Hogy lehet kinyitni egy motorháztetőt, aminek elszakadt az egyik nyitó bowdene?

a 9-es persze egy IQ bajnok profi, aki elvégezte a műegyetem motorháztetőkinyitó szakát, vérprofi, hiszen évtizedek óta abból él, hogy szakadt bowdenű motorháztetőket nyit ki. Véletlenül sem jutúbleső 16 éves nethuszár, aki csavarhúzót csak a tescoban látott a kéccázérmindent pultnál.
Okos gyerek persze nem látott még pl porsche zárhidat közelről, így elképzelni se tudja miért flexelhették ki a vaslemezt. Hiszen tudja, hogy minden autónál a bowden univerzálisan hozzáférhető, ahol nem, ott lufival vagy búgócsigával ki lehet nyitni ügyesen.
Köszi mindenkinek a hozzászólását, de sikerült lufi és flex nélkül is kinyitni a motorteret. A következő volt a módszer:
Mivel "csak" az egyik zár nem nyitott így sikerült felfeszegetni és kiékelni a tetőt úgy, hogy egy 10-es kulccsal sikerült 2 óra alatt mm-ről mm-re kitekerni a motorházhoz csavarozott kampót.
A hiba oka a bowdentartó a záron. Az egész zár fémből van csak az a k...a bowdentartó van műanyagból.. Érthetetlen...
A zárak új ára 18000HUF..... Külön a műanyagot nem lehet kapni... Bontóból 2000-ért vettem darabját..
Ha még egyszer eltörik már tudom hova kell nyúlni egy kampóval....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!