A valuta-kereskedelem jó üzlet?
Ha pár olyan 10-15 millóval csinálod nem rossz üzlet, de 100 ezer forinttal értelmetlen belevágni.
2012. dec. 18. 21:10
Pénzváltóknál szinte lehetetlen így haszonhoz jutni. Ha sok a pénzed, fordulj egy privátbankárhoz.
2012. dec. 18. 21:21
3/23 A kérdező kommentje:
Eleinte olyan 10-50 ezerrel próbálnám meg, hogy kitapasztaljam, aztán ha bejön, akkor pár 100 ezerrel, max fél misivel később. Nem az a célom, h ebből éljek meg. Úgy számoltam fél misi esetén 50-100 ezer lenne a hasznom egy év után. Ez máris több, mint amennyit bármelyik bank adni tudna, ha bent csücsültetném a pénzemet. Nem kergetek álmokat, tudom, hogy egy-egy tranzakció után nem lenne sok a hasznom, de sok kicsi sokra megy.
Ezt hogy számoltad ki? Tudod előre az árfolyamok változását?
Az előbb meg arra céloztam, hogy bankban talán kedvezőbb árfolyamon tudnál váltani!
2012. dec. 18. 21:31
5/23 A kérdező kommentje:
Bankban kedvezőbb árfolyamon?! Olyan írjon légyszi aki már váltott is pénzt életében legalább néhányszor. Köszönöm. Az árfolyamokat természetesen nem lehet előre tudni, de lehet rá következtetni. És nem is az adott árfolyam, hanem az árfolyamingadozás a lényeg az én szempontomból, az pedig minden valuta esetében általános jelenség.
Nem lehet nagyon következtetni az árfolyamra. Egyszercsak tesz Matolcsy egy kijelentést és máris 10 forinttal változik az euró árfolyama.
Ez csak akkor jöhet be ha van pár milliód ami ha eltűnik nem fog hiányozni. Alacsony tőkével tuti veszteség.
2012. dec. 18. 21:59
és ha veszel 100 dollárt majd annak szépen "elingadozik" az ára úgy hogy akárhol eladod veszteséges leszel, akkor mi a teendő? egyébként ha ez valóban olyan egyszerű lenne sokkal többen csinálnák. Hogy határozod meg mi az olcsó és a drága? Honnan tudod mettől meddig ingadozik az árfolyam? Ha esik az Euró 20 forintot bevásárolsz? és ha tovább esik 40-et, és 2 évig nem lesz annyi mikor vetted, hol lesz a profitod? Ha 80Ft-ot növekszik és jól megszeded magad ügyes voltál vagy szerencsés?
2012. dec. 18. 22:00
Ha ezt akarod csinálni, akkor inkább nyiss egy forex-es számlát.
2012. dec. 18. 22:43
Ezen csak a pénzváltó fog jól járni.
Ha SZERENCSÉS vagy akkor te is keresel pár forintot.
Ha már mindenképp ezt szeretnéd csinálni, akkor devizával kereskedj.
2012. dec. 19. 01:31
Édesanyám pénzváltóban dolgozik közel 10 éve. Megismeri az ilyen "szerencsevadászokat" és mindig megmosolyosodik rajtuk: az vétel és eladás oldal között akkora a különbség (bármelyik cégnél), hogy elég sokat kell emelkednie, hogy egyáltalán el tud annyiért adni, amennyiért vetted.
De hajrá, mindig vannak akik megpróbálkoznak vele.
2012. dec. 19. 08:22
Kapcsolódó kérdések: