Szerintetek megernè hazamenni ès kinyitni egy kis üzletet?

Figyelt kérdés
A helyzetünk:fiatal pár 3 éves gyerek németo.ban jelen pill.munkanélkül.Magyaroon.otthontól 30kmre lehetöség egy nagyon jol menö Tescoban fagylaltozòt(13 èven keresztül ezzel foglalkoztunk) kinyitni,gyereknek oviba kellene járnia.Még nem lehet tudni h,jol bejönne e az üzlet de nagyon jonak tünik.Szerintetek nekivàgjunk vagy itt keressünk más munkàt s egyben lakást is ?elöre is köszönöm a välaszokat :)

2013. jan. 26. 12:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha eszed van maradsz. Itt most még mélyebb szar van, mint 3 éve volt és semmi pozitív nem történik... A kormány ha lehet még jobban megfojtja a vállalkozásokat, hogy eltarthassák a sok ingyenélő segélyest meg cigányt.
2013. jan. 26. 12:55
 2/16 anonim ***** válasza:

Mindennek a kulcsa egy jó könyvelő.

Én a helyetekben hazajönnék. Tekintve, hogy ott munkanélküliek vagytok a megélhetés költségei viszont magasabbak, mint itthon. (Albérlet díja pl)

Gyertek haza, nyissatok valami cukrászda szerűséget, mert csak fagyival lehetetlen megélni. Vagy áruljatok gofrit, óriás palacsintát, bármit mellé... Amit a tescoban nem kapsz meg, de az illata pl belengi a helyet és mindenki megkívánja.

Emellett azt csalsz el, amit nem szégyellsz.

Ha kell egy jó menedzser, aki segít a cég elindításában és az operatív teendők ellátásában, akkor nyugodtan keress meg.

2013. jan. 26. 13:35
 3/16 anonim ***** válasza:
én a helyetekben maradnék, keresnék munkát, majd ha tényleg 13 éven át ezzel foglalkoztatok, akkor megpróbálnék ott nyitni egy fagyizót... itt 100.000t kapok kézhez, hónapok óta minden nap elmegyek egy fagyizó mellett, minden nap látom, a hupikék törpi ízü fagyit, meg akarom kóstolni, de nem tehetem...
2013. jan. 26. 16:33
 4/16 anonim ***** válasza:
37%

Semmiképpen sem maradnék. Mi értelme kint lenni? Mire mentek vele? Hány ismerősöm esett bele a vendégmunka csapdába, és mégsem tanultok belőle... Kimenni akkor érdemes, ha egy konkrét célra gyűjtötök. Például tudjak venni egy házat, vagy el tudjak indítani egy vállalkozást. 2-3 év, és go haza. Annak nincs értelme, hogy kimegyek, élem világomat, és annyira megtetszik a kinti pénz, hogy haza sem akarok jönni, mert itthon töredékéért kellene dolgozni. Kint sosem fogtok megmaradni. Hontalanok lesztek 10-en évekig, és mi értelme? Hazátlan, gyökértelen emberek, akik még 30 fölött is munkásszálon élnek. Ez annyira jó? És hány fiatal van aki elherdálja, elkurv@zza (már elnézést), elkölti hülyeségekre...

Igen, gyertek haza, és boldoguljatok itthon, ahogy tudtok. Persze a gyöpi komcsi nyervogó lusta banda csak panaszkodik, de dolgozni nem akar. Itthon is meg lehet élni, ha az ember keményen dolgozik. Én is vállalkozó vagyok, egészen kistílü, egy falusi kis boltocskával, még is tök jól keresek vele. Jobban mint egy multi vállalat középvezetője.

2013. jan. 28. 22:44
 5/16 anonim ***** válasza:

hát te hülye vagy, én kint vagyok Németországban 10 éve, 10 osztályom van, meg egy buszsofőri képesítésem, otthon jóesetben keresnék annyit, hogy 20-30 év lakáshitellel, ha egyáltalán kapnék tudnék venni egy garzont, idekint keresek annyit ugyan azzal a munkával, hogy 5 év alatt összejött egy saját lakásra, még albérletben lakás közben mertünk gyermeket vállalni a párommal, és nem az a legnagyobb gondunk egész évben, hogy miből jövünk ki hónapról hónapra, hanem, hogy hová menjünk nyaralni a nyáron... tavaly fidzsin voltunk. szerintem ez az élet, nem pedig az, hogy egy putri országban, rothadunk a posványban, a sok nagyképű semmitmondó ember között.

Szerintem ne menjetek haza, ott már nincs jövő...

2013. jan. 28. 22:56
 6/16 anonim ***** válasza:
És közben hátrahagytad a családod, a gyökereid, a barátaid. Most még nem, de majd rá fogsz jönni, hogy marhára nem érte meg. Ott sosem leszel teljes értékű állampolgár, egész életedben gyökértelen, és hontalan leszel. A pénz nem minden.
2013. jan. 28. 23:07
 7/16 anonim ***** válasza:

# 6

Mondd, te kisebbségi komplexusos vagy? Esetleg kimentél külföldre és szégyen szemre nem jött be a számításod és haza kellett jönnöd?

Képzeld, van, akinek nincs itthon családja (pl. szülei meghaltak, testvére nincs). Barátai külföldön is lehetnek az embernek. Ha Győrbe költözöm Debrecenből akkor sem vesztem el kevésbé a Debreceni barátokat.

A nagy nacionalizmusoddal meg ki lehet törölni, ha nem élsz meg itthon.

ui.:

Ugye rendesen és becsületesen mindenről adsz számlát a kis boltocskádban és úgy keresel fél millát havonta? Igaz? Nincs senki bejelentve 4 órába 40K-éra miközben 100e-t kap kézbe? Ugye?

Szerintem inkább maradj csöndben.

2013. jan. 28. 23:19
 8/16 anonim ***** válasza:
mint már mondtam, itt a párom, a kisfiam és a kislányom, sajnállak ha ebből azt érzed, hogy hátrahagytam a családom... Nekem itt a családom velük élek... itt vannak a barátaim, vannak akik utánam jöttek, és vannak akik németek, ukránok, románok, szerbek, albánok, macedónok, oroszok... akik otthon maradtak haverjaim, évente 2-3* mikor hazalátogatunk, sosem érnek rá semmire, csak a munka, szabit nem mernek kérni, szórakozni mennénk, de nincs pénzük, az önbecsülésük meg persze nem engedi, hogy fizessünk nekik bármit... csak sajnálni tudom azt aki nem mer kimenni, és ilyen dolgokra hivatkozik...
2013. jan. 28. 23:26
 9/16 anonim ***** válasza:
7-eske, egyik sem talált. :) Nincs kisebbségi komplexusom, büszke vagyok arra, amit eddig elértem. Nincs alkalmazottam, én viszem a boltot egyedül, és becsülettel ütöm a pénztárgépet, és rendesen adózom. Külföldre eszem ágában sem lenne kimenni. Nekem itt a családom, a szüleim, a testvérem, az unokahúgom, a barátaim. A párom családjáról nem is beszélve. Én szeretem a hazámat, szeretek ebben a városban élni. Még másik városba sem szívesen költöznék, nem hogy másik országba. Nem gondolom, hogy csak azért, mert kimegyek külföldre, attól jobb lesz. Aki akarja itthon is megtalálja a számítását. Aki külföldre megy, az itthon nem jutott semmire. Lehet, hogy most úgy érzitek, hogy nektek bejött (most még), de hány ezer, százezer ember van, aki felett csak elrepülnek az évek, és se család, se semmi? Egy srácot ismerek, aki 3 év munka után hazajött, és vett egy családi házat. Most egy agrár cégnél dolgozik, egyre feljebb tornázza magát. Van neki szabadideje, nem dolgozik mindig. Ez a tipikus kép a magyar melósról, aki még szabit sem mer kérni, annyira sarkított, hogy felmerül a gyanú, hogy nem-e azért bizonygatjátok ilyen erőszakosan, és ellentmondást nem tűrően, hogy milyen szar ez az ország, mert valójában sajnáljátok, hogy belebuktatok, és külföldre kellett mennetek. Nem hiszem, hogy annyira jól érzitek magatokat odakint. Mese. Ha annyira boldogok lennétek, nem kellene folyton azt bizonygatni, hogy milyen jó ott, és milyen szar itthon. Ha meg már a szabadságnál tartunk, én inkább pont úgy hallom, és tapasztalom, hogy a legutolsó embernek számító vendégmunkással dolgoztatják a legszarabb műszakokat, és csak nagyon-nagyon nehezen tudnak szabadságot kivenni. Még az ünnepekre sem sikerül mindig hazajutni. Bátyám esküvőjére például nem is tudtak eljönni az unokahúgomék, mert 2 hónappal előtte lettek meghívva.
2013. jan. 29. 09:43
 10/16 anonim ***** válasza:
És csak még egy apró adalék. A nagypapám Kanadában élt elég sokáig. Lett kint családja, de végül nem bírt a honvággyal, és hazajött. Itthon született meg édesapám, és hála a kommunizmusnak, megszakadt a kapcsolat a külföldi rokonokkal. Pár éve találtunk egymásra újra, azóta már voltunk egymásnál is. A nagynéném már Kanadában nőtt fel, 1 éves volt, amikor kimentek. A nagynéném lánya nem rég lett nagymama. A lényeg, hogy még a 3. generáció környékén is fontosnak érzik, hogy tudják, hogy honnan jöttek, honnan származnak. A honvágy az egyik legmélyebb emberi érzés. Azt nem lehet kitörölni. Még az sem oldja fel, ha közben felcseperedik 2 újabb generáció. Lehet, hogy most úgy érzitek, hogy mennyivel jobb nektek, de külföldön sosem lesztek teljes értékű polgárok, és még a gyerekeitek is gyökértelenek lesznek.
2013. jan. 29. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!