Szeretnek alkoholt exportalni asiai orszagba. Nem termelem magam csak nem magam termelem csak kozvetitenem. Milyen engedelyek kellenek ilyenkor? Milyen kulonbozo adok terhelnek? Mivel a legolcsobb szallitani?
Az első lépés minden esetben, hogy a célország előírásait ismerd meg, tájékozódj, hogy milyen feltételekkel tudsz oda exportálni. Az lenne a legjobb, ha az adott országban rendelkeznél ilyen jellegű ismeretséggel, mert sok kellemetlenséget előzhetsz meg vele.
Szerintem minden esetben szükség van az adott illetékes hatóságai által történő bevizsgáláshoz, engedélyezéshez.
1.lépés
Felméred a keresletet, a piaci viszonyokat
2.lépés
Tájékozódsz az ottani fizetési kötelezettségekről (ÁFA, VÁM, környezetvédelmi termékdíj pl. a palackok után, stb.)
3.lépés
Pozicionálod a termékedet → ár/érték arány, keresleti viszonyok alapján
4. lépés
Partnerek felkutatása, szerződés előkészítés, szerződés kötés
Általánosságban elmondható, hogy az importáló szokta a szállításokat intézni, de mivel itt nagy távolságról van szó, inkább az indító (eladó) fél intézkedik ez iránt.
Mivel itt nehéz, súlyos szállítmányról van szó, én a hajóval, konténerben történő szállítást tudom valószínűsíteni. (Tájékozódásképpen megnézheted a következő honlapot: hanjin.com, ez dél-koreai szállítmányozó cég, van pesti iroda is).
Neked ilyen esetben a Hanjinnak kell az áruszállítási megbízást kiadni.
Először egy tehergépkocsi leszállítja a felrakodási helyre az üres konténert, majd Ti megpakoljátok, ezt követően egy tehergépkocsi elviszi az adott kikötőbe a konténert, ahol a megfelelő hajón elhelyezik, és ezután megy minden a maga útján. Nagyjából 6 hét múlva megérkezik az áru az adott országba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!