Szerintetek megernè hazamenni ès kinyitni egy kis üzletet?
Azt ugye el sem tudod képzelni, hogy valaki NEM SEGÉDMUNKÁSKÉNT dolgozik külföldön, ugye?
Ahogy azt sem tudod elképzelni, hogyha valaki beszéli az ország nyelvét megfelelően, onnantól kezdve egyáltalán nem érzi magát idegennek és mások sem tekintenek rá úgy? Csak itt keleten jellemző ez a hihetetlen idegengyűlölet.
A mesét meg hagyjuk meg a gyerekeknek, azt a kutya nem hiszi el neked, hogy EGYEDÜL viszel egy kisboltot úgy, hogy van szabadidőd is (hajnalban bevásárolsz, reggeltől estig nyitva tartasz ugye...) és emellé megkeresel egy 500e forint adózott nettót úgy, hogy mindent ütsz a pénztárgépbe. Ó, Hát hogyne. A tollas hátú csávók az ezotériában vannak.
"hisz mindenki tudja mi magyarok milyen melegszivüek,kedvesek vagyunk
Jártam már pár országban - minden kontinensen - és az EU összes országában huzamosabb ideig.
A magyarnál rosszindulatúbb, bunkóbb népséggel még a világ végén sem találkoztam, csak a tótoknál és a románoknál, de ők is csak azért voltak bunkók, mert tudták, hogy magyarok vagyunk.
Az indiai nyomortelepen az éhezők kedvesebbek, mint egy átlap magyar.
utolsó a lelkembõl beszélsz, az átlag magyar komor és bunkó... ha végigmagyek délután budapest valamely sétáló utcáján, komor rideg embereket látok, ha uguan ezt megteszem berlinben vagy londonban, mosolygós emberek mindenfelé...
amúgy a magyar imádatról meg annyit, nincs olyan hogy magyar... mi vagyunk a világ egyik legnagyobb keverék népe...
Megcsinálni egy vállalkozást és átvenni működteteni nem ugyanaz, lehet hogy te úgy érzed hogy te is meg tudtad volna csinálni de a helyzet az hogy nem te csináltad meg.
Én azt nem értem hogy az apósnak miért kellene kivonulnia a saját üzletéből? Miért nem nyittok ott egy másikat? Ez nekem nem azt bizonyítja hogy te annyira vágod ezt az egészet. Elindítani valamit és befuttatni az teljesen más, kicsit lutrinak is tűnik, bár tulajdonképpen csak annak lutri aki nem tudja mit csinál. Aki 10 éve jól csinál valamit annak nem lutri nyitni egy másikat vagy 5 másikat. Magyaroszágon is lehet érvényesülni, és nem igaz, nem ugyanaz a helyzet mint 5 éve, ugyanis egyre nagyobb a verseny, akik nyernek azok meg visszaforgatják a pénzt sokan és komoly konkurenciát teremtenek. Itt most vadkapitalizmus van, komoly marketinggel és minőséggel lehet csak labdába rúgni. Az nem működik már hogy nyitok egy cipőboltot egy plázában és kasza van. Azért mondom a plázát mert nekem ott van üzletem. Pár év alatt rengeteg üzletet láttam bezárni, nekem is komoly kűzdelem talpon maradni, és ehhez kell az energia.
Ebben sztem semmi különbség nincs a két ország között. Én annyit tudok erről hogy már biztos nem mennék ki. Voltam kint és nekem nem tetszett. Ebbe nem megyek bele hogy miért mert nincs értelme. Ha neked ott jó és fiatal vagy akkor ott is megcsinálhatod magad, meg itt is. Sztem ott semmivel nem könnyebb. Sőt én úgy érzem itthon könnyebb. Ha van jó ötleted még tudsz lépni és felépíteni valamit, még vannak lyukak amit be lehet tömni. Ha még vársz 5 évet sokkal nehezebb lesz. Most még 10millióból el tudsz indulni sztem ez 5 év múlva duplája lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!