Milyen engedélyeket kell beszerezni és hol kell bejelenteni ha egy cég saját webáruházat szeretne működtetni?
ssx44,
Köszönöm a válaszod.
Én úgy tudom, hogy azért ez nem ennyire egyszerű. Sajnos.
Nem tudom (még) pontosan, hogy mi a menete..., de mivel a webáruházas értékesítésnél, adatokat kérnénk be, azokat tárolnánk, kezelnénk... ehhez pedig szükséges valamilyen engedély vagy bejelentés, hogy mi ezt szabályosan végezhessük.
Én tudom, hogy sokan (boldog-boldogtalan) abban a hitben élnek, hogy akár vállalkozási engedély nélkül is csinálhatnak és működtethetnek egy webáruházat, mert ugye technikailag ennek semmi akadálya nincs, csak pénz vagy programozói tudás kérdése, de azért ez nem így van.
És erről a webáruház programokat készítők sem (mindig) tájékoztatják a megrendelőiket, mert úgy gondolják, hogy azok tisztában vannak a kötelezettségeikkel.
Persze nekünk, mivel már működő és hagyományos kereskedelmet folytató vállalkozásról van szó, ezzel nincs gondunk.
Csak egyéb információk hiányában itt megrekedtem.
Ha az adatvédelmi bejelentésre gondolsz, akkor az is kellhet. (Azért a feltételes mód, mert a szakértők is találgatják, hogy egy webáruház esetén ez szükséges-e.)
Ha viszont hírlevelet is akarsz küldeni, ahhoz kell.
Űrlapot itt találsz: [link]
Igen, köszönöm, erre gondoltam!
Illetve a "Csomagküldö...." hozzászólás is hasznos volt.
Előzőnek,
Mennyiben függ tőle?
Mint írtam, a vállalkozás jelenleg is folytat kereskedelmet.
Értelemszerűen rendelkezik minden olyan engedéllyel, jogosítvánnyal, ami a meglévő termékköre értékesítéséhez szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!