Szerintetek megernè hazamenni ès kinyitni egy kis üzletet?
Mindennek a kulcsa egy jó könyvelő.
Én a helyetekben hazajönnék. Tekintve, hogy ott munkanélküliek vagytok a megélhetés költségei viszont magasabbak, mint itthon. (Albérlet díja pl)
Gyertek haza, nyissatok valami cukrászda szerűséget, mert csak fagyival lehetetlen megélni. Vagy áruljatok gofrit, óriás palacsintát, bármit mellé... Amit a tescoban nem kapsz meg, de az illata pl belengi a helyet és mindenki megkívánja.
Emellett azt csalsz el, amit nem szégyellsz.
Ha kell egy jó menedzser, aki segít a cég elindításában és az operatív teendők ellátásában, akkor nyugodtan keress meg.
Semmiképpen sem maradnék. Mi értelme kint lenni? Mire mentek vele? Hány ismerősöm esett bele a vendégmunka csapdába, és mégsem tanultok belőle... Kimenni akkor érdemes, ha egy konkrét célra gyűjtötök. Például tudjak venni egy házat, vagy el tudjak indítani egy vállalkozást. 2-3 év, és go haza. Annak nincs értelme, hogy kimegyek, élem világomat, és annyira megtetszik a kinti pénz, hogy haza sem akarok jönni, mert itthon töredékéért kellene dolgozni. Kint sosem fogtok megmaradni. Hontalanok lesztek 10-en évekig, és mi értelme? Hazátlan, gyökértelen emberek, akik még 30 fölött is munkásszálon élnek. Ez annyira jó? És hány fiatal van aki elherdálja, elkurv@zza (már elnézést), elkölti hülyeségekre...
Igen, gyertek haza, és boldoguljatok itthon, ahogy tudtok. Persze a gyöpi komcsi nyervogó lusta banda csak panaszkodik, de dolgozni nem akar. Itthon is meg lehet élni, ha az ember keményen dolgozik. Én is vállalkozó vagyok, egészen kistílü, egy falusi kis boltocskával, még is tök jól keresek vele. Jobban mint egy multi vállalat középvezetője.
hát te hülye vagy, én kint vagyok Németországban 10 éve, 10 osztályom van, meg egy buszsofőri képesítésem, otthon jóesetben keresnék annyit, hogy 20-30 év lakáshitellel, ha egyáltalán kapnék tudnék venni egy garzont, idekint keresek annyit ugyan azzal a munkával, hogy 5 év alatt összejött egy saját lakásra, még albérletben lakás közben mertünk gyermeket vállalni a párommal, és nem az a legnagyobb gondunk egész évben, hogy miből jövünk ki hónapról hónapra, hanem, hogy hová menjünk nyaralni a nyáron... tavaly fidzsin voltunk. szerintem ez az élet, nem pedig az, hogy egy putri országban, rothadunk a posványban, a sok nagyképű semmitmondó ember között.
Szerintem ne menjetek haza, ott már nincs jövő...
# 6
Mondd, te kisebbségi komplexusos vagy? Esetleg kimentél külföldre és szégyen szemre nem jött be a számításod és haza kellett jönnöd?
Képzeld, van, akinek nincs itthon családja (pl. szülei meghaltak, testvére nincs). Barátai külföldön is lehetnek az embernek. Ha Győrbe költözöm Debrecenből akkor sem vesztem el kevésbé a Debreceni barátokat.
A nagy nacionalizmusoddal meg ki lehet törölni, ha nem élsz meg itthon.
ui.:
Ugye rendesen és becsületesen mindenről adsz számlát a kis boltocskádban és úgy keresel fél millát havonta? Igaz? Nincs senki bejelentve 4 órába 40K-éra miközben 100e-t kap kézbe? Ugye?
Szerintem inkább maradj csöndben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!