A valuta-kereskedelem jó üzlet?
akinek az édesanyja váltóban dolgozik, és a többieknek is:
-van pár váltó ahol 2-3 forint a vételi és eladási ár közötti különbség
-100 forinttal ugyanannyira nyereséges mint 100 millióval (arányaiban), csak épp nem érsz vele semmit, arra jó hogy eldöntsd hogy szeretnéd-e
Persze, vannak váltók ahol kicsi a rés, de átlagban nagy a különbség a két oldal között, hiszen ebből profitálnak a váltók.
Ha egy váltó rááll 2-3 valutára (pl. dollár, euró, rubel), akkor le tudja vinni a rést, de ahol 15-20 valuta van, ott ez nem megoldható.
Több válaszban is van igazság, de az egyiknél leragadtam: hogyan tudod kiszámolni, hogy merre fog menni az árfolyam?
Pl veszel eurót pl 290-ért, majd 3 évig 280-on mozog, akkor hogy csinálsz belőle hasznot?
(Pár éve akik 300 körül vettek utána várhattak több, mint 3 évet hogy újra felmenjen annyira.)
Összességében elmondható, hogy a bank (a pénzváltó) nyer, te buksz az eladási/vételi árfolyamon.
Remélem arra is emlékszel, hogy amikor 300 Ft volt az euró, akkor mindenki azt mondta hogy lesz 350 Ft is. Most pedig mindenki azt mondja, hogy ááá ettől már nem fog lejjebb menni úgyse. Ezt senki se tudja.
Igen, károgunk, mert nem hisszük, hogy te valami nagyot fogsz alkotni ezzel.
Nem kell elvenni szegény önbizalmát!
Ha a saját kárán szeretne tanulni, nem szabad megakadályozni!
Kedves kérdező tisztában vagy vele, hogy pénzváltásnál a vételi és eladási ár nem azonos? Sok hozzád hasonló négytudású, pénzügyi gurut láttam már meglepő módon mindegyik befürdött!
Persze volt olyan is aki hallgatott rám, de tőle meg évekig azt hallgattam vissza miattam szalasztotta el élete lehetőségét. Jött ez a botanoos mizéria, megint jött véleményért, persze próbáltam lebeszélni, de csak nyomatta a visszahúzom szöveget+miattam nem lett milliomos valutázásból! Meguntam közöltem vele akkor ne hagyja ki ezt a lehetőséget VÁGJON BELE IGAZA VAN, EZT NEM SZABAD KIHAGYNI!
Hát nem bebukott 2 milliót? Ami persze az én hibám, miért is nem devizázott? Az is miattam van Közöltem vele akkor hajra DEVIZÁZZÁL! - 1 500 000Ft
Erre is ki beszélte rá?
Kedves kérdező az jól látszik mind hozzáállásban, mind pénzügyi dolgokban az ismerősömre hasonlítasz.
NEKED IS CSAK AZT TUDOM TANÁCSOLNI CSINÁLJ AMIT AKARSZ
jó üzlet, csak rá kell érezni :)
egy volt osztálytársam édesapja ezzel "szórakozik", nem volt túl jó matekból, de mindig nézegeti a valutákat, árfolyamokat, ráérez, 6millióval megy be a pénzváltóba, váltja ide, váltja oda, yen, dollar, stb.
másnap visszamegy, megint vált és 2millióval több pénze lett :)
szóval teljesen reális, csak figyelni kell az árfolyamváltozást. nem szabad hinni annak, hogy micsoda brutális nehéz dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!