5. 08:43
 18/28 anonim ***** válasza:
#15 vagyok, még egy gondolat. Ha nekem többszáz millióm lenne, bőven megelégednék egy banki lekötéssel. Ennyi pénz simán hoz havi több milliós kamatot, amit úgysem tudnék elkölteni, bőven maradna belőle az infláció fedezetére. Bár akinek k sok pénze van, az már elvakultan még többet akar... Szóval lehet, hogy csak az én gondolkodásom ilyen defektes.
2013. jan. 5. 09:05
 19/28 A kérdező kommentje:

Külön a 16-os kommentelőnek:

akkor úgy fogalmazok, hogy a CF értéke havonta millió/több millió forint. Azaz az összes bevételt és az összes kiadást beleszámolva. Igen, dobálózok itt a számokkal, és nem írok semmi konkrétumot. Azt majd az esetleges befektetőknek mutogatom. Van nekem itthon egy számokkal teli excel táblám is. Egyenlőre ott tartok, hogy nagy vonalakban számoltam ki. Úgy abszolút sikeres. Pont most dolgozom a teljes részletezésen, konkrét számokkal. Pontosan mekkora induló tőke kell, mennyit termel havonta, mennyi havi kiadás várható,és hát hogy várhatóan mi is lesz az eredményszámla legvégén.

Ha pedig mégsem akkora biznisz, mint ahogy gondolom, nem fogok vele házalni senkinél.

Ez a kérdésem csak elméleti - van-e esélyem befektetőt találni. Érdemes-e belevégni.

2013. jan. 5. 09:08
 20/28 A kérdező kommentje:

18-as kommentelőnek

igen, ez a dolog nekem is eszembe jutott már régen. Ezért is eleve a kérdés.

2013. jan. 5. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!