Hogy lehet kinyitni egy motorháztetőt, aminek elszakadt az egyik nyitó bowdene?
Elég nehezen.
Először be kéne határolni hol szakadt el, ha az utastérben akkor mázli,kibontod. megfogod kombináltfogóval, meghúzod és örülsz.
Ha a motortérben az nettó szopás, aknára állva meg lehet próbálni felnyúlni és kiakasztani, vagy le kell bontani a lököst és onnan megpróbálni elérni. Nem lesz egyszerű, nőgyógyász végzettség vagy ismerős előnyt jelent.
Az eddigi "ámátőr" hozzászólások után leírom, hogy hogyan is kell kinyitni.
Nem annyira bonyolult, mint sokan gondolnák.
Egyszerűen rágurulsz egy szerelőaknára, és egy hosszú csavarhúzóval benyúlsz alulról és kipöccinted a bowdennél a kallantyút.
Ha nem indítható az autó, akkor az aksit pedig simán feltöltheted a szivargyújtón keresztül!
:) Azért ezt a 2 másodperces nyitást megnézném egy közel félméteres nem túl vastag csavarhúzóval !
Hűtők ,zárhíd ? Ezek bizonyára nincsenek útban ......
Ehhez már nekem is volt szerencsém. Nem volt egy egyszerű művelet.
Az volt a szerencsém, hogy a zár két oldalán voltak hűtőnyílások a motorháztetőn (Lada). Így az egyik nyíláson bedugtam egy kampós végű erős drótot, a másik nyíláson meg egy tükröt dugtam be, hogy lássam hova kell beakasztani. Így is elszórakoztam vele egy negyed óra-húsz percet mire sikerült.
A Lagunát nem ismerem...
Azért jól látszik, hogy (a 23:56-as hozzászóló kivételével) egyik hozzászóló sem ért hozzá!!
Amúgy elárulom, hogy a "pajzs technológia" lényege pont az, hogy ne tudja kinyitni kívülről egy kisgyerek is a gépháztetőt!!!
...úgy, hogy benyúl a gépháztető alá az adott autótípushoz kialakított kampóval és meghúzza kívülről a bowdent!!
Persze ehhez elég lenne belenézni a YouTube kínálatába, és már lehet is látni, hogy egy Skodát pl. már lufival is kinyitják, míg egy Ladához elég egy kissöprü nyele is. stb...stb...
Akinek meg kevesebb IQ jutott, annak marad a flex...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!