Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerülne egy fémhullad...

Mennyibe kerülne egy fémhulladék telepe beidítási költsége?

Figyelt kérdés

2012. szept. 28. 01:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is kell egy cég. Aztán telepengedély kell az önkormányzattól, fémkereskedelmi engedély a NAV-tól, hulladék begyűjtési és határon túli kereskedelmi engedély a környezetvédelmi hatóságtól.

Aztán kellenek beszállítók és vevők. Nem árt, ha van a közelben iparvágány.

Mivel nagy értékű hulladékkal kereskedsz, milliárdos felelősségbiztosítás kell szerintem.

40-50 millióra saccolok, bérelt telephely mellett.

2012. szept. 28. 08:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Én csak egy méh telepre gondoltam!
2012. szept. 29. 13:16
 3/3 anonim ***** válasza:

értem... pont azt írtam le... :)

hulladékgazdálkodással foglalkozom, bár konkrétan nem fémhulladékokkal, hanem veszélyes hulladékokkal, de ebbe is belelátok. Fémkereskedelmi engedély és a zöldhatóság engedélyei mindenképp kellenek, meg hát a telepengedély is. Ezeket meg magánember nem kapja meg, szóval kell egy cég, de ne egyéni vállalkozó legyél, minimum egy kft.

A beszállítói és vevőkör pedig ahhoz kell, hogy legyen forgalmad. Gondolom nem csak magánemberek vashulladékát fogod átvenni... vevőd ne magyar cég legyen, mert akkor nemhogy a fenntartáshoz szükséges marzsod nem lesz meg, de semennyi sem. Az iparvágány azért előny, mert a határon túli kiszállításoknál megspórolhatod a vasúti traszfer költséget.

A felelősségbiztosítást a NAV és a zöldhatóság fogja előírni.

2012. okt. 3. 19:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!