Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit utálsz az MLM-es kozmetika...

Mit utálsz az MLM-es kozmetikai cégekben (Avon, Oriflame)?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok az őszinte véleményetekre, hogy mi az amit utáltok/nem szerettek az Avon-ban és/vagy Oriflame-ben. Vonatkozhat ez a termékekre, kiszolgálásra, tanácsadókra, üzleti modellre, bármire. Ne kíméljetek! :)

2012. aug. 28. 11:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%

Azt, hogy kéretlenül hívogatnak telefonon (krvanyád')

Azt, hogy megállítgatnak utcán / bevásárlás közben, mikor semmi szükségem a sz@rjaikra

A termékeikkel semmi bajom, mert nem is használom őket :)

2012. aug. 28. 11:33
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

Úgy általában "az MLM-es kozmetikai cégekben" semmit nem utálok. Egyik MLM-nek használom a férfi-kozmetikumait és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A konkrét cégekkel:

az AVON-ban nem szeretem (az, hogy utálnám, még itt is erős lenne), hogy silány minőségű termékeikkel az egész MLM üzleti modellre rossz fényt vetnek. Függetlenül attól, hogy tudtommal nem MLM, hoszen hálózatot nem tudsz lépíteni (ha csak nem változott ez az utóbbi időben), de sokan annak hiszik. Az Oriflame-mel semmi gond: középkategóriás árszínvonal és minőség. Tulajdonképp egy tökérdektelen cég.

Érdekes módon engem szinte mindenki kéretlenül hívogat telefonon, nem csak az MLM-es kozmetikai cégek (sőt azok a legritkábban). Tényleg nagyon ritkán kérek meg valakit, hogy hívjon fel. Ebben az esetben inkább én hívnám őt - kéretlenül. Miután valaki megkeresett (ismerős vagy idegen, termékajánlattal vagy bármuilyen egyéb témában), ha kiderül, hogy nem érdekel a mondandója, ezt közlöm vele. Néha durván, általában barátságosan. A módszert azonban semmivel sem tartom etikátlanabbnak, mint azokét a cégekét, akik reklámokkal és egyéb marketing trükkökkel bombázzák a tudatalattim, pedig semmi szükségem a sz@rjaikra.

2012. aug. 29. 09:59
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem minden évben felhívnak, hogy kedvezményes utazást ajánljanak fel.

Aztán felhívott most is az internetszolgáltatóm, hogy írjunk alá megint egy évet, mert nincs hűségünk már fél éve. Eközben össze-vissza hazudoztak. Ez úgy derült ki, hogy másodszor más hívott fel tőlük és nem is értette, hogy a kollégája mire hivatkozott, mivel az teljesen alaptalan.

Aztán a mobilszolgáltatóm is felhív ilyen-olyan ajánlatokkal.

Egyiket sem kértem. MLM-el meg már igencsak régen hívtak fel valamikor 2 vagy 3 éve. De az az ismerősöm sem volt erőszakos és nem is volt bunkó.

Tehát eddig ha azt nézem akkor nem MLM vs MLM sokkal több hívás jött az előbbiből.

Utálni egyiket sem utálom, több cég termékét is használom. Az üzlet nem érdekel. Ennyi.

2012. aug. 29. 19:31
 4/14 lilike011 válasza:
46%
Én az Oriflamet utálom. az újságban teljesen máshogy nézett ki mint a valóságban. rendeletem egy zöld szempilla spirált akciósan is 1000! ft volt.gondoltam megveszem ha már oriflame, és kipróbálom.mikor megjött egy pici zacskót nyomtak a kezembe és a szempillaspirál nem volt nagyobb a kisujjamnál. a színe sárgászöld volt. pff!azon kívül még rendeltem egy kéktust.annak nem volt baja a méretével. csak kéktus helyett zöldet kaptam. szar kiszolgálás, méreg drága termékel és szar minőség!!! az AVON-ban eddig még nem csalódtam. azt nagyon szeretem:)
2012. aug. 30. 18:35
 5/14 lilike011 válasza:
30%

*rendeltem

*méreg-drága termékek

2012. aug. 30. 18:36
 6/14 anonim ***** válasza:
25%
Nekem se az oriflame, se az avon nem vált be. Olcsók, de én YSL-t, Shiseidot, Diort használok. Igaz, h ezek méregdrágák, de még sosem csalódtam bennük. Emellett bemegyek a boltba, kipróbálom,viszem a kasszához, ezzel szemben az avon, oriflamet katalógusból kell rendelnem, van, h heteket kell rá várni és soxor zsákbamacska mi jön.
2012. szept. 1. 13:10
 7/14 anonim ***** válasza:

Az AVON-nak rengeteg üzlete van, tehát ez egy eléggé hülye kifogás, hogy azt nem lehet kipróbálni és megnézni előtte.

Mint ahogy az is, hogy a többi gyártó kozmetikumait mindet ki lehet próbálni. Azok ugyanúgy zsákbamacskák, mert mi van, hogy ha megveszed és valami allergiás bőrkiütésed lesz tőle? Ez nem fog kiderülni az üzletben.

Én nem használok sem AVON, sem oriflame-t csak a bugyuta érvekre reagáltam. Használok viszont más MLM céges termékeket amik szintén drágák, viszont nagyon elégedett vagyok velük, bár volt már amiben csalódtam, de ott legalább vissza kaptam a pénzem, vásároltam már más drága kozmetikumot is ami nem vált be, viszont ott nem adták vissza a pénzemet.

2012. szept. 1. 15:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazából semmit nem utálok bennük. De nem is imádom őket. Igazából olyan közömbös, unalmas a kapcsolatunk.
2012. szept. 2. 04:02
 9/14 Nánai-Hutton Alexand válasza:
56%

Hát itt azért nagyon sokan JÓl el vannak tévedve :)

Avonoztam régebben, most Oriflamezek.

NOS mindkettő cégnél van garancia..30 nap..45 nap..olyakor 90 nap. Ha nem fogyasztasz el többet mint 1/3 a terméknek akkor elcserélheted másra, vagy visszaadják a pénzed.

Máskülönben meg az Avon nem MLM, tényleg nincs hálózatépítés, nincs fejlődés, ezért hagytam ott.

Megáll az eszem amikor olyanokat hallok hogy más volt a SZÍNE amit megkaptak a katalógushoz képest???!!! Nagyon furcsa. Egy év alatt több milliónyi rendelést rendeztem, én meg csapatom, de soha nem kaptam ilyen visszajelzést. HA MÉGIS akkor azt kellet volna tenni hogy nem veszitek át a terméket.

A tanácsadókról meg azt, hogy ahány van (MO-n kb. 30.000), annyi fajta. Nagyon érdekes módon születnek ezek a kérdések. Az ember kezdi elhinni hogy valaki fizet nektek valótlan infókkal behálózni az internetet.

2012. nov. 7. 21:51
 10/14 anonim ***** válasza:

Nánai-Hutton Alexand válasza:

Gondolom ismerős Einstein mondása.

"A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos."

Nem fizet ezeknek senki sem. Az emberek ingyen is terjesztik a hülyeséget.

2012. nov. 7. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!